Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8838453 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8838453

Odpowiedzi 37317

mroofa1337

mroofa1337

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Powinienem dostać od razu bonusy po wybraniu ścieżki żywiołu ognia u opiekunów (15 do siły i 20 do ochrony przed ogniem)? Pytam bo po rozmowie ze Stonnosem przy słonecznym kręgu i wybraniu tej ścieżki nie otrzymałem ww. bonusów. Błąd czy dostaje się je później? Pozdrawiam.

mrthezyga

mrthezyga

Użytkownicy
posty28
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy da się przekuć pancerz orkowego łowcy?

Adu

Adu

Użytkownicy
posty92
Propsy3
  • Użytkownicy
A ja z innej beczki, chodzi mi o kolejność robienia lokacji, bo tyle tego jest ze juz mi się w głowie pomieszało od tego wszystkiego. Czy dobrze będzie jak zrobię tak?
R2
-Jarkendar
-Gd i głównie czyszczenie tego syfu i expienie, ulu-muli itd
R3
-Miasto orków (reputacja)
-Orkowa Kopalnia
-ŚŚ
-Dolina cieni
-Pustynia Adanosa
-Las Masjafu (R4?)

Czy taka kolejność będzie dobra? czy może pustynia przed orkami itd?
I co z tymi jakimiś krainami lodowymi, nowymi koopalniami itd?

Pytanie inne, gdzie znajdę jakieś dobre 1h w R2, R3?
Wiem że na szkielety/widma to Opuszczona kopania /zatopiona wieża.
A jeszcze jakieś? Fajnie by było dorwać jakiś dobry w R2 do siekania w Gd

Janisz

Janisz

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Adu Idk ja zrobiłem (z trudem ale zrobiłem) Las Masjafu w trzecim rozdziale zaraz po wyjściu z GD bo ciągnęło mnie do Asasynów i walki dwoma mieczami. Teraz robię kopalnie orków i, znowu z truden, ale zabiłem demony i mam sferę. W sumie to zależy w większości od tego jak jesteś uparty chyba i czy w danym rozdziale coś po prostu nie jest zablokowane, jeśli nie, droga wolna (może poza pustynią bo słyszałem że ona jest przesrana całkowicie).

Post połączony: 2018-08-31, 01:27
1. Da się gdzieś dostać ten nieszczęsny podręcznik retoryki jeśli nie mam już fernando bo siedział najpierw w więzieniu a teraz gdzieś wyparował? Może ktoś zna kod na ten podręcznik?
2. Poprzednio grając w returning 1.0 pominąłem całą wyspę Etlu więc teraz pytam tutaj, jak się na nią dostać?

mrthezyga

mrthezyga

Użytkownicy
posty28
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Adu
Jak dla mnie najlepsza kolejnosc to Miasto orków bez demona z mrocznych rytuałów->Las Masjafu->Demon i kopalnia->Pustynia Adanosa->ŚŚ->Dolina Cieni.
Nowe kopalnie mozesz ogarnąc kiedy chcesz, a do lodowej krainy idz najlepiej dopiero po dolinie cienii koniecznie w zbroi od Ur-Thralla

Post połączony: 2018-08-31, 01:30
@Janisz
1. Podręcznik znajdziesz na parterze domu Fernanda.
2. Po zdobyciu szponu Beliara rób po prostu questy które nakierowują cię do uzyskania miecza a dojdziesz do Etlu

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Ile razy to trzeba jeszcze napisać 1? 2? 100? milion?  czy więcej
Kolejność zależy tylko i wyłącznie od tego jako co gramy tylko i wyłącznie, nie ma z góry omownej  bo dla każdego są inne priorytety

Jak ktoś się pyta o kolejność ale nie daje info czym gra to należy mu się solidny opierdol to jest najistotniejsza kwestia.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Shleder

Shleder

Użytkownicy
posty25
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam problem lee skazuje mnie na banicje za pobicie wiesniakow od razu wszyscy chca mnie zabic nie moge sie wykupic u grawo bo tam atakuje mnie cord i wszyscy farmerzy  co powinienem zrobic?

Adu

Adu

Użytkownicy
posty92
Propsy3
  • Użytkownicy
Jak do cholery wejść na ten kamienny łuk dzielacy port i statek paladynow? Jest tam szczaw i korzeń, ale za cholerne nie wiem jak tam wejść

Vitek666

Vitek666

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jezeli nadal jestes w I rozdziale I bez gildii to w GVE ustawiasz dzien spotkania na ten ktory masz w tej chwili w grze, sprawdzisz sobie w dzienniku jaki masz dzien aktualnie. Jezeli masz juz gildie to beda schody. Ja to zrobilem w V rozdziale gdy bylem paladynem tak ze Asmal mnie atakowal a gildii  kodami nie moglem zmnienic, bo mnie wywalalo z gry

