Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8892091 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8892091

Odpowiedzi 37317

Corypheus

Corypheus

Użytkownicy
Posąg Beliara
posty118
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Posąg Beliara
@xardars

Welcome to the world of Russian modifications xD.

Spoiler
wiem, że offtopic, ale musiałem iksde

Dlatego pamiętajcie drogie dzieci (to co teraz napiszę powinno być w nawiasie obok wejścia do działu o returningu xD)

GRAJĄC W RETURNING 1.0/1.1/2.0 ZAPISUJCIE GRĘ ŚREDNIO CO 30 SEKUND.

Jesteśmy ludem wybranym. Bogactwo dla nas, władza dla Beliara. A jego królestwo nastanie, i zadrżą ci ku którym skieruje swój gniew! Więc zapłać propsem, bo inaczej zapłacisz krwią!

xardars

xardars

Użytkownicy
posty48
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@xardars

Welcome to the world of Russian modifications xD.

Spoiler
wiem, że offtopic, ale musiałem iksde

Ale jaki to ma sens wgl??

że kurwa what!? mam perfekcyjnie zbudowaną postać i nie przejdę gry bo pieprzony klucz do chatki z drewna?

Corypheus

Corypheus

Użytkownicy
Posąg Beliara
posty118
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Posąg Beliara
@xardars

Znaczy, tak jak masz napisane - na jeden "błąd" (xD) możesz sobie pozwolić. Ale jeśli jednak oklepiesz Francis'a i odpuścisz/nie zrobisz jednego zadania, to - tak. Jeszcze raz - witaj w świecie ruskich modów xD.

Ogólnie, to przecież wszędzie, czy w tym wątku czy na innych forach(nie wiem jak z ruskim forum)znaczna większość pisze o jednym - Returning jest nadmiernie, aż w niektórych momentach zbędnie, skomplikowanym modem.

Można powiedzieć, że Returning padł ofiarą własnej wielkości.

Jesteśmy ludem wybranym. Bogactwo dla nas, władza dla Beliara. A jego królestwo nastanie, i zadrżą ci ku którym skieruje swój gniew! Więc zapłać propsem, bo inaczej zapłacisz krwią!

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty669
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czytam sobie solucję na steam i widzę taki wpis

"wykonaliśmy wszystkie zadania dla piratów:
-Mięso dla Morgana, Malcolm, Grog dla Skipa, Zabójca Angusa i Hanka, Wieża, Kompas Garreta, Napój dla Brandona, Plaża na północy, Polowanie z Jackiem Alligatorem.
- W pokojowy sposób zdobyliśmy klucz do chaty Grega czyli bez walki.
- Poinformowaliśmy Grega o śmierci Kruka
Możliwe jest nie wykonanie tylko 1 punktu bądź zadania. Jeśli zrobiliście wszystko jak trzeba dostaniecie zgodę piratów. Jeśli nie przygoda z returningiem się dla was kończy"

TO SĄ JAKIES JAJCA!?!? ZNACZY, ŻE JAK WALCZYŁEM O PIEPRZONY KLUCZ DO CHATY TO MAM PO GRZE I NIE SKOŃCZĘ? Are u fucking kidding me?

eee no to chyba nie przejdę returna xD

while (!success) try{...}

Najlepszy modder od gothic multiplayer - polecam pytać go o wszystko!

zeddicus94

zeddicus94

Użytkownicy
posty523
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ma ktoś pomysł co zrobilem, znikło mi info ile mam wytrzymki w liczbach i nie moge otwierac skrzyn zakleciem

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty669
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@zeddicus94 Co do zręki na kradzież - ja zdobyłem ponad 100 zręki z samych bonusów, także magiem też się da.

