[G3] CP1.75 + QP + CM + Kon. + G3EEUP + PGL + LTM + Union ModPack PL 989166 1461

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 5.01.2016 roku

Wyświetleń 989166

Odpowiedzi 1461

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
1. Nie.
2. Nie aż tak - przy następnej rozmowie Uruk wyśle kolejne patrole w tamtą okolicę, będą one wobec ciebie wrogo nastawione.
3. Raczej nie, ale całkowicie pewien nie jestem.
4. Tutaj wygląda to tak, że jeśli zrobisz absolutnie wszystkie zadania dla buntowników (zabicie patrolu orków przy obozie druidów, zadania dla wszystkich trzech obozów buntowników, list od Sanforda, nowi ludzie dla Okary), to po rozmowie z Varekiem Marik zaszantażuje cię na 3500 sztuk złota.
5. Nie.
6. Nie.
7. Nie, ale jeśli zdobędziesz 50+ reputacji u buntowników, to nie wpuszczą cię do Groka, chyba że zabijesz Runaka.
8. Nie.
Oprócz tego tylko całkowite oswobodzenie Nordmaru sprawi, że po rozmowie z Gnarem wszyscy orkowie staną się wrogo nastawieni. Albo tylko wszyscy orkowie w Faring. Pozostałe wspomniane obozy nie robią różnicy. Uważaj jednak na wrogich orków wokół bariery nad Vengardem - ich wybicie odcina na dobre dostęp do Uruka i Kana.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

norbus82

norbus82

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Instalowałem Gothic'a zgodnie z instrukcją (kilka razy), nie mogę poradzić sobie z brakiem dźwięku w niektórych dialogach. Miał ktoś podobny problem? Być może robię coś nie tak, jak trzeba?
W dodatkowych zadaniach nie będziesz miał dźwięku z tego co dziś wyczytałem, bo też chciałem sobie pograć :D
Ja mam problem gdzieś po 10 min, idę na plażę z Ardei i tam jest gościu na statku, nie widać jego imienia ani tekstu co mówi. Dopiero widać kwoty, że mogę mu dać kasę. O co tam chodzi?
Ten ziomek na statku pochodzi z Lively Towns Mod. Wiem o co ci chodzi bo miałem ten sam problem.Wkurwilem się wtedy i zainstalowałem na spokojnie wszystko od nowa ale bez wgrywania spolszczenia do LTM i jakoś rozwiązałem ten problem, wchodzę do gry i idę tam do niego i wszystko gitara widać jego nazwę (po polsku) Przewoźnik się nazywa, no i to co mówi też są napisy po polsku.Po prostu zainstaluj wszystko od nowa bez wgrywania spolszczenia do LTM.Bo z tego co się orientuję to i tak mod jest w pełni przetłumaczony na polski.A jak masz dalej problem to obejrzyj poradnik
https://www.youtube.com/watch?v=Ul2tnuhP_X0

Wszystko zrobione wg instrukcji i nadal lipa. Jakieś pomysły?

kioskarz

kioskarz

Użytkownicy
posty48
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
1. Nie.
2. Nie aż tak - przy następnej rozmowie Uruk wyśle kolejne patrole w tamtą okolicę, będą one wobec ciebie wrogo nastawione.
3. Raczej nie, ale całkowicie pewien nie jestem.
4. Tutaj wygląda to tak, że jeśli zrobisz absolutnie wszystkie zadania dla buntowników (zabicie patrolu orków przy obozie druidów, zadania dla wszystkich trzech obozów buntowników, list od Sanforda, nowi ludzie dla Okary), to po rozmowie z Varekiem Marik zaszantażuje cię na 3500 sztuk złota.
5. Nie.
6. Nie.
7. Nie, ale jeśli zdobędziesz 50+ reputacji u buntowników, to nie wpuszczą cię do Groka, chyba że zabijesz Runaka.
8. Nie.
Oprócz tego tylko całkowite oswobodzenie Nordmaru sprawi, że po rozmowie z Gnarem wszyscy orkowie staną się wrogo nastawieni. Albo tylko wszyscy orkowie w Faring. Pozostałe wspomniane obozy nie robią różnicy. Uważaj jednak na wrogich orków wokół bariery nad Vengardem - ich wybicie odcina na dobre dostęp do Uruka i Kana.

Co do pkt 7, to da się to obejść i po uzyskaniu 75% reputacji, wystarczy wchodzić od tej pory do świątyni tylnim wejściem po murze i nie zbliżać się do tego strażnika głównego wejścia, co nam zabiera reputację w mieście. Ewentualnie spróbować się go jakoś pozbyć. Żeby nie mieć problemów, można go podciągnąć do Gońców by zadali ostatni cios. Podobnie z Gnarem, tylko, że dopiero gdy wykonamy już dla niego wszystko. Wystarczy go mijać idąc na górę po prawej krawędzi ścieżki (on stoi przy lewej) lub też spróbować się go pozbyć.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Nawet tak nie trzeba kombinować - wystarczy wyciągać broń za kaźdym razem, gdy mijamy strażnika.

You didn't grow.
You didn't improve.

Rex Gandi

Rex Gandi

Użytkownicy
posty23
Profesjabrak
  • Użytkownicy
czy jest jakies rozwiązanie na niewidocznych npc?
mam 60 lvl wpadłem pierwszy raz do Faring a tam nie ma myslwiych i karczmarza(Flint jak dobrze pamietam).
Archiwa gry po instalacji były w porządku. Z tego co widzę różnie ludzie mają problem z niewidocznymi npcami. Jedyne rozwiązanie to przywoływanie kodami?

pozdrawiam

diabelek00013

diabelek00013

Użytkownicy
posty10
Propsy2
ProfesjaKompozytor
  • Użytkownicy
Up. ten sam problem, mam niewidzialnych npc. Czy ktoś to rozwiązał?

szlamnik

szlamnik

Użytkownicy
posty6
Profesjabrak
  • Użytkownicy
czy jest jakies rozwiązanie na niewidocznych npc?
mam 60 lvl wpadłem pierwszy raz do Faring a tam nie ma myslwiych i karczmarza(Flint jak dobrze pamietam).
Archiwa gry po instalacji były w porządku. Z tego co widzę różnie ludzie mają problem z niewidocznymi npcami. Jedyne rozwiązanie to przywoływanie kodami?

pozdrawiam

No w moim przypadku musiałem przywołać kodami i wszystko gitara.W Monterzei Geldern Też masz niewidzialnych kilku NPC a w Silden to nawet nie ma zespawnowanych:Bozep, Temmy, Givess, Stan, Gambal.

pozdrawiam

skotar7

skotar7

Użytkownicy
posty33
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Uważaj jednak na wrogich orków wokół bariery nad Vengardem - ich wybicie odcina na dobre dostęp do Uruka i Kana.

A jak sprawa sie ma z Orkami wewnątrz bariery ? Można śmiało wybić je i tych 5 szamanów w drodze do Króla? Według solucji w ten sposób można uzyskać rozkazy Xardasa (po eskortowaniu Georga), a później skutkuje to kolejnym zadaniem dostarczenia rozkazów dla Kana, więc chyba fabularnie orkowie nie mogą stać się dla nas wrogami po tym.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Wewnątrz bariery spokojnie wybijaj. To by nawet nie miało zbyt wiele sensu, gdyby orkowie poza barierą stali się przez to wrogo nastawieni, bo niby jak mają się o tym dowiedzieć?

