Mam kilka pytań dotyczących rozgrywki:
1. Czy mikstury +1 do zrecznosci/sily/many oplaca się pić już teraz czy może poczekać aż znajdę mutageny. A jeśli tak to czy można 2 razy ulepszyć ta samą miksturę mutagenami?.
2. Jestem w 2 rozdziale i mam ponad 150pkt many, a każdy następny punkt kosztuje już 4 pkt umiejetności. Na czym zdobywa się pozostałe punkty? Z tego co widzę to niektórzy pod koniec gry mieli nawet ok 1000pkt many. To wszystko na tych potkach z alchemii? Bonus z nich jest raczej znikomy ;/.
3. Może ktoś opisać kolejność wykonywania wątków w grze? Tak ogólnie np. kiedy watek orków, kiedy watek assasynow robić, czy zrobić to przed wybijaniem smoków itp.
4. Grając nekromantą lepiej jest podnosić poziom many czy może inteligencje w kapliczkach? Mam już sankta Nomen (chyba tak to się pisze) i w sumie teraz punkty umiejetnosci wrzucam w życie bo jest to bardziej opłacalne.
5. Jakich czarów warto się nauczyć? Jest jakaś rozpiska co w ogóle robi dany czar? Na razie latam z tym śmiesznym czerwonym pociskiem i przy 132pkt inteligencji jestem wstaje rozwalić prawie wszystko.
6. Są jakieś fajne kostury do zdobycia w 2 rozdziale? Na razie chodzę z tym kijem od nekrosów co ostałem od nekromanty. Z tego co widziałem to lepszy dostane w rozdziale 4 dopiero od magów. Na prawdę nie ma nić lepszego wcześniej?