Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8845661 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8845661

Odpowiedzi 37317

Adu

Adu

Użytkownicy
posty92
Propsy3
  • Użytkownicy
Tak, magicznych strzał (wytwarzania) uczy ignaz.

Moje pytanie, jakiś konkretny 1h miecz na 2-3 rozdział?

Narazie bije srebrnym mieczem z pokoju u Kreola, ale 215dmg to trochę mało.

Dameczek

Dameczek

Użytkownicy
posty56
Propsy5
  • Użytkownicy
Pewnie te pytanie było już setki razy, ale:

Czy pancerz od Mattea to jest ten sam, który dałby Bosper jak zostalibyśmy jego czeladnikiem?
Jeśli nie, to da się ten pancerz zdobyć jakoś inaczej nie będąc myśliwym?

Deathrou

Deathrou

Użytkownicy
posty114
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak pokonać Asinoksa w lokacji po pustyni Adanosa? Zbijam go mniej więcej do połowy hp i po fali przywołania dusz wysysa moją duszę do końca i instant ded, a wcześniej dostawałem z tego tylko 1k. Bije go świętym katem, jeżeli chodzi tu po prostu o czas ubicia to nie wiem jakim cudem mam to zrobić tak szybko na paladynie, jakieś pomysły?

dede

dede

Użytkownicy
posty146
Propsy10
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Panowie jak to jest z Gornicza Dolina/ tym ukrytym przejsciem da sie przejsc? xD czy tylko jaskinia do expienia. probowac wybic orkow przed przejsciem do GD, czy wejsc do GD poprzez wypicie czarnej mgly i wyjebongo

Dene

Dene

Użytkownicy
posty30
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy przedmioty u kupców odnawiają się co rozdział, co jakiś czas czy w ogóle?

Gdzie poza farmą Lobarta i Khorinis znajdę beczki z których można pić?

darek0100

darek0100

Użytkownicy
posty287
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak pokonać Asinoksa w lokacji po pustyni Adanosa? Zbijam go mniej więcej do połowy hp i po fali przywołania dusz wysysa moją duszę do końca i instant ded, a wcześniej dostawałem z tego tylko 1k. Bije go świętym katem, jeżeli chodzi tu po prostu o czas ubicia to nie wiem jakim cudem mam to zrobić tak szybko na paladynie, jakieś pomysły?
A czym bijesz? Jeśli srebrnym to ciężko go zbić bo tam jest podobno limit czasu na zabicie. W trzecim rozdziale można go łatwo sigilem zbić.
Ja go też miałem cholerny problem zbić bo to był II rozdział.

Deathrou

Deathrou

Użytkownicy
posty114
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A skąd wziąć tego sigila? Ja jestem w 5 rozdziale, ale do dyspozycji mam tylko srebrny miecz i konsekrowane łzami innosa ostrze z rudy, w zasadzie to jedno i to samo na widmo

Letho

Letho

DreamVader
posty206
Propsy7
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
 Gdzie mogę zakupić mleko lub zdobyć oprócz farmy Onara ?

meserszmit007

meserszmit007

Użytkownicy
posty296
Propsy5
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Letho Holger (nowicjusz z klasztoru , musisz dla niego Q zrobić który dostajesz w porze wieczornej jak jest w Kościele)

darek0100

darek0100

Użytkownicy
posty287
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Deathrou zdobywasz receptę na sigila od nekromanty w queście od Hagena "Mroczna sieć" (R3). Sigil może być jedno- lub dwuręczny

Deathrou

Deathrou

Użytkownicy
posty114
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A to ciekawe, zrobiłem to już dawno temu ale w eq przepisu na to nie mam... może sprzedałem czy coś, poszukam, dzięki

darek0100

darek0100

Użytkownicy
posty287
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Deathrou Może już przeczytałeś wcześniej tą receptę? Sprawdź na kowadle w zakładce miecze ze stali
Do wykucia jego potrzebny jest 1 księżycowy kamień. Jeśli zrobiłeś księżycowe ostrze (duale pod zręczność) to zużyłeś oba kamienie i już nie zrobisz sigila.

Ja mam z kolei pytanie: kiedy ruszy wątek gildii kupców w 4 rozdziale? Lutero nie ma żadnej kwestii, a Sara siedzi dalej w pierdlu

Adu

Adu

Użytkownicy
posty92
Propsy3
  • Użytkownicy
Z tego co wiem, jest bug z gildią kupców, że jakieś zadanie (chyba z pomocnikiem) trzeba zostawić na 4 rozdział, bo jak się zrobi wszystko w 3 to się buguje, jak się mylę niech mnie ktoś poprawi.

Ponawiam pytanie, jakiś dobry 1h w 2-3 rozdziale?

Letho

Letho

DreamVader
posty206
Propsy7
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
@Letho Holger (nowicjusz z klasztoru , musisz dla niego Q zrobić który dostajesz w porze wieczornej jak jest w Kościele)
A co trzeba zrobić aby zdobyć tego qesta ? Jestem w porze wieczornej jak się modli i nic

darek0100

darek0100

Użytkownicy
posty287
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z tego co wiem, jest bug z gildią kupców, że jakieś zadanie (chyba z pomocnikiem) trzeba zostawić na 4 rozdział, bo jak się zrobi wszystko w 3 to się buguje, jak się mylę niech mnie ktoś poprawi.
No to kicha...
Ktoś ma jakiś pomysł?

Cytat: Adu
Ponawiam pytanie, jakiś dobry 1h w 2-3 rozdziale?
Za bardzo nie wiem bo gram dwuręczną, a z niektórych questów wypada taki typ w jakim się specjalizujesz.
Myślę, że z "Zaginionego brata" coś powinno być dobrego-możesz zrobić w drugim lub trzecim rozdziale.
Dwuręczna broń dla woja rozwijającego siłę to Ar'Urat

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Adu Jest mieczyk 275 obrażeń w piramidzie na początku Doliny Cieni oraz podobny z S'enyaka. Z zaginionego brata młot 400 obrażeń, ale za wcześnie tam nie idź, bo inaczej będziesz się frustrował.
@darek0100 Pokombinowałbym może w GVE, ale sądzę, że nie da rady. Zadanie masz chyba w wykonanych tak czy inaczej, tracisz jednak pierścień.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Letho

Letho

DreamVader
posty206
Propsy7
ProfesjaTłumacz
  • DreamVader
Mam dość nietypowy problem, otóż po możliwości zostania Paladynem i przekucia zbroi na rycerza maxa mam qesta na  błogosławieństwo tej zbroi po rozmowie z Haradem, natomiast gdy wbiłem brakującą wytrzymałość do noszenia zbroi rycerza i ulepszenie tej zbroi o +1 nie mam tego qesta... Jest to dość dziwna sytuacja jestem na początku 3 rozdziału i gdy "testowo" sprawdzałem czy opłaca iść się w tej rozdział to po przyjęciu do paladynów i ulepszeniu zbroi rycerza na maxa miałem qesta na jej błogosławieństwo. Lecz po wbiciu lev po zostaniu paladynem i błogosławieństwa miecza i ulepszeniu zbroi rycerza na maxa nie mam opcji dialogowej u Harada w celu ulepszenia zbroi poprzez błogosławieństwo..

darek0100

darek0100

Użytkownicy
posty287
Propsy39
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Problem:
Kiedy ruszy wątek gildii kupców w 4 rozdziale? Lutero nie ma żadnej kwestii, a Sara siedzi dalej w pierdlu.

Udało mi się naprawić - trzeba wstawić w GVE (dzięki Jao za sugestię):
MIS_SARAHTOGUILD "1",
NEXTQUESTSARAHTOGUILD "0"

darel666

darel666

Użytkownicy
posty44
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może mi ktoś poradzić jak w normalnej walce pokonać golemy ? Lesne/bagienne/kamienne ? Bo póki co mam ochote rozerwać na strzępy kogokolwiek kto je programował xD. Albo biją. Z daleka albo wjeżdżają jak czołg i nie mają żadnego odruchu cofania się tylko tak będą odrzucać i biec aż za mną aż zatłuka...

Adu

Adu

Użytkownicy
posty92
Propsy3
  • Użytkownicy
Darel

Na początku to raczej strzały /bełty.

Do czegoś będzie mi potrxrbna czarna ruda oprócz questu Miecz dla wodza w mieście orków?

I jeszcze jedno, muszę skończyć wszystkie questu od orków, nawet te z kuszą, zanim skończę zadanie "Najemnik orków" czy wystarczy odebrać, a skończyć można później?

0 użytkowników
Do góry