Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8372758 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8372758

Odpowiedzi 37317

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Chyba bez zadania od Garsa da radę zdobyć zaufanie niewolników, a pozostałe kradzieży kieszonkowej nie wymagają. Tym niemniej dziwię się, wydaje mi się, że nawet był ten dialog. Może usunęli po nim możliwość nauki, nie jestem tego w stanie powiedzieć, bo zawsze już w 1 rozdziale miałem to wyuczone.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
Taka własnie magia znajomości gry :P A ja myślałem że o wydam ich i z bomby będzie awans i potem przekażę pieprzoną ważną wiadomość :D
Ale własnie to jest magia Gothica, o wszystkim decydujesz sam, spieprzyć da się bardzo łatwo, trzeba myśleć, przewidywać skutki tego co się powie, po któerj jesteśmy stronie :D I dużo kombinować szczególnie jak chcemy rozwalić coś, na co jesteśmy za słabi, ale ambitni :D
Raz udało mi się przeprowadzić tak perfekcyjną rozgrywkę ja vs cieniostwór, że pokonałem. pomyślałem sobie "o fajnie, teraz ide pokonać wszystkie cienistwory" podszedłem do drugiego... bez szans :D ale tak się uparłem że tego pierwszego jakimś pieprzonym cudem pokonałem, nie dając się ani razu hitnąć... przez chyba 20 minut rozgrywki :D

W Mesjafie po teleporcie do ukrytej cześci nie miałem szans w normalnej walce przeciw dwóm elitarnym cieniom... przyzwałem Korna i biegałem w kółko 40 minut czekając aż chociaż jednego wykończy :P

Post połączony: 2019-10-18, 09:45
@Jao może złodziejstwo nie jest wymagane w kopalni orków ale mam duży problem np z samorodkami złota (chciwy ork), wszystkie żyły złota wcześniej w grze opierniczałem, przetapiałem na sztabki, nauczywszy się robienia złota robiłem je kiedy trzeba było nazbierać na nową zbroje :)
Teraz ork wymaga odemnie samorodki złota a ja nie mam prawie nic... jakiś pomysł skąd do cholera teraz znaleźć samorodki czy żyły które nie są "zużyte"?

Post połączony: 2019-10-18, 14:24
A wcześniej kiedy to nabyłem umiejętność kopania żył złota i odlewania monet penetrująć wszystkie kopalnie podchodziłem do każdej żyły i kopałem do "wykończenia się jej"... Ostatnio przechodziłem wszystkie kopalnie w górniczej szukajać nieruszonej żyły, także te u bandytów w jarkendarze i każde "Nic...". Co tu teraz zrobić to ja nie wiem :D

Post połączony: 2019-10-18, 15:20
W dupę, nawet marvin nie przywołuje samorodków, no to fajna lipa teraz, nie mam rozwiązania na te sytuacje :/
Powinna jakaś żyła się aktywować do zadania, ale po całej kopalni orków nie ma ani jednej żyły złota, same żelaza i magicznej rudy ;/

Post połączony: 2019-10-18, 16:52
Jeżeli chodzi o misje z samorodkami w skrzyni od jednego z bandytów to już brałem misje i klucz dużo wcześniej, i przywłaszczyłem sobie samorodki które przetopiłem na sztabki, złoto :/

ksiazeeek

ksiazeeek

Użytkownicy
posty112
Propsy8
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy wystarczy mi reputacji w gildi złodziei, jak omyłkowo przegapiłem zadanie ze znudzonym Jasperem? Rozpocząłem już wątek zabójców i kapela przepadła.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@kowal1528 Jedna żyła się aktywuje na AB. Niestety, jak już nawet złoto Scatty'ego przetopiłeś, to został Marvin. I na pewno przywołuje.
@ksiazeeek Ale "wystarczy", w sensie, że na miecz od Rączki? To chyba niestety nie.

You didn't grow.
You didn't improve.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Na Ab starcza repy na zwykłym 2.0 tez starcza ofc  należy pamiętać ze  szpada raczki jest dostępna tylko na trudnym i wyżej

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
@kowal1528 Jedna żyła się aktywuje na AB. Niestety, jak już nawet złoto Scatty'ego przetopiłeś, to został Marvin. I na pewno przywołuje.
Własnie chciałem marvinem zrobić 3 samorodki (bo miałem 22 sztuki a 25 wymagane) ale pisało że nieznana komenda, a szukałem na necie i nic nie działało (a wszystkie komendy był złe?)
Jednak po raz kolejny poszedłem do kopalni bandytów, przeszukać wszystkie żyły raz jeszcze i znalazłem dwie, w pomieszczeniu gdzie zabijaliśmy przydupasa Kruka (otwarte niebo). Co najlepsze 90% jest pewien że tam wszystkie żyły przekopałem a teraz były dwie aktywne :)
Wydaje mi się że to zadanie je aktywowało, a może stety jakimś jednak cudem przegapiłem te dwie, chociaż szanse są marne :)

bunt niewolników orkowa kopania
Nurtuje mnie teraz jedno pytanie. Ruszyłem elegancko z zadaniami (dzięki samorodkom) i wyczułem już z dialogów co się niebawem stanie, pewnie będę musiał wyrżnąć wszystkich orków z kopalni i dooprowadzić ich gdzieś tam do teleportu, na niższym pustym już poziomie kopalni

Więc teraz zastanawiam się czy działać dalej z buntem orkowych niewolników czy najpierw wykończyć zadania orków a potem dopiero ich wybawić, kiedy "koleżeńskie relacje" nie będa mi już potrzebne :)

Pytanie brzmi: Czy gdy wyrżne orków Ci poza kopalnią będą wiedzieć o tym? Obrażą się?
Bo Ur-Thyrell (czy jak mu tam-boss orków) jest dośc kluczowy widzę, udostępnił mi wejście do światyni śniącego, potem jeszcze ma mi jakoś pomóc z jakimś teleportem w Orkowych Górach... jak wyżej mi zostało zdradzone

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Orków w kopalni nie będziesz musiał wycinać. Jeśli to jednak zrobisz, nie będzie się to wiązało z żadnymi konsekwencjami.
PS Jeśli wyświetlało, że komenda zła, to... komenda musiała być zła. A co właściwie wpisywałeś? xD

You didn't grow.
You didn't improve.

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
Nie pamiętam dokłądnie ale to było coś w stylu: it_goldnugget it_goldnugget_addon albo z początkiem itmi_
innych na necie nie znalazłem wszystko było z 'goldnugget'.
A to jak mam wybór to powycinam, w końcu jestem zakamuflowaną opcją niemiecką, która prędzej czy później i tak wytnie ich w pień :D

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Najlepiej byłoby zamiast wyszukiwania w internecie wyrzucić samorodki z ekwipunku, wtedy włączyć Marvina i mając je namierzone, wpisać "Edit focus".

You didn't grow.
You didn't improve.

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
Najlepiej byłoby zamiast wyszukiwania w internecie wyrzucić samorodki z ekwipunku, wtedy włączyć Marvina i mając je namierzone, wpisać "Edit focus".
hmm i wtedy jakoś zmienić ilość na 25? Ciekawe. O czymś takim nie pomyslałem :)
A swoją droga jak wyrzuca się itemy na ziemie? Pamiętam że jakoś się dało, a nóż kiedyś to się przyda

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
1. Nieeeee. W okienku, które by się pokazało, na samej górze wyświetlony jest właściwy kod.
2. Klawisz skoku. Ctrl domyślnie.
Spoiler
I pisze się "a nuż" :F

You didn't grow.
You didn't improve.

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
Niebezpieczny ten spoiler xD

Deiv

Deiv

Użytkownicy
posty81
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@kowal1528
ja to ladnie ojebalem tych dwoch cieni przemiana w krwiopijce, przez to sie dostalem do pokoju z dzwigniami,skradalem sie do nich zeby ten szkielet alchemik mnie nie zauwazyl, potem znowu przemiana i dzida do Haniara a w miedzyczasie Gonzales Gonzales ich zabil xddd ale odpuscilem sobie narazie po dojsciu do demona i wczytalem save przed lasem

yoo, gdzie znajde dwie butelki z trucizna w 3 rozdziale? Ignaz zdech a do lasu narazie nie wlaze bo potrzebuje tam wlasnie szpady zadlo skorpiona

weiss14

weiss14

Użytkownicy
posty2
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy
Witam mianowicie mam problem. Wie ktoś moze kto ukradl klucz hagenowi? kto to byl? męcze sie z tym od 3 dni szukajac po internecie nA WIELU forach na youtube tez probowalem i nie moge nigdzie nic znalesc obgadalem cala okolice przeleczy Tawerne orlana farme bengara paladynow przed przelecza tego ziomeczka mysliwego i z nikim nie mam nawet takiej opcji dialogowej

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
@kowal1528
ja to ladnie ojebalem tych dwoch cieni przemiana w krwiopijce, przez to sie dostalem do pokoju z dzwigniami,
Ja zaś wyznaję zasadę "zawsze 100%" jeżeli coś jest to muszę to zabić, prędzej czy później :P
Przy pierwszym podejściu (i bieganiem 40 minut) gra mi scrashowała... więc drugim sposobem bylo dla mnie: teleport, szybkie odblokowanie dźwignią tego Alchemicznego Pomieszczenia, uśpienie obu cieni, na środku korytarza "L" pomiędzy elitarnymi Alchemikami wyluorwałem jednego obudzonego już cienia, przyzwałem sobie Korna i ubiłem go, potem drugiego i bez problemu większego. Alchemicy byli łatwi a sam haniar phi, kaszka z mleczkiem gdy wzieliźmy go na dwa baty z Gonzem, praktycznie ze 3 razy mnie uderzył

Post połączony: 2019-10-20, 20:51
Witam mianowicie mam problem. Wie ktoś moze kto ukradl klucz hagenowi? kto to byl?
Hmm a jakoś tak konkretniej? Może nazwe misji?
Bo albo już ta misja za mną i nie zrozumiałem Twojego opisu, albo to przez to że to przede mną:P

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Witam mianowicie mam problem. Wie ktoś moze kto ukradl klucz hagenowi? kto to byl?
Hmm a jakoś tak konkretniej? Może nazwe misji?
Bo albo już ta misja za mną i nie zrozumiałem Twojego opisu, albo to przez to że to przede mną:P
Gość pisze o misji z zupełnie innego moda.

You didn't grow.
You didn't improve.

Deiv

Deiv

Użytkownicy
posty81
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
dajcie jakies tipy na cor kachuja, z luku mu typowo nic nie robie (luk to narazie takie gowno w tym modzie ze szok), a jak go z miecza leje(1h) to mnie wypierdala tym czarem w przepasc

edit: dobra zbugowalem pajaca o ten obiekt co prawie na srodku jest

Deiv

Deiv

Użytkownicy
posty81
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest tu ktos? Jak rozwalić tych szkieletonow co bronia wiezy w obozie bandytow obok farmy onara? Dla testu przyprowadzilem ich na farme to rozwalili wszystich, przeciez to chore. Gram łucznikiem na trudnym, nie mam zadnych strzal specjalnych aktualnie.

kowal1528

kowal1528

Użytkownicy
King of Death
posty83
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • King of Death
Jest tu ktos? Jak rozwalić tych szkieletonow co bronia wiezy w obozie bandytow obok farmy onara? Dla testu przyprowadzilem ich na farme to rozwalili wszystich, przeciez to chore. Gram łucznikiem na trudnym, nie mam zadnych strzal specjalnych aktualnie.
Jak coś za mocne w grupie lurujesz:)
Ja własnie tak wszyskie grupki bandytów robiłem, najpierw podchodziłem i rzucali się wszyscy, następnie uciekałem póki nie widziałem że powoli idą na swoje pozycje po czym podbiegałem tak by tylko jeden się odwracał i solowałem sobie wszystkich bandytów :)

MusialemZmienicNick

MusialemZmienicNick

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam,

Znając życie było wiele takich postów, lecz szukałem czegoś ciekawego i żadnego nie znalazłem. Szkoda, że nie ma czegoś takiego w poradach na start , ale do rzeczy. Zamierzam spróbować swoich sił w Returning 2.0. Zastanawiam się nad kierunkiem swoim tzn. wyborem klasy, gildii i u kogo będę czeladnikiem, a dodatkowo na poziomem trudności.
Gdzieś na forum mignęło mi, że ludzie narzekają na najłatwiejszy poziom - że jest zbyt łatwy. Z drugiej strony nie chcę porwać się z motyką na słońce. Zależy mi na nieco trudniejszej rozgrywce niż w Nocy Kruka.
Druga sprawa to jak teraz wygląda sprawa z mistrzami w Khorinis? Jakie zmiany zaszły, tzn. jest jakiś najlepszy bądź są dopasowane do klas (np. że mag miałby najlepiej i Constantina, a Łucznik u Bospera) czy może jednak to nie ma większego znaczenia i co kto woli?
Na początek jaki bulid postaci? Najbardziej przemawia do mnie typowy gość z mieczem 2h, lecz oglądałem gdzieś na yt gościa, który w takim bulidzie dał tylko 50 siły, a wszystko pakował w HP. Tak rzeczywiście się robi w Returning 2.0? Ogólnie nie mam pomysłu, bo zakładam, że dla łucznika znajdzie się jakaś broń na zręczność, a dla maga kostury i nowe zaklęcia więc tutaj prosiłbym o odesłanie mnie do jakiejś krótkie charakterystyki, jak wyglądają typowe bulidy w Returningu.
Tak samo proszę o jakąś charakterystykę jeśli chodzi o nowe gildie i jak się zmieniły te z Nocy Kruka? Chodzi mi o poziom trudności gry takimi gildiami, ciekawość questów, możliwości rozwoju itp.
Po prostu chodzi mi o jakieś wasze spostrzeżenia lub odesłanie to wpisu, którego nie znalazłem, a który mógłby mi pomóc w wyborze. I tak pewnie zacznę 3 razy grę od nowa aż znajdę coś dla siebie (zawsze tak mam w RPG), lecz teraz chciałbym usłyszeć wasze opinie ;)

0 użytkowników
Do góry