Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8380460 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8380460

Odpowiedzi 37317

ApsIk

ApsIk

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem Torba pełna rudy a mianowicie Xardas mowi ze jest już zmeczony i mam wrocic jutro wiec wracam a on dalej to samo(2roz)

gelenczei

gelenczei

Użytkownicy
posty81
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jak i gdzie mogę łowić ryby? Mam wędkę :D

Trapelek

Trapelek

Użytkownicy
posty56
Propsy4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@gelenczei kolo farima mozesz lowic tylko pare razy na dobe ,moze z 10 razy czy cos .Low gdzies miedzy 4-6 rano ,najwiecej ryb wtedy zlowisz

gelenczei

gelenczei

Użytkownicy
posty81
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ale mam nacisnąć na wędkę czy gdzieś stanąć? Bo próbuję i nic :(
BTW. Nie mam u tekhli możliwości uczenia ciast, jestem w drugim akcie strażnikiem, wie ktoś dlaczego?

Godlo

Godlo

Użytkownicy
posty92
Propsy10
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Grając nekromantą opłaca się wbijać do 90% broni ? czy 60 wystarczy ?
Zależy :) broń jest bardzo przydatna jak Ci się mana skończy albo po prostu chcesz sobie powalczyć wręcz. Moim zdaniem wbicie do około 90 % tak aby z bonusami dobić do 100 :P było by optymalne, ale jak teraz wolisz wybrać za PN jakiś czar czy coś innego to już twoja indywidualna sprawa. Nie wszystko da się załatwić magią, ale większość potworów wybijesz, wszystko zależy do twojego stylu gry jednakże ja osobiście polecam dobicie do tych 85-90 % aby osiągnąć w miarę pewny krytyk :) (pamiętaj że dopiero od 4 rozdziału twoje hity z broni będą zależeć od inteligencji a do 4 zależą wyłącznie od siły, gdzie w 4 rozdziale nekromanta ma już takie czary że do mało czego podchodzi na walkę wręcz (jednak zdarzy mu się od czasu do czasu) :) 

Mam problem z zadaniem Torba pełna rudy a mianowicie Xardas mowi ze jest już zmeczony i mam wrocic jutro wiec wracam a on dalej to samo(2roz)
Oddałeś mu kość alepha i przyzwał zombiaka z którym sobie porozmawiałeś czy nie ? jak nie chce przyzwać zombiaka to nie mam pojęcia (może to jakiś bug albo trzeba zrobić jakieś rzeczy aby to odblokować ) jak jednak porozmawiałeś z zombiakiem to Ci powiedział gdzie ta ruda jest to idź ją wykop :P i oddaj Wężowi

kacper194

kacper194

Użytkownicy
posty15
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ponawiam pytanie (bardzo mi na tym zależy) gdzie znajdę drewno i przedmiot orka łowcy do "kuszy wielkiego łowcy", na cmentarzysku orków spotkałem tylko nieumarłego szamana, zabiłem go ale to chyba nie o ten "znak" chodziło.

Duncan.

Duncan.

Użytkownicy
posty173
Propsy15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Siemanko mam parę pytań
1.  Jak otworzyć grobowiec z amuletem angara ? czy on się automatycznie otwiera w 3 rozdziale dopiero ? ( jestem w drugim rozdziale)
2. Czy zabicie canthara niesie za sobą jakieś negatywne skutki ? (np tak jak w rebalance że Halvor przestawał skupować ode mnie kosztowności ? )
3. Matteo uczy robić złotą biżuterie dopiero w 4 rozdziale ? Bo nie wiem czy jest sens marnować 2 rubiny ( znaczy kamienie pod siłę :D wydaje mi się że są to rubiny ) na zwykłe stalowe pierścionki żeby mieć +20 do siły ?
4. Od którego rozdziału są mordobicia w karczmie martwa harpia u Orlana ? z kim trzeba zagadać ? bo gdzieś wyczytałem że od 2 ale nie mam z nikim opcji dialogowej
5. Ile razy mogę przyjąć dary od bogów ? bo przyjąłem już 40 hp od Beliara i 10 wytrzymałości od innosa i teraz chce przyjmować od innosa po 10 siły :D albo jak będzie tego zbroja wymagała to 200 wytrzymałości ( gdzieś wyczytałem że jest jakiś ogranicznik, nie wiem jak on działa )
6. Co zrobić z kamieniami runicznymi które wypadają z strażników świątynnych w jarku ( jaka opcja jest najbardziej korzystna) ?
1Amulet angara znajduje się w innym miejscu
2Halvor nię będzie chciał skupować od nas sreber no chyba że jesteś nekromantą
3Od 4 rozdziału możesz robić ze złota w 5 ze rudy
4W 2 rozdziale powinni się pojawić łącznie 5 npców gadasz z typem który często czyta kartkę
5Co 10 lv możesz wybierać jeden bonus wiec generalnie zjebałeś
6Tworzy sie z nich kamienie runiczne dla magów

Mraug

Mraug

Użytkownicy
posty264
Propsy27
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@kacper194 Drewno:jak idziesz z Jackiem Aligatorem do kanionu to po drodze masz taką dziurę z pajęczynami.Masz tam skoczyć,zabić bossa i zabrać drewno,a przedmiot to talizman na cmentarzysku za jedną z krat w skrzyni.

