Pytania odnośnie zadań i rozgrywki 8915478 37317

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 3.01.2016 roku

Wyświetleń 8915478

Odpowiedzi 37317

milygosc

milygosc

Użytkownicy
posty342
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
najemnik ale to dopiero bede, a ja chce znalesc jakas pamietam, ze byl jakis topor 110 dmg ale nie pamietam gdzie

deverct

deverct

Użytkownicy
Obecnie Guru
posty148
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Obecnie Guru
@milygosc
To dostaniesz troszkę zawiły poradnik odemnie.
1.Musisz wbić się nielegalnie do klasztoru, żeby dostać questa ( zanim tam legalnie wejdziesz)
2. W tym queście dostaniesz możliwość handlu z tym od pożyczek w Khorinis ( więc jak go już zabiłeś to zwaliłeś)
3. Kupujesz od niego sztabkę czystej rudy
4. Dołączasz do najemników
5. Uczysz się kucia mieczy z rudy ( wymaga chyba 5 czy 3 bryłek rudy - leżą w kopalni z pełzaczami tam gdzie jest dexter)
6. Robisz 2h z rudy i ostrzysz.
7. Gratki, masz najlepsze 2h w pierwszym rozdziale
A musisz wykonać tego questa z klasztoru bo sztabkę magicznej rudy w innym wypadku zdobędziesz dopiero w 2 rozdziale jak się nauczysz wytapiać.
Ew. jak słabsze 2h to zobacz u tego najemnika co stoi obok Lee

milygosc

milygosc

Użytkownicy
posty342
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
z lehmarem dobrze zrobilem, a pamietasz ile taki miecz zadawal bo jak w np 110 dmg to chyba sie nie bd oplacalo sztabki marnowac

deverct

deverct

Użytkownicy
Obecnie Guru
posty148
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Obecnie Guru
198 chyba po zaostrzeniu czy coś takiego, tak czy siak to najlepsza broń do zdobycia w pierwszym rozdziale,
może @Tizgar się wypowie, bo grał najemnikiem i widzę, że przegląda. I jak grasz pod 2h to pamiętaj, że młotów nie można zaostrzyć ( logiczne w sumie :))

milygosc

milygosc

Użytkownicy
posty342
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
jprd to faktycznie op jak na 1 rozdzial

deverct

deverct

Użytkownicy
Obecnie Guru
posty148
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Obecnie Guru
Wydaje mi się że ten 2h to 150 siły wymagane i 180 obrażeń bazowych, ale tak jak mówiłem, możesz przepytać też tego najemnika obok Lee ( nigdy nie zapamiętam jego nicku...), on też coś tam sprzedawał, chyba nawet jakiś toporek

milygosc

milygosc

Użytkownicy
posty342
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
a w 1 rozdziale da sie w ogole znalesc jakis mlot 2h czy tylko kupic?

deverct

deverct

Użytkownicy
Obecnie Guru
posty148
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Obecnie Guru
Z 2h ciężko, na 100% święty młot innosa ( podobno kładzie golemy na hita - nie potwierdzone tak ktoś tu kiedyś mówił) i młot terakota ( słaby jak nie wiem co bo questowy i zaznaczam tylko że chyba jest 2h), ale w 2 rozdziale już coś znajdziesz

prychacz

prychacz

Użytkownicy
posty56
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak pokonać tego nekromantę w świątyni śniącego skoro później on przywołuje trzech demonicznych strażników? Zabili mnie zanim zdążyłem wstać po obaleniu

deverct

deverct

Użytkownicy
Obecnie Guru
posty148
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Obecnie Guru
@prychacz
On przywołuje jak zbijesz go do pewnego stopnia. Najprościej zbij go prawie do tego momentu i na dystans go czymś szturchnij. I co przywołanie zapisuj ( jak odbiegniesz na schody to masz możliwość zasave'owania) i się wtedy boss nie resetuje tak jbc. I on przywołuje bardzo różne rzeczy :) powodzenia z demonami :)

Domixson

Domixson

Użytkownicy
posty103
Propsy5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak mi zginął jakiś NPC to jak mogę go wskrzesić tym zwojem wskrzeszania zmarłych? Bo nie wiem jak go użyć.

deverct

deverct

Użytkownicy
Obecnie Guru
posty148
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Obecnie Guru
numlock chyba 9 albo 8 ( masz w ustawieniach to napisane)

dawidwiedzmin

dawidwiedzmin

Użytkownicy
posty176
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Mam pytanie, bo mam te wszystkie raporty o rudzie, jak oddam je Garondowi to mogę wracać do khorinis i mam 3 rozdział czy muszę zrobić tą resztę questów co mi dał?

HexGen

HexGen

Użytkownicy
posty67
Propsy7
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Miałem dostać retorykę za pomoc Bengarowi z strażnikami i nie dostałem dlaczego?

Post połączony: 2018-05-30, 00:29
1. Mam pytanie, bo mam te wszystkie raporty o rudzie, jak oddam je Garondowi to mogę wracać do khorinis i mam 3 rozdział czy muszę zrobić tą resztę questów co mi dał?

Możesz śmiało wracać do Khorinis

deverct

deverct

Użytkownicy
Obecnie Guru
posty148
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Obecnie Guru
@dawidwiedzmin
W momencie zdania trzech głównych raportów blokuje Ci się możliwość teleportacji runą do Khorinis( czyli praktycznie zaczynasz trzeci rozdział). Pytanie czy masz wszystkie raporty, czyli czy znalazłeś Wrzoda itd

HexGen

HexGen

Użytkownicy
posty67
Propsy7
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Wrzod nie daje raportu, raporty daje
1.Diego
2.Grimes
3.Fajeth

Post połączony: 2018-05-30, 00:31
A i polecam szybko Grimesa zabrać z kopalni bo w końcu przyjdą orki i ich zabiją razem z paladynami

deverct

deverct

Użytkownicy
Obecnie Guru
posty148
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Obecnie Guru
Tak, ale potem blokuje Ci się opcja powiadomienia Garonda o tym, że Wrzód też ma rudę. Czyli tracisz eliksir trwałych statystyk.

dawidwiedzmin

dawidwiedzmin

Użytkownicy
posty176
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@deverct  Jak wrzoda? Byłem u tego palladyna koło chaty calvarona, diega, i w tej kopalni w której mieli problem z zębaczami czyli to są 3 a dodali jakieś dodatkowe? Bo chętnie bym zaczął 3 rozdział, mam już 190(pn). A z tego co słyszałem to w 3 rozdziale mam regenerację many do Vatrasa, co prawda mam prawie 300 potek na manę z alchemii ale nie wiem czy to wystarczy jak 2-3 idą na smoczego zębacza jeśli nie chcę marnować zwojów xD

deverct

deverct

Użytkownicy
Obecnie Guru
posty148
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Obecnie Guru
@dawidwiedzmin
Wskocz nad świątynię śniącego. Obok wejścia masz kamyk po którym wejdziesz wyżej - duchami orków sie nie przejmuj, nie atakują. I polecam jednak czyścić rozdziały bo można parę ciekawych rzeczy pominąć

dawidwiedzmin

dawidwiedzmin

Użytkownicy
posty176
Propsy9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@deverct  Okej dzięki, jescze jeśli mógłbyś daj mi jakieś wskazówki jak do tego wrzoda dotrzeć, albo koło czego się znajduje  :D

0 użytkowników
Do góry