You didn't grow.
You didn't improve.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Ale sie dowiedzą xD Że ktoś przerwał oblężenie Vengardu i przestają ufać morrom. Ale nie było z tego konsekwencji jeśli dobrze pamiętam, tylko w którymś mieście spadała reputacja.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Flexi13

Flexi13

Użytkownicy
posty4
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ehh znowu mam czas pograc troche w G3, pobralem sobie nowszego LTM, bo pare updatow weszlo, a questy troche pobugowane, zintegrowalem go, i jakims cudem mi wszystkie savy usunelo, czy to normalne? da sie je jakos odzyskac? Szkoda postaci 88 lv, a jeszcze troche do sprawdzenia modow zostalo.

Matiz

Matiz

Użytkownicy
posty7
Propsy1
  • Użytkownicy
Mam znowu ten sam  problem gra się nie chce się załadować, co prawda znalazłem rozwiązanie. Chodzi tu o rozdzielczość na 1920/1080 gra w ogóle nie rusza, jak zmniejszę np na 1280/720 to działa, mam wszystkie najnowsze patche. Może to problem Win 10 na 7 nie miałem żadnych problemów. Jest może jakieś rozwiązanie bo chciałbym grać na fhd.

Adrien

Adrien

Użytkownicy
Wolf
posty74
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Wolf
Dobra, to się robi irytujące. Po zainstalowaniu update packa 1.04.11 po włączeniu nowej gry pojawia mi się taki błąd: scripted script is not registered: onInit

Instalacja QP, CM niczego nie zmienia i błąd dalej się pojawia. Ktoś ma jakieś pomysły? Jedynie z tym cholernym update packiem jest problem, a pominąć go przecież nie mogę.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Werewolf Nie, ty mówisz o tych wokół bariery. Wtedy tracimy dostęp do Uruka i Kana. Wybicie orków WEWNĄTRZ bariery nie ma żadnych konsekwencji.

You didn't grow.
You didn't improve.

skotar7

skotar7

Użytkownicy
posty33
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Werewolf Nie, ty mówisz o tych wokół bariery. Wtedy tracimy dostęp do Uruka i Kana. Wybicie orków WEWNĄTRZ bariery nie ma żadnych konsekwencji.
Ale tych Orków wokół bariery którzy przeszkadzają w dostępie do Ciężkiej Skrzyni wybić można? Czy automatycznie pokonany zostanie cały obóz?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Spokojnie. Obóz zostaje uznany za pokonany tylko, jak zabijesz wszystkich 4 hersztów.

You didn't grow.
You didn't improve.

milten03

milten03

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam mam taki problem ze klikajac lpm nie uzywa mi mikstur nie moge zbroji załozyc tylko enterem moge czegos uzywac jakis pomysl jak to naprawic?

skotar7

skotar7

Użytkownicy
posty33
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam receptury trzy w ekwipunku: mikstura ognia, powietrza, ziemi ? One są powiązane ze sobą i jakimś zadaniem czy każda niezależna od siebie na poprawę parametrów jedynie ? I czy jest jeszcze taka dotycząca czwartego żywiołu wody ?
Czy sztabkę magicznej czystej rudy (mam tylko jedną) warto zużyć na miecz przodków z ciężkiej skrzyni czy lepiej ją zainwestować jeszcze później ?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Jeszcze jest mikstura wody, recepturę znajdziesz nieopodal jednego z grobowców przodków. Wszystkie cztery możesz połączyć w dającą na stałe atrybuty miksturę żywiołów - przepis ma jeden z hersztów orków pod barierą w Vengardzie. Niby tę miksturę można też zużyć do produkcji miecza, na który recepta też jest w Nordmarze, ale miecz przodków jest lepszy. W ogóle jest najlepszy w grze xD

You didn't grow.
You didn't improve.

skotar7

skotar7

Użytkownicy
posty33
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jeszcze jedno po wizycie w Vengardzie wskoczyło mi 49 reputacji u buntowników i w sumie chyba tylko u nich zostało mi zadanie z paczkami z bronią, które nie wyklucza się z drogą Orków. Rozumiem że reputacja na poziomie 50 uniemożliwi mi grę drogą Orków i nie mogę już wykonywać tego zadania ?

0 użytkowników
Do góry