[G3] CP1.75 + QP + CM + Kon. + G3EEUP + PGL + LTM + Union ModPack PL 932747 1461

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 5.01.2016 roku

Wyświetleń 932747

Odpowiedzi 1461

skotar7

skotar7

Użytkownicy
posty33
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Dostałem zadanie w Cape Down na trzech zdrajców. Poda ktoś mi ich dokładną lokalizacje?

Thorus w Trelis, Lares w Geldern i Gorn w Gotha

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@skotar7 Z jakiegoś powodu myślę, że nie o tego questa chodzi :F

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Ponior

Ponior

Użytkownicy
posty59
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Następny niewidoczny NPC w grze:  alchemik peratur
Problem robi u CM 3.1 lub dodatek konsekwencje.
Żałuje że to zainstalowałem, a od początku szkoda grać. :-(

Instalowałem wszystko ze 3 razy na wersji z cd i na wersji z gog, to samo brakuje paru npc i czasami jakiegoś dialogu.
Tyle lat i gra nadal zbugowana, tragedia.

borvor

borvor

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam problem z naszym ukochanym Gothiczkiem :)

Zainstalowałem z tegoż poradniku wszystko co było zawarte, tj. Patch 1.75, poprawkę doń, QP4, CM 3.1, poprawkę, ModStartera i LivelyTowns.

Problem jest z tym ostatnim.

Po włączeniu nowej gry, użyciu kodów na wszystkie przedmioty pojawiają się one w ekwipunku, ale po ich założeniu są niewidoczne. Problem dotyczy - nowych broni jedno i dwuręcznych i tarcz. Nowe łuki, zbroje i kusze działają bez zarzutu. Wiecie jak mogę to naprawić? Podejrzewam, że to problem z katalogiem Data, gdy tam wszedłem okazało się, że nie mam ciągłości _compilatedImage.m.  Pomiędzy m14 a m16 jest plik bez dopisku m(numer), po zmianie nazwy na m15 nic nie pomaga. Jakieś pomysły?

szlamnik

szlamnik

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Ponior

Dołączam się do tego problemu.
(Jak do tej pory) Dotarłem do Geldern i zauważyłem że ten problem mają postacie takie jak Ford, Kelvin, Rufus, Jared, Hamil, Peratur. Po prostu są niewidzialni albo występują w postaci latającej tekstury ubrania farmera.Nie zwiedziłem jeszcze Silden,Vengardu,Faring a także Varantu i Nordmaru więc sądzę że spotkam jeszcze pobugowanych NPC tego typu.
Dodam że gdy wcześniej grałem na wszystkich modach z tej listy oprócz LTM 0.21 to wszystko działało bez problemowo bez żadnych bugów itd.Dopiero po zainstalowaniu LTM 0.21  i zintegrowaniu modów poprzez ModStarter pojawil się tego typu problem.

szlamnik

szlamnik

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
I znalazłem kolejne zbugowane NPC tym razem w Silden a są nimi Bozep, Givess, Temmy, Stan, Jerek lecz najlepsze jest to, że ich wogóle nie ma i musiałem sobie spawnować ich przy użyciu kodów żeby zrobić dla nich misje...
Gdy na kodach użyłem komendy "goto" a by się do nich przeteleportować to na ich miejscu nikogo nie było...

Ponior

Ponior

Użytkownicy
posty59
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Grałeś od początku po zainstalowaniu całości, czy save wgrałeś?

szlamnik

szlamnik

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Od początku po prostu wziąłem Nowa Gra, bez wgrywanych save bo nie miałem nawet żadnych.

prachuv5

prachuv5

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem a nie znalazłem nic o tym, po zainstalowaniu wszystkiego i włączeniu gry mam angielski dubbing do dialogów z podstawki, probowałem zmienic w ge3.ini na polski ale jak zmieniam to wtedy woglole nie ma dubbingu. Mam wersje gry na steam. Czy to mozliwe zeby na steamowej wersji nie bylo woglole polskiego dubbingu?

Panker

Panker

Użytkownicy
posty166
Propsy68
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@prachuv5 obczaj to, nie sprawdzałem czy działa, nie mam G3 na steam

"
Brak polskiej wersji językowej na steamie.
I sposób

Przy braku polskiej wersji należy pobrać grę w wersji 1.60. Po pobraniu trzeba dopiero przestawić na beta branch czyli cp 1.75. Cp 1.75 nie zawiera polskiej wersji dlatego niektórym nie działa, niestety trzeba pobrać jedno za drugim.
Znalezione przez as | Bets4.pro |

II sposób

Jeśli jesteś jednym z pechowych posiadaczy Gothic 3 i nie masz języka polskiego to musisz ściągnąć Speech_Polish.pak i wprowadzić parę zmianek w ge3.ini oraz UserOptions.ini

Pobieramy Speech_Polish https://drive.google.com/file/d/0B6iJOPxncZ4saHZldUJpcDlxMTA/view
Pobrany Speech_Polish.pak przemieszczamy do C:\Steam\steamapps\common\Gothic 3\Data
Wchodzimy do C:\Program Files\Steam\steamapps\common\Gothic 3\Ini i edytujemy mountlist.ini
Na samym dole zamieniamy
Data/Speech_english=Data/Speech_english
na
Data/Speech_polish=Data/Speech_polish
Następnie edytujemy ge3.ini
Na samym dole mamy Language i pod nim edytujemy zawartość na:

Text=Polish
Audio=Polish
ShowSubtitle=true
Subtitle.SupportedCount=2
Subtitle.Entry_0=Polish
;Subtitle.Entry_1=Italian
;Subtitle.Entry_2=French
;Subtitle.Entry_3=German
;Subtitle.Entry_4=Spanish
;Subtitle.Entry_5=Czech
;Subtitle.Entry_6=Hungarian
;Subtitle.Entry_7=Polish
;Subtitle.Entry_8=Russian
;Subtitle.Entry_9=TRC

Można też zamienić język w preferencjach ale to powinno się zmodyfikować automatycznie po odpaleniu gry.

W C:\Users\użytkownik\Documents\Gothic3 w UserOptions.ini szukamy Language i zmieniamy zawartość na:

VoiceLanguage=Polish
SubtitleLanguage=Polish
"

prachuv5

prachuv5

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czyli nie miałem woglole polskiego dubbingu zainstalowanego na tej wersji na steamie. Wgrałem ten plik i już dziala. Dzięki :)

Panker

Panker

Użytkownicy
posty166
Propsy68
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Matiz

Matiz

Użytkownicy
posty7
Propsy1
  • Użytkownicy
Mam problem z Gothic 3 posiadam zarówno wersje Steam jak i z goga po zainstalowaniu wszystkich latek bez jakichkolwiek modyfikacji gra włącza się lecz po wciśnięciu nowej gry pasek ładowania dochodzi do końca i nic się nie dzieje nawet przez 10-30 min. Moje specyfikacje I7-9700k 3,6 ghz, 16 gb ram 3200 Mhz, 1 tb ssd adata, Radeon 5700xt 8gb vram, system Win 10 Home 64 bit. Próbowałem włączać w trybie zgodności z win 7, macie jakieś rozwiązanie?

norbus82

norbus82

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Instalowałem Gothic'a zgodnie z instrukcją (kilka razy), nie mogę poradzić sobie z brakiem dźwięku w niektórych dialogach. Miał ktoś podobny problem? Być może robię coś nie tak, jak trzeba?

szlamnik

szlamnik

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Matiz
Odinstaluj Gothica 3 i zainstaluj jeszcze raz, i nie odpalając gry zainstaluj tylko community patch 1.75 i wtedy spróbuj.A Jeśli dalej nie będzie się chciała wczytać nowa gra to spróbuj odpalić w trybie zgodności z Windows XP Service Pack 3 lub jako administrator.