Chciałby mi ktoś pomóc z tym programem? Konkretnie chodzi mi o które linijki chodzi. Dziękuje

deverct

deverct

Użytkownicy
Obecnie Guru
posty148
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Obecnie Guru
@tomasz961114
Jeśli się nie mylę to nie wyłamiesz bez znajomości otwierania zamków, ale mogę się mylić. Tak czy siak się opłaca, bo są kufry, których po prostu nie wyłamiesz na początku, a fanty z nich by się przydały jak najwcześniej (np. skarbiec w klasztorze)

bassarka84

bassarka84

Użytkownicy
posty37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, tak jak wcześniej pisałem mam problem z zadaniem "tajemnicze morderstwo" otóż straźnik bramy który miał ponoić opcję dialogową do tego zadania niestety ale mi zginął wcześniej z rąk poszukiwacza i jego szkieletów :(, czy jest jakaś możliwość aby przywać tego starźnika kodem ?? natknąłem się na strone rosyjskąz kodami do postaci ale całkowicie nie umiem się w niej odnaleść https://rpgrussia.com/threads/gotika-2-vozvraschenie-2-0-marvin-zhiv.8731/ . czy ktoś może wie jak spróbować poszukać tego straźnika jakie oni mają oznaczenia w kodach proszę chodz o nakierowanie bo jest masakra :) pozdrawiam

darel666

darel666

Użytkownicy
posty44
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kolejne pytanie, mam wszystkie przedmioty do robienia pierscieni, tj. smola,siarka,stalowy pret, kamien szlachetny a i tak nie moge zrobic pierscienia, o co chodzi?
Jeżeli dobrze się orientuje po swoim ekwipunku to tak na prawdę potrzebujesz sztabki żelaza zamiast pręta.

Teraz pytanie ode mnie odnośnie jubilerstwa. Dużo osób mówi że można na tym świetnie zarobic. Jestem w drugim rozdziale i stworzyłem pierścień z topazem (100gold przy sprzedazy) żeby zobaczyć ile można z tego wyciągnąć. Sprzedać go mogłem za zaledwie 50 także tracę drugie tyle na samym kamieniu szlachetnym. Dlatego chciałbym się dowiedzieć jak mogę na tym zarabiać? Chyba że dopiero w późniejszych rozdziałach są z tego pieniądze.

Drugie pytanie: których orków mogę zabijać w GD żeby sobie nie zawalić questów związanych z nimi ?

I w sumie pytanie na które póki co nikt chyba nie zna odpowiedzi: dlaczego nie mogę wybić złotych monet że sztabek skoro mam ich ok 70 i wyuczone przetapianie od crimsona razem z wydobywaniem złota na maxa? Pojawia mi się komunikat że brak mi odpowiedniego przedmiotu...

Mraug

Mraug

Użytkownicy
posty264
Propsy27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@darel666 1.Albo ktoś ci źle napisał,albo źle zrozumiałeś,bo świetnie to się zarabia na wytapianiu złota.
2.Wszystkich po za miastem orków i klanem Wysokiej Skały.

Puma127

Puma127

Użytkownicy
posty142
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy będąc w 2r mogę sobie zabijać wszystko w kopalni nad przełęczą tzn. Mini ściącego bez konsekwencji później?

Adu

Adu

Użytkownicy
posty92
Propsy3
  • Użytkownicy
Ile razy to trzeba jeszcze napisać 1? 2? 100? milion?  czy więcej
Kolejność zależy tylko i wyłącznie od tego jako co gramy tylko i wyłącznie, nie ma z góry omownej  bo dla każdego są inne priorytety

Jak ktoś się pyta o kolejność ale nie daje info czym gra to należy mu się solidny opierdol to jest najistotniejsza kwestia.

W takim razie wybacz i dopisuje, gram jako najemnik, 1H+Kusza, poziom hard.

Teraz doradzisz chodząca encyklopedio? xP

I jak wejść na ten wielki kamienny łuk w porcie khoronis, tam na górze podobno są roślinki.

AvichiV

AvichiV

Użytkownicy
posty68
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Deathrou
Czy wybór żywiołu u Opiekunów ma jakieś większe znaczenie dla wojownika?
/
Przy wyborze kamienia trzeba potem zagadać z mistrzem tego żwyiołu czyli Stonnosem, ale w przeciwieństwie do reszty mistrzów nie widzę go w siedzibie opiekunów. Gdzie on jest?

Dla wojownika chyba żywioł ognia.

@meserszmit007
@Deathrou - jak wchodzisz do siedziby opiekunów to on jest wo oddzielnym pomieszczeniu po lewej stronie, wystarczy otworzyć lewe oko, polecam (chyba że jesteś piratem). Co do nauki to gówno daje wybór żywiołów, gdzieś tam jest rozpiska że niby jakieś bonusy dostajesz w zależności od żywiołów , ja gówno dostałem ( może bug a może w R2 tego nie ma) , tak czy siak stonnos mówi Ci żebyś się pałował i szedł do mistrza Asgardów który za free uczy Cię wszystkich bitewnych umiejętności. Owy mistrz stoi na wprost wejścia , pomiędzy opiekunami w głównym pomieszczeniu.

Bonus od wybranego żywiołu dostaje się chyba dopiero po założeniu pierścienia żywiołów (dostajesz go od Stonnosa po wybraniu żywiołu)

mroofa1337

mroofa1337

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja po założeniu tego pierścienia nie dostałem premii. Może ktoś kto dostał ten bonus się wypowie?

Puma127

Puma127

Użytkownicy
posty142
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W jaki sposób zrobić zadania Zapiski Saturasa chodzę obok tego Lodowego Smoka i widzę 2 skrzynki do których nie mam klucza. Podniosłem Liścik który był w domku.

Marcino254

Marcino254

Użytkownicy
posty23
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kiedy można się nauczyć 6 kręgu magii grając nekromantą? Jestem w 7 rozdziale i Kreol mówi, że jeszcze jest za wcześnie. -_-

AvichiV

AvichiV

Użytkownicy
posty68
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Rzeczywiście nie dostaje się żadnego bonusu, przed chwilą to sprawdziłem. Nie wiem w takim razie.

0 użytkowników
Do góry