Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8913155 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8913155

Odpowiedzi 37317

darek0100

darek0100

Użytkownicy
posty287
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Powinna leżeć w pomieszczeniu za Talamonem, bodajże na stole alchemicznym

Post połączony: 2018-09-22, 19:16
Ja już dawno jestem po misji z Gomezem. Teraz zostały mi tylko 2 smoki do ubicia i wchodzę w 5 rozdział, ale sobie jeszcze zrobię w r4 opiekuna Wakana z duchem wody. Ci paladyni to mi mogą naskoczyć, z okiem innosa i obroną przed ogniem i Ar'uratem z pancerzem krwii to wbijam tam na pełnej ;)
Aktualnie próbuje zabić te 3 imienne trolle za słonecznym kręgiem ale męczę się już z 10 min i coraz bardziej mi się odechciewa. Nie ma na nie sposobu, wywalają mnie tak wysoko że znalazłem się na wielkiej górze nad nimi huehue

Może wiecie jak je ubić w jakiej kolejności bo nie dam rady.

I co zrobić z ostrzem masjafu? Xardasowi przyniosłem to powiedział że mu się nie przyda ale ktoś inny to zbiera?
Ok już wiem, że Kreol.

Ubijasz je do około 1/4 życia a później po 1 ciosie każdego, tak aby miały prawie po równo życia. Poza tym na tym etapie gry wystarczy żebyś łyknął serce bagiennego golema aby zabezpieczyć się przed odrzuceniem

Pasterz z Feshyr

Pasterz z Feshyr

Użytkownicy
posty126
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W jaki sposób dalej popchnąć dalej wątek orków, bo ten Farrok nie za bardzo chce ze mną rozmawiać mimo że zdobyłem już reputacje, twierdząc że zajmowanie się świątynią śniącego nie jest zadaniem dla mnie.

gibonex16

gibonex16

Użytkownicy
posty129
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
wiecie moze gdzie mozna zdobyc bardzo duzo surowej stali albo sztabek stali?
albo jaki jest kod na sztabki stali albo surową stal

milygosc

milygosc

Użytkownicy
posty342
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
hi mam pytanie chce sobie stworzyc miecz sihill, ale on wymaga 2 czarne rudy, ja 5 rud dalem orkowi na miecz dla wodza i chyba 4 (max ile sie dalo) poszlo na ta super kusze. Rude wczesniej wzialem z magazynu paladynow, 1 w jarku jak sie idzie do obozu orkow i od tego typa z zadaniem od pucharu. Gdzie jeszcze moge je zdobyc?

tomasz13

tomasz13

Użytkownicy
posty151
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@milygosc Sporo czarnej rudy jest w dolinie cieni.

@Pasterz z Feshyr musisz najpierw wykonać questy związane z zaginionymi paladynami (Albert i Wenzel) by dostać się do kopalni orków, dopiero później Ur-Thrall da ci możliwość wejścia do świątyni śniącego.

@darek0100 tak też zrobiłem, wiele prób i błędów ale koniec końców udało się. Ciekawe bonusy i fajne mutageny z nich padły

milygosc

milygosc

Użytkownicy
posty342
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy

darek0100

darek0100

Użytkownicy
posty287
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
wiecie moze gdzie mozna zdobyc bardzo duzo surowej stali albo sztabek stali?
albo jaki jest kod na sztabki stali albo surową stal
jeśli umiesz wydobywać rudę idziesz do kopalni dowolnej, gdzie jest ruda żelaza i ją wydobywasz - bez końca (oczywiście musisz się nauczyć). Później wystarczy przetopić na sztabki i wytopić pręty

Post połączony: 2018-09-22, 20:14
@milygosc w magazynie fort azgan są 4 kawałki

tomasz13

tomasz13

Użytkownicy
posty151
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@darek0100 no nie do końca bez końca. W końcu nie będziesz wydobywał i pojawi się napis "Nic". I to koniec złoża.

Mając 400 pochwyconych dusz beliar nie jest zainteresowany ulepszeniem szponu..... o co kaman?

Pasterz z Feshyr

Pasterz z Feshyr

Użytkownicy
posty126
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
W jaki sposób dostać się do kopalni żelaza orków?

darek0100

darek0100

Użytkownicy
posty287
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@tomasz13 Nie masz racji. Rudę żelaza i magiczną rudę można wydobywać bez końca, tylko złoże złota się kończy
Jeśli chodzi o dusze to pewnie masz za niską karmę u Beliara. Wróć na Etlu, wytnij paladynów i wróć

Post połączony: 2018-09-22, 20:23
@Pasterz z Feshyr musisz zdobyć reputację orków, wziąć questa od nich na ubicie demona na bagnach i ubić tego demona

dawidos

dawidos

Użytkownicy
posty97
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ukonczylem Jankendar i czytalem gdzies ze warto sie wybrac jeszcze w 2 rozdziale na pustynie w nocy po luk do wiezy z magiem. Na ten moment mam bodajze 245 zreki a z tego co pamietam na tamten luk potrzeba 320? Skad na 36 lvlu tyle zreki ogarnac, skoro wszystkie goblinie jagody juz zuzylem z khorinis? Lowic ryby i robic ciasta? Czy sa jeszcze inne sposoby

P.s moge juz wyciac bandytow?

tomasz13

tomasz13

Użytkownicy
posty151
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ok już wszystko wiem i wszystko przetestowałem. Jeśli chodzi o szpon to żeby móc go w ogóle ulepszyć trzeba mieć ponad 200 karmy u beliara.
Szpon ulepszony duszą senyaka: 300dmg, obrażenia od magii 250, wartość: 5000
Szpon ulepszony 400 duszami: 450dmg, obrażenia od magii 200, wartość: 3300

I co najśmieszniejsze, ale niestety nie działa, da się ulepszyć szpon 2 razy. Ale to działa tylko jeśli najpierw ulepszymy szpon duszami (400), będzie mocny, następnie można włożyć duszę senyaka, co obniży staty szponu według opisu wyżej. No ale przynajmniej jasno na białym jest ;)

Czyli najlepiej jest ulepszyć szpon 400 duszami, a następnie wykonać krzyż żywiołów i zabić senyaka. Tyle w temacie. Najbardziej opłacalne

EDIT: hmm, tylko jest jeden problem nie wiem jak zrobić krzyż żywiołów, przy stole alchemicznym nie ma takiej opcji

Dene

Dene

Użytkownicy
posty30
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam pytanie. Podczas rozmowy z Cassią lub Jesperem w prawym górnym rogu pojawią się ikonka i cyferka pod nią. Powie mi ktoś co to jest?

Jak to wygląda: https://ibb.co/g5pbz9

tomasz13

tomasz13

Użytkownicy
posty151
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Dene To jest reputacja u złodzei

Dene

Dene

Użytkownicy
posty30
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@tomasz13 bo właśnie zastanawiam się jak dołączyć do złodziei, czy pomóc Nagurowi i Halvorowi czy ich wydać, a zauważyłem, że jeśli im pomogę (i Rengaru) to zaraz po dołączeniu do gildii mam 3 reputacji. Jak ważna jest ta reputacja, te 3 pkt coś zmieniają?

tomasz13

tomasz13

Użytkownicy
posty151
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Dene reputacja rośnie wraz z zadaniami od złodzei i dzięki niej masz możliwość kupowania od nich coraz lepszych pancerzy (jesper) i nauki wykuwania mieczy (ramirez).

Gdzies na forum wyczytałem, że ten Krzyż Żywiołów to taka silna runa. No niestety nie. Ten cholerny senyak dostał z krzyża i zostało mu jeszcze 10k hp. Żenujące

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Po kiego grzyba w ogóle robisz Krzyż? Ashtar da ci serce i expa, ale potem i tak możesz oddać sfery Opiekunom. Ponownie dostając expa.
Teoretycznie Krzyż Żywiołów powinien mieć wszystko na hita... ale ktoś się pewnie zorientował, że w ten sposób można oszukać Azgalora xD

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

tomasz13

tomasz13

Użytkownicy
posty151
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Jao masz rację. Ale musiałem sam wszystko sprawdzić. Ulepszyłem szpon duszami, nie zrobiłem krzyża, pochwyciłem duszę senyaka i oddałem beliarowi. Dostałem expa i HP. Także takie rozwiązanie mnie satysfakcjonuję ;) I jeszcze oddam sfery Stonnosowi jak w końcu przejdę ducha wody.
A serce złotego smoka można jakoś wykorzystać?

Dene

Dene

Użytkownicy
posty30
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@tomasz13 a te 3 punkty coś zmienią?

Mam takie pytanie jeszcze, czy ktoś próbował uspokajać Ramireza w sprawie śmierci Attili za pomocą retoryki? Dostaje się jakiegoś expa za to?

dede

dede

Użytkownicy
posty146
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@dawidos wow ja tyle zreki na 45 levelu mam xD no i zadnych bonusow do zreki nie zjadalem, moze dopiero wykorzystam jak bede miec +20pn za 5pkt,ale zaczalem leciec we włocznie i w 2h, bo czysty łucznik nie bedzie dobrym rozwiazaniem a chce cos pograc i pozniej duale sprawdzic. a fajna włocznia wypadła z bossa goblinow z pustyni. a co do łuku ciskam do tej pory caly czas łukiem cienia od falka, narazie na pustyni 3 fragmenty zdobylem i 2 mini śniace pokonalem, tego 1 zbugowalem na piramidzie, ale i tak sie szybko ruszał, ten 2 byl bardziej irytujący, bo sie zbugowac nie dał, no iposzukalem serce smoka

0 użytkowników
Do góry