Matiz

Matiz

Użytkownicy
posty7
Propsy1
  • Użytkownicy
@Matiz
Odinstaluj Gothica 3 i zainstaluj jeszcze raz, i nie odpalając gry zainstaluj tylko community patch 1.75 i wtedy spróbuj.A Jeśli dalej nie będzie się chciała wczytać nowa gra to spróbuj odpalić w trybie zgodności z Windows XP Service Pack 3 lub jako administrator.
Zrobiłem tak jak mówiłeś i wszystko jest ok oprócz tego że bezi ma nienaturalną twarz, chyba tekstury się nałożyły czy coś.

P0mr0k

P0mr0k

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Instalowałem Gothic'a zgodnie z instrukcją (kilka razy), nie mogę poradzić sobie z brakiem dźwięku w niektórych dialogach. Miał ktoś podobny problem? Być może robię coś nie tak, jak trzeba?
W dodatkowych zadaniach nie będziesz miał dźwięku z tego co dziś wyczytałem, bo też chciałem sobie pograć :D
Ja mam problem gdzieś po 10 min, idę na plażę z Ardei i tam jest gościu na statku, nie widać jego imienia ani tekstu co mówi. Dopiero widać kwoty, że mogę mu dać kasę. O co tam chodzi?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Transport do miast portowych jeśli dobrze pamiętam :P

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

szlamnik

szlamnik

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W dodatkowych zadaniach nie będziesz miał dźwięku z tego co dziś wyczytałem, bo też chciałem sobie pograć :D
Ja mam problem gdzieś po 10 min, idę na plażę z Ardei i tam jest gościu na statku, nie widać jego imienia ani tekstu co mówi. Dopiero widać kwoty, że mogę mu dać kasę. O co tam chodzi?
Ten ziomek na statku pochodzi z Lively Towns Mod. Wiem o co ci chodzi bo miałem ten sam problem.Wkurwilem się wtedy i zainstalowałem na spokojnie wszystko od nowa ale bez wgrywania spolszczenia do LTM i jakoś rozwiązałem ten problem, wchodzę do gry i idę tam do niego i wszystko gitara widać jego nazwę (po polsku) Przewoźnik się nazywa, no i to co mówi też są napisy po polsku.Po prostu zainstaluj wszystko od nowa bez wgrywania spolszczenia do LTM.Bo z tego co się orientuję to i tak mod jest w pełni przetłumaczony na polski.A jak masz dalej problem to obejrzyj poradnik
https://www.youtube.com/watch?v=Ul2tnuhP_X0

skotar7

skotar7

Użytkownicy
posty33
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak to było, samo oswobodzenie kopalni w Nordmarze ma jakiś konsekwencje wśród Orków ? Czy jedynie całkowite oswobodzenie Nordmaru wraz ze wszystkimi obozami ? Podobne pytanie co do oczyszczenia obozu Orków w Gotha ? Czy ma negatywne konsekwencje ? I czy oddanie pucharów Orkom badź Miltenowi przynoszą dodatkowe konsekwencje, czy tyle co w podstawce ?

A także czy:
1. Zabicie Phila spowoduje problemy w Reddock / u buntowników?
2. Zabicie orkowych patroli na farmie i przy Reddock spowoduje problemy u Orków / w Cape Dune?
3. Zabicie Sanforda i/lub obozów buntowników spowoduje problemy w Okarze / u buntowników?
4. Zabicie krów/ strażników przy Monterze spowoduje problemy w Monterze / u Orków?
5. Zabicie orków w świątyni/ na farmie spowoduje problemy w Trelis / u Orków?
6. Zabicie niewolników którzy uciekli i/lub Inoga i/lub Anoga spowoduje wrogość wśród innych miast buntowników?
7. Zabicie orków wysłanych do zabicia druidów (Geldern) spowoduje problemy w Geldern ?
8. Zabicie druidów Runaka i Torna spowoduje problemy u kogokolwiek ?

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry