Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8893540 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8893540

Odpowiedzi 37317

Dkm

Dkm

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Mam problem odnośnie stworzenia Miecza Stwórcy. Otóż wystąpił u mnie błąd powodujący to, iż nie posiadam serca Śniącego. Mogę przyzwać ten przedmiot kodem, jednak w trybie marvina nie mogę się ruszać, ani nawet zapisać gry, jest ktoś w stanie pomóc?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Dkm Nie możesz się wrócić do świątyni i zabrać serce z truchła? Powinno tam być. W razie czego po wyłączeniu marvina postać wstanie i będziesz się mógł ruszać.
@paulpolska Klucze są: 1. w komnacie Parcivala. 2. w komnacie Engora. 3. w pomieszczeniu z misą magnata w magazynie.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Dkm

Dkm

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Problem okazuje się inny...mam potrzebne do wykonania Miecza Stwórcy: Miecz z czarnej rudy Dwuręczny, serce Śniącego, Wodną Perłę, Kamienne Oko, Ognisty Kryształ, i chyba też mroczny kamień, bo z Mrocznego Golem z wieży do zadania Necromonicon nie wypada, a w kopalni w Mrocznej Dolinie Azgalora też go nie ma, więc pewnie go już ubiłem, w takim razie czego może mi brakować, skoro nadal gdy używam zwoju jest napisane ,że nic się nie stało?

piootrek86

piootrek86

Użytkownicy
Fanatyk Gothica
posty89
Propsy13
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Fanatyk Gothica
Jak sie tworzy strzaly / bełty? :-)

Mam pomysł na moda ale nie mam chęci i zdolności :D

Zezzol

Zezzol

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Powie mi ktoś gdzie jest ścierwojad z zadania najlepszy łowca bo nie ma go tam gdzie był kiedyś czyli obok jeziora z czarnym trollem

Mraug

Mraug

Użytkownicy
posty264
Propsy27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Dkm To nie te przedmioty.Idź w miejsce leża lodowego smoka,to ci trochę rozjaśni.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Dkm Ktoś nie czyta dialogów ;)
@Zezzol W solucji masz wypisane 8 miejsc, Slokers spawnuje się losowo w jednym z nich.

You didn't grow.
You didn't improve.

Dkm

Dkm

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeśli chodzi o leża smoków gdzie są te żywioły Opiekunów to już tam byłem, poza siedliskiem bagiennego smoka...starałem się czytać dialogi, może coś pominąłem albo czego nie zrobiłem (nie robiłem zadania Nieskończona moc)

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Zabiłeś i przeszukałeś wszystkie trzy Atronachy? Pamiętaj, aby mieć założony miecz z czarnej rudy, gdy używasz zwoju.

You didn't grow.
You didn't improve.

Dkm

Dkm

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Już wszystko gra, dziękuje :)

Dameczek

Dameczek

Użytkownicy
posty56
Propsy5
  • Użytkownicy
Szybkie pięć pytanek:

1. Pamiętam z Rebalance, że było można gdzieś kupić recepturę na eliksir dodający na stałe manę, który robiło się chyba z 25 ciemnych grzybów i rdestu polnego. W 2.0 też jest, jak tak to gdzie go kupię?

2. Uzbierałem w ciul polnych i leśnych jagód. Znów z Rebalance pamiętam, że były do kupienia przepisy na eliksiry dodające HP na stałe. W 2.0 też jest, jak tak to gdzie go kupię?

3. Co daje zupa grzybowa? Jakiś bonus do many? Jak tak to jest to dodawane tylko jeden raz, czy można sobie tymi zupami nabić tej many trochę?

4. Jakiś sposób na kamiennych strażników na broń jednoręczną? Byłem w domu uczonych i to jak oni mnie tam gwałcili tymi atakami (odlatywałem na 50 metrów, albo odbijałem się od ściany i szło combo = śmierć) to była katastrofa. Wiem, że najskuteczniejszy młot adanosa, no ale nie mam go jeszcze.

5. Do czego są książki "opowieści starożytnych", które znajduję w Khorinis? Nie mogę ich przeczytać, a znalazłem jakiś 2,4 i 5 tom chyba jak do tej pory.