Corypheus

Corypheus

Użytkownicy
Posąg Beliara
posty118
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Posąg Beliara
@Cruc

Przejdziesz, przejdziesz - tylko wczytaj save'a sprzed 100h, jak ledwo co wszedłeś do Jarkendaru xD.

xardars

xardars

Użytkownicy
posty48
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No dobra to jeszcze jest sprawa przebaczenia dla duszy grega to tez zjebałem bo nie miałem retoryki na 60 i pyrokar się wkurzył. Tego zadania nie ma wymienionego a niektórzy piszą, że jak to się zjebię to po ptokach. Więc jak to w końcu jest :D?

zeddicus94

zeddicus94

Użytkownicy
posty523
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@xardars pierwsze slysze, raz zjebalem i gralem

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty669
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Corypheus Aż nie mogę uwierzyć, że ci ludzie tak bardzo nie mają wyobraźni, żeby w 7 rozdziale zablokować rozgrywkę na podstawie decyzji z rozdziału 2. A kurcze nie pamiętam czy pobiłem Francisa czy nie, bo książkę zdobyłem, ale z drugiej strony zawsze uwielbiałem klepać go po mordzie. Z trzeciej strony... nie mam już tej książki rozrachunkowej, więc jest szansa xD

Corypheus

Corypheus

Użytkownicy
Posąg Beliara
posty118
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Posąg Beliara
@xardars

Nie jest czasem tak, że przy odpowiedniej ilości karmy u Innosa, możesz wybłagać przebaczenie złotem i modlitwą w byle jakiej kapliczce?

@Cruc

Kto nie lubił xD. Ogólnie to tak - zgadzam się. Nie wiem jak z innymi zadaniami, ale to jest wyjątkowo, bez namysłu, krzty zadumy, koncertowo - S P I E R D O L O N E.

Tym bardziej, jak się nad tym zastanowić, to tak:

Greg, żeby pomóc paladynom w bitwie, wypytuje całą załogę, tak? No więc tak - pyta też Francisa. Ten tak czy siak jest na nas obrażony - dostanie oklep, nie wspomina (z tego co pamiętam) nic o oklepie, tylko jest zły bo "Greg kazał mu się zabrać za piłowanie desek". Oklepu nie dostanie - to samo, też jest zły "za zmuszenie do piłowania desek". Więc tak czy siak - nie powinien (podobnie jak Sentenza, jeśli mu nie zapłacimy myta) głosować ZA wstąpieniem do armii. Gdzie tu sens, gdzie logika, gdzie godność i rozum człowieka?

Jeszcze sobie przypomniałem - na domiar złego, wielki pirat, powtarzam, WIELKI PAN PIRAT, TYMCZASOWY KAPITAN, ZASTĘPCA WIELKIEGO KAPITANA GREGA przy pierwszej okazji żali się swojemu kapitanowi, że byle zielony gołowąs spuścił mu tęgi wpierdol i zabrał klucz, którego ten, oprócz chaty, miał pilnować xD.

xardars

xardars

Użytkownicy
posty48
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Walić to gram dalej póki co jestem na pustyni adanosa i jak dojdę do tego momentu i nie pójdzie dalej to uznam, że przeszedłem returning ;pp

Corypheus

Corypheus

Użytkownicy
Posąg Beliara
posty118
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Posąg Beliara
@xardars

Później i tak masz tak:

Spoiler
Greg się zgadza, reszta też, teleport do Khorinis na farmę Onara, greg w zbroi rycerza, wszyscy gotowi, pierdu pierdu, wielka bitwa, przegrana - przegrałeś, wygrana - wygrałeś, czyścisz resztę mapy z orków, gadka szmatka, a później to powtórka z końcówki 5 rozdziału - zbierasz ekipę, kapitana (Greg w zbroi rycerza), jeszcze raz pierdu pierdu, ładujesz dupę na statek i napisy końcowe. Coś pominąłem?

Cruc

Cruc

Użytkownicy
posty669
Propsy236
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wybaczyłem parę błędów logicznych i brak przemyślenia w CZ, ale to co tutaj Rosjanie odjebali to jest już przesada. Serio nikt im do tej pory nie napisał, żeby to ogarnąć? xD

xardars

xardars

Użytkownicy
posty48
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wybaczyłem parę błędów logicznych i brak przemyślenia w CZ, ale to co tutaj Rosjanie odjebali to jest już przesada. Serio nikt im do tej pory nie napisał, żeby to ogarnąć? xD

Ja rozumiem jakby po prostu piraci nie zgodzili się pomóc w walce i tylo, ale nie żeby cały wątek fabularny blokować i co za tym idzie ukończenie gry :D

