Zbroje z Gothic 3 10633 26

O temacie

Autor Kogaan

Zaczęty 5.01.2016 roku

Wyświetleń 10633

Odpowiedzi 26

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.
Witam mam takie pytanko jak przenieść  zbroje z g3 do g2 widziałem filmiki na yt  i nie wiem czy robili zbbroje na nowo czy jakoś przenieśli.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Pewnie widziałeś mój filmik z pancerzami z gothic 3, ale do rzeczy, potrzebny Ci będzie 3D ripper którym wyciągniesz modele oraz textury, potem model musisz teksturować, zredukować model niektóre są bardzo szczegółowe, następnie podpiąć pod kość i eksportować do ASC jako dynamic model.

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.
Ja chcem przenieść pancerze asasynów i koczowników one sa bardzo szczegułowe?

Toworish

Toworish

Użytkownicy
http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
posty1664
Propsy254
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • http://chomikuj.pl/ToWoRiSh
xD tłumacz mu, a on to rozumi tak jak ja gdy ktoś próbuje mi wytłumaczyć, jak zrobić coś w ikarusie xd

Niebawem...Pierdolnę se poradniki do Goticzka. Albo i nie, bo sie mnie nie chce.

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.
To może inaczej jak zredukować model.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota

Siemekk
Złote Wrota

Zbroje z Gothic 3
#5 2016-01-05, 23:14(Ostatnia zmiana: 2016-01-05, 23:32)
@toworish zaraz będzie się pytał o ikarusa xD A co do zbroi sam model można postawić najwyżej w domku. Aby je nosić to musi je odpowiednio podpiąć bo będzie to wyglądać.
Wyglądać == brzydko czyli:
Spoiler
Chujowo albo wywali błąd
Redukcja czyli wystarczy zmniejszyć go i "Remove Doubles"
Mrdragothic wyjaśnił to w bardzo prosty sposób co trzeba zrobić nawet ja bym coś z tego zrozumiał jak uczyłem się 3d pół roku temu.

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Oprócz tego co tu napisali, polecam przeglądnąć YT. Dużo się dowiesz, bo tego typu filmików jest pełno.

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.

Kogaan

Zbroje z Gothic 3
#7 2016-01-06, 10:22(Ostatnia zmiana: 2016-01-06, 16:43)
Wpisywałem w neta i nic takiego nie znalazło podasz link?

Post połączony: 2016-01-06, 16:43
Dobra powiem tyle że nie będę umiał zrobić tym sposobem bo kiedyś próbowałem i mi nie wyszło a widziałem na twoich filmikach że miałeś pancerze koczowników i asasynów mógłbyś mi je udostępnić byłbym bardzo zobowiązany.

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Może kiedyś udostępnię ten syf, według mnie zbroje są nie za ciekawe i praktycznie nie nadają się do g2 ;d

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.

Kogaan

Zbroje z Gothic 3
#9 2016-01-06, 19:29(Ostatnia zmiana: 2016-01-07, 14:53)
Kiedyś? A kiedy mniej więcej i oczywiście czy mugłbym ich użyć w modzie?

Post połączony: 2016-01-06, 20:56
A i jeszcze jedno pytanko jak bym chciał wyciągnąć obiekt z gothic 3 a mianowicie namiot taki jak na Varancie to muszę to robić tym sposobem? Bo widziałem że tym programem co się zastąpia textury w Gothic 3 można rozpakować też modele i czy da się je jakoś przekonwertować w 3ds?

Post połączony: 2016-01-07, 14:53
Hallo  :hmmm:

Narkan

Narkan

Użytkownicy
posty435
Propsy115
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Pozwole sobie na offtop... bo mnie osobiście wkurzasz. Zachowujesz się jak typowy programista junior, który zaraz by chciał tworzyć projekty pokroju nowego systemu operacyjnego. Pytasz o milion spraw, przychodzisz na forum ze wszystkimi swoimi problemami. Kilka pro-tipów: zacznij od czegoś małego i prostego, stwórz kilka małych modów, z każdym kolejnym zwiększaj sobie poprzeczek. Następnie czytaj/oglądaj/ucz się z dostępnych toturiali i kursów. Potrzebujesz np. coś obrobić w blenderze/3dmaxie, to odpalasz google i wpisujesz "blender toturial" i lecisz z tematem do momentu, w którym bedziesz wiedział jak to zrobić. Coś ci nie działa? Odpalasz google i wrzucasz error/zwięzły opis problemu, internet nie wynaleziono przedwczoraj a modyfikacje nie powstają od wczoraj, w większości przypadków podobny problem już ktoś miał i został on rozwiązany.

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.
Dobra fajnie ale nie rubmy off-topic takie żeczy możesz mi napisać na pw a jeśli nie masz odpowiedzi na moje pytanie to nie pisz.

OrtegaX

OrtegaX

Użytkownicy
Bractwo Gothica
posty362
Propsy304
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
  • Bractwo Gothica
Powinieneś przenieść sobie słownik z biblioteki do domu :ok: A co do zbroi to Draks najlepiej ci to wyjaśnił. Co do namiotu to zdaje mi się, że podczas zainstalowania mod kita do g3 wypakowane zostają modele. Otwierasz blenderem i eksportujesz na normalny rozmiar. Tylko wcześniej będziesz musiał coś zrobić, żeby wszystko w gothiczu działało. Tyle wiem, tyle mówię.

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.
Co do namiotów to odkryłem że jest to dziecinnie łatwe wystarczy wypakować model i texturę http://www.worldofgothic.de/dl/download_501.htm później tym programem przekonvertować do .obj texture innym programem do .tga plik w formacie .obj wbić do blendera i zapisać w .3ds na koniec otexturować w spacerze.

Splash

Splash

Moderator
posty4213
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
W końcu zrobiłeś coś sam. Jestem z ciebie dumny.
Spoiler

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.
Wie ktoś gdzie znajdę textury broni? Bo w pliku _compiledImage.p00, _compiledImage.p01 ani _compiledImage.ak nie znalazłem ich.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Na rękę szukaj :D Masz poradnik o kompilacji z Xmig(bodajże) na .tga Jak będziesz miał tga i szukaj Picasą pliku o podobnym wyglądzie :P (weapons plik zapewne)

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.

Kogaan

Zbroje z Gothic 3
#17 2016-01-08, 22:57(Ostatnia zmiana: 2016-01-09, 20:11)
mi chodzi o to że przeszukałem te pliki które podałem a nie wiem gdzie mogą być jeszcze textury.

Post połączony: 2016-01-09, 20:11
Dobra spróbowałem sam zrobić do niego texturę ale jak chcę w 3dwings zrobić szablon do textury to textura miecza jest poza tym kwadracikiem od textur i jak wezmę i skopiuje ten szablon to nic na nim nie ma co mam w takim przypadku zrobić?

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.

Kogaan

Kogaan

Użytkownicy
Yellow color.
posty561
Propsy34
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Yellow color.
Może kiedyś udostępnię ten syf, według mnie zbroje są nie za ciekawe i praktycznie nie nadają się do g2 ;d
to co z tymi zbrojami?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry