[G2NK] Minimalne obrażenia, LP, Punkty trafień 2286 4

O temacie

Autor paulpolska

Zaczęty 6.01.2016 roku

Wyświetleń 2286

Odpowiedzi 4

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Szukałem na forum jednak znajdywałem tylko nazwy zmiennych jak

HP_PER_LEVEL czy LP_PER_LEVEL więc pytanie gdzie (w którym pliku?)? owe stałe się znajdują bo nie mogę znaleźć pliku który za nie odpowiada a ani tutaj ani w google nie mogę znaleźć jak ten plik się nazywa. Poszukuje również miejsca gdzie można zmienic minimalną wartość obrażeń jakie otrzymuje gracz.

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

pnaro

pnaro

Użytkownicy
posty63
Propsy3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
 "scripts\content\ai\ai_intern\AI_Constants.d "   W tym znajdziesz wszystkie stałe które wymieniłeś.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Znajdziesz to w pliku AI_Constants.
Poszukuje również miejsca gdzie można zmienic minimalną wartość obrażeń jakie otrzymuje gracz.
Jak chcesz zmienić minimalne obrażenia jakie otrzymuje gracz, musiałbyś użyć pakietów skryptowych. Za minimalne obrażenia jakie otrzymują wszyscy odpowiada stała:
const int NPC_MINIMAL_DAMAGE = 5;

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

paulpolska

paulpolska

Użytkownicy
posty604
Propsy31
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
A czy w pliku startup.d znajdują się wszystkie spawny z gry czy gdzieś są jeszcze inne ? Pytam bo wprawdzie przy niektórych spawnach dopisane są komentarze "//kap3" co by mi sugerowało że dotyczy 3 rozdziału gry ale w tym samym kodzie np były spawny z jednej z farm i dotyczyły NPCów którzy są w grze od 1 rozdziału więc to mnie dziwi.

A jeżeli to ten plik to jak zrobić żeby np dodać moby od konkretnego rozdziału.

Pomogłem ? Daj tego PROPSa to nic nie kosztuje

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Co do rozdziałów to wiesz chyba że np. w 3 rozdziale pojawiają się poszukiwacze, znika Lothar itp. to wszystko zawarte jest w plikach B_Enter_Nazwaworlda

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry