[G3] CP1.75 + QP + CM + Kon. + G3EEUP + PGL + LTM + Union ModPack PL 886276 1459

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 5.01.2016 roku

Wyświetleń 886276

Odpowiedzi 1459

masterlock

masterlock

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam problem.
Seruk złodziej z Cape dun nie chce zemna rozmawiać, nie ma z nim zadnej opcji dialogowej.

Delph(Delphoxed)

Delph(Delphoxed)

Użytkownicy
posty136
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Musisz teraz wykonać zadanie Marlo z kosztownościami by zechciał z tobą rozmawiać :)

Henioo

Henioo

Użytkownicy
posty62
Propsy3
  • Użytkownicy
Czy zadanie "Stara kopalnia" w Gocie jest zepsute? Eldric kazał mi znaleźć górnika, poszedłem do niego, znalazłem kości, dałem na kapliczkę i pochowałem, górnik kopie kamienie i w dzienniku jest, że Eldric zechce o tym usłyszeć, ale nie ma żadnego dialogu z Eldrikiem.

masterlock

masterlock

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś kogo trzeba przekonać do pomocy oprócz Karlena i Konrada w zadaniu wyzwolenie Trelis zgoda Russela ?

Nemrok19r

Nemrok19r

Użytkownicy
posty235
Propsy37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wie ktoś kogo trzeba przekonać do pomocy oprócz Karlena i Konrada w zadaniu wyzwolenie Trelis zgoda Russela ?

Możesz wziąc Wenzela lub Gorna dając kamień teleportacyjny, ale trzeba mieć wyuczoną umiejetność dowodzenia ( można nauczyć się od Cobryna - jest tam gdzie Robhar)

Post połączony: 2023-05-05, 01:53
Swoją drogą wczoraj ukończyłem Gothiczka :P poziom 93
https://megawrzuta.pl/download/854d98221a506c8030075347b3cd7a58.html

Henioo

Henioo

Użytkownicy
posty62
Propsy3
  • Użytkownicy
Jestem w Ishtar i mam 70%, brakuje mi 5. Nikt nie mówi nic o walce na arenie. Czy czegoś mi brakuje czy Kasim jest popsuty z modami, gdy nie oferuje mi walki na arenie?

masterlock

masterlock

Użytkownicy
posty7
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Możesz wziąc Wenzela lub Gorna dając kamień teleportacyjny, ale trzeba mieć wyuczoną umiejetność dowodzenia ( można nauczyć się od Cobryna - jest tam gdzie Robhar)

Swoją drogą wczoraj ukończyłem Gothiczka :P poziom 93
https://megawrzuta.pl/download/854d98221a506c8030075347b3cd7a58.html

A nie wiesz co trzeba jeszcze zrobic żeby Thorus sie zgodził wziąć udział w relowucji ?

Henioo

Henioo

Użytkownicy
posty62
Propsy3
  • Użytkownicy
Witam,

Mam problem otóż, zainstalowałem wszystkie mody i gra się fajnie, ale obecnie jestem w Gothcie i wykonuje questy dla Elrica i w zadaniu, gdzie jest "dostarcz miecze 5 wojownikom" nie mogę znaleźć nigdzie ostatniego o imieniu Denis, próbowałem go zespawnować, ale pokazuje komunikat, iż dany NPC nie istnieje.

Prosiłbym o pomoc

Udało Ci się odnaleźć tę osobę? W liście jest Denise, a więc myślę, że kobieta, ale nie znajduje żadnej takiej  :hmmm:

Heimdallr

Heimdallr

Użytkownicy
posty17
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hmm coś mi tu nie gra w queście związanym z Lee i obaleniem Rhobara. jestem na etapie gdzie po rozmowie z magiem ognia w wieży, ten mówi że król mnie wzywa. Idę do króla i pytam o co chodzi - Mam dla ciebie zadanie poza murami Vengardu - Ucina i nie ma opcji dialogowej do kontynuowania tego wątku, chociaż wiem z Youtube, że powinienem mieć opcje dialogową następną - Wie ktoś co tu może być nie tak?

wisnia2143

wisnia2143

Użytkownicy
posty30
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siemka, ogarnął ktoś w jaki sposób poradzić sobie ze znikającymi teksturami? Gre rozpoczynam i połowy ardei nie ma. Patrzyłem poprzednie komentarze i nie pomaga sposób zmiany nazwy plików które mają się zaczynać na .00 a zaczynały na 0.1.

Czudak

Czudak

Użytkownicy
posty142
Propsy60
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Siemka, ogarnął ktoś w jaki sposób poradzić sobie ze znikającymi teksturami? Gre rozpoczynam i połowy ardei nie ma. Patrzyłem poprzednie komentarze i nie pomaga sposób zmiany nazwy plików które mają się zaczynać na .00 a zaczynały na 0.1.

Bo problemem są zdublowane/źle nazwane nazwy "assetów" (jak tekstury) wraz ze źle ponumerowanymi archiwami. MDS to starożytne już narzędzie i przy kompilacji archiwów robi różne dziwne akcje, jak dodanie znaków typu _ czy - do nazwy czegoś w środku, przez co odwołania stają się siłą rzeczy błędne, mimo iż nazwa tekstury/stringu jest poprawna, ale ma tylko zły znak dodany w którymś miejscu. Do tego zabawy wielkimi i małymi literami, a wygląda na to, że Genome ma takowe zróżnicowanie już zaimplementowane, plus zła kolejność archiwów, i wtedy zaczynają się schody i "Where's Guru?".

Najlepiej jest samemu wypakować mody z interesujących nas archiwów i instalować na "mod ready" [potraktowaną ModKitem] instalkę, ze zmodyfikowaną Mountlist.ini, gdzie są wszystkie odniesienia do wypakowanych zawartości z archiwów [tych bazowych [wypakowanych za pomocą ModKita i tych co będziemy dodawać] - dokładnie jak w Gothicach na Zengine. W ten sposób nawet jeśli będą zdublowane (ale poprawne) nazwy, gra wykorzysta ten nowszy plik.

Sam tak zrobiłem, bo robię sobie paczkę modów po angielsku do G3, żeby potem wydać to z instalatorem. Od tego momentu nie mam problemów ani z teksturami, ani BNami, ani "Gdzie jest Guru?".

reybeek

reybeek

Użytkownicy
posty135
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
G3 mds
Kto i kiedy uczy zaklęcia burza ognia i otwieranie zamków?
Burzy ognia nie ma w chramie

Nygus

Nygus

Użytkownicy
posty132
Propsy14
  • Użytkownicy
Siema, mam mały problem - zaktualizowałem sobie Mod Pack do wersji 1.1.3, przy okazji dodając kilka modów w MDS. Dorzuciłem do tego również mod 'Gothic 3 Ultra INI' - po tym zabiegu przy uruchamianiu gry zaczął mi wyskakiwać błąd 'Where is the guru?'. Czy istnieje jakieś rozwiązanie na zlikwidowanie błędu? Ewentualnie czy ktoś dysponuje plikiem 'ge3.ini' w niezmienionej formie dla patcha 1.75 i mógłby podesłać? Wydaje mi się, że problem tkwi w tym pliku, chwilę wcześniej przed aktualizacją Mod Packa grałem swobodnie, w MDS dodałem niewiele nowych modów, pomijając te zmieniające tekstury świata, więc wnioskuję, że to właśnie kwestia tego 'Gothic 3 Ultra INI'.

@edit
Na szczęście w folderze ini jest plik o nazwie ge3 backup, także problem rozwiązany.

Quatrosss

Quatrosss

FatDragon Game Dev.
posty62
Propsy9
ProfesjaProducent
  • FatDragon Game Dev.
@prachuv5 obczaj to, nie sprawdzałem czy działa, nie mam G3 na steam

"
Brak polskiej wersji językowej na steamie.
I sposób

Przy braku polskiej wersji należy pobrać grę w wersji 1.60. Po pobraniu trzeba dopiero przestawić na beta branch czyli cp 1.75. Cp 1.75 nie zawiera polskiej wersji dlatego niektórym nie działa, niestety trzeba pobrać jedno za drugim.
Znalezione przez as | Bets4.pro |

II sposób

Jeśli jesteś jednym z pechowych posiadaczy Gothic 3 i nie masz języka polskiego to musisz ściągnąć Speech_Polish.pak i wprowadzić parę zmianek w ge3.ini oraz UserOptions.ini

Pobieramy Speech_Polish https://drive.google.com/file/d/0B6iJOPxncZ4saHZldUJpcDlxMTA/view
Pobrany Speech_Polish.pak przemieszczamy do C:\Steam\steamapps\common\Gothic 3\Data
Wchodzimy do C:\Program Files\Steam\steamapps\common\Gothic 3\Ini i edytujemy mountlist.ini
Na samym dole zamieniamy
Data/Speech_english=Data/Speech_english
na
Data/Speech_polish=Data/Speech_polish
Następnie edytujemy ge3.ini
Na samym dole mamy Language i pod nim edytujemy zawartość na:

Text=Polish
Audio=Polish
ShowSubtitle=true
Subtitle.SupportedCount=2
Subtitle.Entry_0=Polish
;Subtitle.Entry_1=Italian
;Subtitle.Entry_2=French
;Subtitle.Entry_3=German
;Subtitle.Entry_4=Spanish
;Subtitle.Entry_5=Czech
;Subtitle.Entry_6=Hungarian
;Subtitle.Entry_7=Polish
;Subtitle.Entry_8=Russian
;Subtitle.Entry_9=TRC

Można też zamienić język w preferencjach ale to powinno się zmodyfikować automatycznie po odpaleniu gry.

W C:\Users\użytkownik\Documents\Gothic3 w UserOptions.ini szukamy Language i zmieniamy zawartość na:

VoiceLanguage=Polish
SubtitleLanguage=Polish
"

Autorem pierwszego sposobu jestem ja sam, a teraz mi to jakos nie dziala XD

Post połączony: 2024-01-12, 19:12
@prachuv5 obczaj to, nie sprawdzałem czy działa, nie mam G3 na steam

"
Brak polskiej wersji językowej na steamie.
I sposób

Przy braku polskiej wersji należy pobrać grę w wersji 1.60. Po pobraniu trzeba dopiero przestawić na beta branch czyli cp 1.75. Cp 1.75 nie zawiera polskiej wersji dlatego niektórym nie działa, niestety trzeba pobrać jedno za drugim.
Znalezione przez as | Bets4.pro |

II sposób

Jeśli jesteś jednym z pechowych posiadaczy Gothic 3 i nie masz języka polskiego to musisz ściągnąć Speech_Polish.pak i wprowadzić parę zmianek w ge3.ini oraz UserOptions.ini

Pobieramy Speech_Polish https://drive.google.com/file/d/0B6iJOPxncZ4saHZldUJpcDlxMTA/view
Pobrany Speech_Polish.pak przemieszczamy do C:\Steam\steamapps\common\Gothic 3\Data
Wchodzimy do C:\Program Files\Steam\steamapps\common\Gothic 3\Ini i edytujemy mountlist.ini
Na samym dole zamieniamy
Data/Speech_english=Data/Speech_english
na
Data/Speech_polish=Data/Speech_polish
Następnie edytujemy ge3.ini
Na samym dole mamy Language i pod nim edytujemy zawartość na:

Text=Polish
Audio=Polish
ShowSubtitle=true
Subtitle.SupportedCount=2
Subtitle.Entry_0=Polish
;Subtitle.Entry_1=Italian
;Subtitle.Entry_2=French
;Subtitle.Entry_3=German
;Subtitle.Entry_4=Spanish
;Subtitle.Entry_5=Czech
;Subtitle.Entry_6=Hungarian
;Subtitle.Entry_7=Polish
;Subtitle.Entry_8=Russian
;Subtitle.Entry_9=TRC

Można też zamienić język w preferencjach ale to powinno się zmodyfikować automatycznie po odpaleniu gry.

W C:\Users\użytkownik\Documents\Gothic3 w UserOptions.ini szukamy Language i zmieniamy zawartość na:

VoiceLanguage=Polish
SubtitleLanguage=Polish
"

Autorem pierwszego sposobu jestem ja sam, a teraz mi to jakos nie dziala XD

Ze steama pobiera polski język tylko jak Steam jest również po polsku, defaultuje do jezyka steama, i raczej na 1.75 nie pobiera wgl, ale nie sprawdzalem

skotar7

skotar7

Użytkownicy
posty33
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Miał ktoś problem z tym że w Mod Packu nie ma opcji nauczyć się zwiększenia siły, zdolności łowieckich itp.? W NPC jest możliwośc nauki pozostałych umiejętności jak skórowanie bestii itd. nie można tylko u nich zwiększyć głównych parametrów. Jakieś pomysły z czego to wynika? Czy w Mod Packu to normalne i jakoś trzeba odblokować poprzez działania w grze naukę tych parametrów u NPCów?

marus33

marus33

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Error main message:
-----------------------------------------------------------------
Gothic3 engine FATAL ERROR:

Module: LTM_Image_Monster_Goblin_02_C_Normal_S1.ximg --> (Failed allocate temp buffer for file data.)
Filename:<_compiledImage.m24>, Line:#0

Registers and callstack:
Debug Assertion Failed!

Program : C:\Program Files (x86)\GOG Galaxy\Games\Gothic 3\Gothic3.exe
File : _compiledImage.m24
Line : 0
Expression : LTM_Image_Monster_Goblin_02_C_Normal_S1.ximg
Last Error (0x00000000) : **Last error code does not exist!!!!

grałem sobie dzis i zapisałem gre normalnie jak zwykle na quick save. wyszedlem i wracam i save nie działa. jestem nad jaskinią ortegi niedaleko goblinow pomiedzy nosorozcem. save sie nie wczytuje a jestem niedaleko goblina z pałką. jeszcze go nie widziałem na najnowszym modzie. moze crashuje gre bo chce mi go wczytac. wiecie jak obsluzyc ten blad. inne savy działaja ale troche grania za mna XD

edit. Grałem na zwiekszonym zasiegu w pliku INI. Jak wracam w do orginalnego pliku ini to zaczytuje mi save z sukcesem. Ten płaskowyż generuje jakis bład jak się tam save robi. na wiekszym zasiegu. Problem rozwiazany - pośrednio

Henioo

Henioo

Użytkownicy
posty62
Propsy3
  • Użytkownicy
2 pytania.

Czy ktos wie, jak dziala Autoloot? Quickloot dziala prawidlowo, ale nie wiem jak podnosic wiecej rzeczy na raz.

Czy ktos gral w ten mod rozwijajacy piratow? Mam znalezc hakiegos marynarza i Jack wyslal mnie do Geldern znalezc Neda, ale zadnego Neda tam nie ma.

Ventrue

Ventrue

DreamVader
Herr Mannelig
posty1124
Propsy596
ProfesjaNierób
  • DreamVader
  • Herr Mannelig
Na parterze domu najemników ktoś jest.

Binek

Binek

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siema, nie mogę nigdzie znaleźć cokolwiek na ten temat, dlatego zapytam.
Otóż przy rozmowie z Miltenem na samym początku, gdy streszczamy mu wybory z G2NK to przy temacie Szponu Beliara wyświetlają mi się jedynie dwie opcje - że oddałem go Saturasowi, lub zamieniłem w runę. Nie ma opcji, że zachowałem go dla siebie.
Ktoś miał coś podobnego? Wiadomo dlaczego tak się dzieje?

Yetem12

Yetem12

Użytkownicy
posty211
Propsy48
Profesjabrak
  • Użytkownicy
To zależy jakiego wybrałeś czeladnika w wyborach przy instalacji konsekwencji.

0 użytkowników
Do góry