Z góry dziękuję za odpowiedzi ^^

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
@Dkm Nie możesz się wrócić do świątyni i zabrać serce z truchła? Powinno tam być. W razie czego po wyłączeniu marvina postać wstanie i będziesz się mógł ruszać.
@paulpolska Klucze są: 1. w komnacie Parcivala. 2. w komnacie Engora. 3. w pomieszczeniu z misą magnata w magazynie.

W tym magazynie podświetla mi się "zapasy paladynów" na skrzyni ale nie mogę z tym przeprowadzić interakcji. Normalne skrzynie wszystkie otworzyłem i kluczy nie było tylko to "coś" zostało nie ruszone. Proszę więc kogoś o kod

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Dameczek
1 i 2 nie ma tych mikstur co w Ret 1, masz za to ich odpowiedniki. Do grzybów masz możliwość robienia ciast - uczy tego Thekla (trzeba podejść do pieca w bocznym pomieszczeniu), a do jagód masz kompoty, uczy kucharz na zamku w GD.
Właściwie wszystko masz ładnie napisane w dziale Solucja+porady na start i to na pierwszej stronie, szybciej by było, żebyś tam wszedł niż napisać tego posta.
3. Podobnie jak wyżej - dział solucja+porady, ale podpowiem, że te zupy są słabe i ich nie rób na ogół, zrób sobie tylko 2 sztuki dla bonusu jednorazowego.
4. Młot Adanosa po pierwszej walce z Krukiem, musisz używać młotów. BTW nie są one aż tak silne, a na pewno nie tak jak w Ret 1.
5. Są one dla zadania dla Magów Ognia, olej je.

@paulpolska musisz mieć pochodnie włączoną i w tedy wchodzisz w interakcje

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

Panker

Panker

Użytkownicy
posty166
Propsy68
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siemka, jestem w 3 rozdziale, jak to jest z zadaniami od opiekunów? Można je robić po kolei tak jak nam każe gra czy zostawić jakieś lepiej na później żeby się coś nie pobugowało? Coś słyszałem kiedyś, że jak się zrobi jakieś zadanko przedwcześnie to jakieś zadanie się buguje, ale to chyba mi się przesłyszało, wolę się upewnić.

tomasz13

tomasz13

Użytkownicy
posty151
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Tylko 4 opiekun jest możliwy do zbugowania misji na najlepszą kuszę w grze. Jeśli jeszcze nie zrobiłeś miasta orków a jesteś wojem, to radzę nie robić misji 4 opiekuna dopóki nie zrobisz miasta orków, albo chociażby nie pogadasz z orkiem koło wielkiego szamana na jej stworzenie. Oczywiście warunkiem jest uratowanie Ur-Krassa na szczycie za myśliwym Niclasem w 1 rozdziale.
Lokacja do której wysyła Cię 4 opiekun jest jednorazowa i tylko tam możesz wykonać kuszę Drag Nimrod.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Panker W mieście orków możesz dostać zadanie na wykonanie najlepszej kuszy w grze, ale zakończyć je możesz tylko w lokacji próby 4. Opiekuna. Więc jeśli ci na tym zależy, to przed wejściem do tejże lokacji musisz zrobić wszystkie przygotowania i wejść tam dopiero, gdy będziesz już wszystko miał. Jeśli nie robi ci to różnicy, to możesz olać - gra zadba, żeby zadanie nie wisiało w dzienniku.

You didn't grow.
You didn't improve.

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Co jest potrzebne do wybijania złotych monet? Nauczyłem się od tego wychudzonego bandyty przetapiania złota w sztaby. sztabę złota oczywiście mam w plecaku i Betzy mówi, że nie ma odpowiedniego przedmiotu przy tym warsztacie do wybijania sałaty.

R.Loos

R.Loos

Użytkownicy
posty373
Propsy66
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Pół litra na dwóch jest dobre kiedy jedna osoba nie pije

Proceente

Proceente

Użytkownicy
posty59
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Jao Gdzie sa magowie wody w 4 rozdziale bo nigdzie w swiatyniach w jarkendarze i plaskowyzu ich nie znalazlem

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
A przy portalu szukałeś?

You didn't grow.
You didn't improve.

0 użytkowników
Do góry