Duncan.

Duncan.

Użytkownicy
posty173
Propsy15
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ponawiam pytanie (bardzo mi na tym zależy) gdzie znajdę drewno i przedmiot orka łowcy do "kuszy wielkiego łowcy", na cmentarzysku orków spotkałem tylko nieumarłego szamana, zabiłem go ale to chyba nie o ten "znak" chodziło.
Nie byłem na cmentarzu ale wiem że ów znak można znaleźć również na pustyni adanosa co do drewna jest chyba w solucji napisane gdzie szukać ale już powiem w jarkandarze jak spotykasz jacka aligara to idziesz z nim i omijasz taką dużą dziurę z pajęczynami skakujesz tam bijesz bossa i dokłdnie przeszukaj

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
A czy byłby ktoś tak uprzejmy i podał lokalizację wszystkich poszukiwanych bandytów ? ( Chodzi o listy gończe )

Nom.. Prócz Dextera oczywiście :D

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Fletcher 1. Obóz bandytów przetrzymujących Elvricha (na ścieżce wiernych odbij w prawo przy drugim posągu Innosa).
2. Obóz bandytów z listami Lucii i Fernanda.
3. Jaskinia za miastem (tam, gdzie w 4 rozdziale będzie główny herszt orków).
4. Jaskinia z bandytami z questa Hakona.
5. Jaskinia na samym końcu nowego obszaru w okolicy jaskini Brago.
@Pawcik2k Nie i nie potrzebujesz tego.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

fleksiu

fleksiu

Użytkownicy
Krzyżówkomaniak
posty302
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Krzyżówkomaniak
Gdzie jest Ur-Khan w dolinie cieni? Ponoć jest pierwszą spotkaną postacią w tym świecie, a ja go nie spotkałem po 3h bycia tam xd

Post połączony: 2018-07-08, 17:21
Dlaczego Thiyal w dolinie cieni po zabiciu odnowił całe hp?

Księżycowe kamienie można znaleźć w najczęściej zadawanych pytaniach.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@fleksiu Żeby znaleźć Ur-Khana musisz wspiąć się na "górkę" po prawej zaraz po przekroczeniu mostu do obozu orków. Ihiyal wysysa z ciebie życie po zadaniu jednego ciosu, musisz go zabić nie dając się w ogóle trafić.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

fleksiu

fleksiu

Użytkownicy
Krzyżówkomaniak
posty302
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Krzyżówkomaniak
@Jao czy rusków do końca pojebało? Ale w ogóle w ogóle nie może mnie trafić? On ma efekt nieczystej krwi, więc to niemożliwe jest, ja go z kuszy biłem i dobiłem z miecza.
Edit: W sumie nie dobiłem bo odnowił hp
Edit2: Jest jakaś mapa doliny cieni?

ZdzislawPetarda

ZdzislawPetarda

Użytkownicy
posty101
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam ulu mulu i zbroje orkowego łowcy ale orkowie w zimowej krainie i tak mnie atakują (mam 4 rozdział, ostatni smok do zabicia jakby co)

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Ten boss ma specyficzne wymogi :P
Musisz podczas całego trwania walki mieć  mane choćby 1 pkt ofc jak on cie trafi to spala ci  mane
Warunkiem żeby jego regen kosztem twoje życia nie działał jest posiadanie many nie można mieć 0 podczas walki inaczej uaktywnia mu się live steal i stanie się nieśmiertelny

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

fleksiu

fleksiu

Użytkownicy
Krzyżówkomaniak
posty302
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Krzyżówkomaniak
@Tizgar ok, dobrze wiedzieć. Dzięki za rady

Post połączony: 2018-07-08, 17:30
Jeszcze jedno pytanie, bo prawie nigdy w sumie nie grałem kuszą i łukiem, czy kryt z kuszy działa tak samo jak na broni? Czy kryt na kuszy w ogóle istnieje? Czy % po prostu celności dają

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Jest tak samo jak w nk

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

ZdzislawPetarda

ZdzislawPetarda

Użytkownicy
posty101
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam ulu mulu i zbroje orkowego łowcy ale orkowie w zimowej krainie i tak mnie atakują (mam 4 rozdział, ostatni smok do zabicia jakby co)

fleksiu

fleksiu

Użytkownicy
Krzyżówkomaniak
posty302
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Krzyżówkomaniak
Czy mogę wszystkie krypty przeszukiwać bez gadania z np. Ur-Khanem? Gadałem tylko z ludźmi w dolinie, z nikim innym. Zabiłem już Dakkata oraz tego pajaca co pytałem o niego wyżej, mogę wyczyścić też miasto umarłych? Ogólnie całą dolinę przechodzę czyszcząc wszystko co po drodze, bez zamiaru robienia fabuły, a jednocześnie robiąc ją, i właśnie dlatego pytam, czy powinienem tak robić?

0 użytkowników
Do góry