Corypheus

Corypheus

Użytkownicy
Posąg Beliara
posty118
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Posąg Beliara
Co się stanie, jak przed bitwą, mając dużo zwojów obszarowych (krąg śmierci, lodowy pierścień, deszcz ognia) zniszczymy CAŁĄ orkową armię? Bo wiem, że można (nie pytajcie skąd xD), ale zawsze zostawiałem przy życiu orkowego herszta (tego, co dmie w róg dając znak pobratymcom, ten sam co stoi na skale) i kilku/kilkunastu orków - głównie dla beki i pochwały od Hagena, że "nie wierzy własnym oczom, bezimienny sam, własnoręcznie wybił większość armii orków" - co oczywiście jest niemożliwe, choćby przez okrutny spadek fps'ów podczas bitwy, czy też dlatego, że użycie jakiegokolwiek czaru obszarowego już podczas starcia dwóch armii kończy się zgonami po jednej i drugiej stronie, co często prowadzi do "przegrania bitwy".

Przy okazji - najlepsza klasa spośród wszystkich wyłania się właśnie w trakcie ostatecznego starcia.
Jaka? Oczywiście - Nekromanta FTW. 10, powtarzam 10 mikstur całkowitego przywrócenia many, runa Krzyk Umarłych i bitwę można wygrać, choćby samodzielnie stojąc na polu walki xD.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@xardars @Corypheus @Cruc Spokojnie, grę da się przejść. Francisowi trzeba tylko DAĆ ten dziennik - niekoniecznie w zamian za klucz. (co więcej, jeżeli zdobędziemy klucz wcześniej, to za dziennik dostaniemy jeszcze 500 monet) Dodatkowo tak naprawdę to nie jest tak, że TRZEBA te zadania wykonać - po prostu ilość wykonanych wpływa na procent szans, że Greg się zgodzi.
Spoko, armię można wyrżnąć - tylko potem cutscenka lubi się bugować, najlepiej ogólnie zrobić tak - wyrżnąć całą armię, pogadać z Lee, następnie stanąć w szeregu, by odpaliła się cutscenka, następnie pogadać z Hagenem. I innymi gildiami też się da wygrać tę bitwę samemu - może jest to ciut bardziej skomplikowane, ale przypominam, że mamy orkowy totem xD

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Uber Cyrus The Virus

Uber Cyrus The Virus

Użytkownicy
posty118
Propsy25
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Yo. Mam problem by zakonczyc zadanie Loa i piknikiem.

Na filmikach widzialem, ze wystarczy stanac kolo Torlofa... Ale nie dziala.
Najgorsze jest to, ze Loa sama do mnie nigdy nie zagadywala(nawet po reinstalacji). W zadnym zadaniu z Nia. Czy to wlasnie mi uniemozliwia zakonczenie tego zadania?

zeddicus94

zeddicus94

Użytkownicy
posty523
Propsy40
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wersja AB
Zna ktos taktyke na maga na pustyni adanosa? Tego co ma wlasna wieze, podobno teraz leci z niego fajny naszyjnik ale ilekroc go zaatakuje to mi ucieka hp a pozniej wali ognisty deszcz i elo

I na ktorym lvl demon chowaniec zamienia sie w ksieciunia? Juz mam duzego takiego bardziej niebieskiego 32 lvl

MrTLord001PL

MrTLord001PL

Użytkownicy
posty246
Propsy25
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
Jeżeli grasz na najnowszym AB i masz włączone alternatywne AI to zrób tak. Wybawiasz maga z wieży stajesz mu za plecami , jak pojawi się aura to czekasz na deszcz ognia i tak w kółko. Uwaga. Nie odchodz za daleko bo ci walnie 5-15 ciasów combo podczas uciekania od niego ;)

2.O co ci chodzi z tym demonem? Czyżbym czegoś znowu nie odkrył??

Ukończone modyfikacje:
Gothic 1 Mroczne Tajemnice
Returning 1.2 : Bardzo łatwy
Returning 2.0 + AB : Mieszanka łatwy (staty) + trudny (ogólna rozgrywka)
Returning 2.0 + AB (S&C) : Koszmar (ze wszystkimi utrudnieniami [200% defa hp i ataku])
Mody w trakcie przechodzenia:
Luźne granie w AB (testowanie nowych aktualizacji)
Oczekiwane mody:
Goetja
Dzieje khorinis

0 użytkowników
Do góry