Taka własnie magia znajomości gry

A ja myślałem że o wydam ich i z bomby będzie awans i potem przekażę pieprzoną ważną wiadomość

Ale własnie to jest magia Gothica, o wszystkim decydujesz sam, spieprzyć da się bardzo łatwo, trzeba myśleć, przewidywać skutki tego co się powie, po któerj jesteśmy stronie

I dużo kombinować szczególnie jak chcemy rozwalić coś, na co jesteśmy za słabi, ale ambitni

Raz udało mi się przeprowadzić tak perfekcyjną rozgrywkę ja vs cieniostwór, że pokonałem. pomyślałem sobie "o fajnie, teraz ide pokonać wszystkie cienistwory" podszedłem do drugiego... bez szans

ale tak się uparłem że tego pierwszego jakimś pieprzonym cudem pokonałem, nie dając się ani razu hitnąć... przez chyba 20 minut rozgrywki

W Mesjafie po teleporcie do ukrytej cześci nie miałem szans w normalnej walce przeciw dwóm elitarnym cieniom... przyzwałem Korna i biegałem w kółko 40 minut czekając aż chociaż jednego wykończy

Post połączony: 2019-10-18, 09:45
@Jao może złodziejstwo nie jest wymagane w kopalni orków ale mam duży problem np z samorodkami złota
(chciwy ork), wszystkie żyły złota wcześniej w grze opierniczałem, przetapiałem na sztabki, nauczywszy się robienia złota robiłem je kiedy trzeba było nazbierać na nową zbroje

Teraz ork wymaga odemnie samorodki złota a ja nie mam prawie nic... jakiś pomysł skąd do cholera teraz znaleźć samorodki czy żyły które nie są "zużyte"?
Post połączony: 2019-10-18, 14:24
A wcześniej kiedy to nabyłem umiejętność kopania żył złota i odlewania monet penetrująć wszystkie kopalnie podchodziłem do każdej żyły i kopałem do "wykończenia się jej"... Ostatnio przechodziłem wszystkie kopalnie w górniczej szukajać nieruszonej żyły, także te u bandytów w jarkendarze i każde "Nic...". Co tu teraz zrobić to ja nie wiem

Post połączony: 2019-10-18, 15:20
W dupę, nawet marvin nie przywołuje samorodków, no to fajna lipa teraz, nie mam rozwiązania na te sytuacje

Powinna jakaś żyła się aktywować do zadania, ale po całej kopalni orków nie ma ani jednej żyły złota, same żelaza i magicznej rudy ;/
Post połączony: 2019-10-18, 16:52
Jeżeli chodzi o misje z samorodkami w skrzyni od jednego z bandytów to już brałem misje i klucz dużo wcześniej, i przywłaszczyłem sobie samorodki które przetopiłem na sztabki, złoto