[G3] CP1.75 + QP + CM + Kon. + G3EEUP + PGL + LTM + Union ModPack PL 1051774 1461

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 5.01.2016 roku

Wyświetleń 1051774

Odpowiedzi 1461

krakers33

krakers33

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam odpalajac wczesniej gothic3 ze wszytskimi modyfikacjami  wszystko bylo ok ;] Teraz nie mam dubbingu... dialogi są ale nie slychac npc. Da sie to naprawic ?

Race

Race

Użytkownicy
Własny tytuł
posty2
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Własny tytuł
Dodatkowe dialogi z Konsekwencji i Quest Packa nie są zdubbingowane w polskiej wersji językowej. Po polsku są jedynie napisy.

kioskarz

kioskarz

Użytkownicy
posty48
Propsy12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pomiędzy punktem 7 i 8 można jeszcze zainstalować Powrót Generała Lee. W wątku moda LTM jest ten mod podany jako kompatybilny.

Fletcher

Fletcher

Użytkownicy
Strażnik
posty240
Propsy52
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik
Ktoś się orientuje gdzie dokładnie jest Morton z zadania " Dezerter " ?
Szukałem dość długo i nic.

Higieja

Higieja

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zaraz po zabiciu piratów (tych co zabrali beczki rybakowi), Morton udaje się przez polany prosto do obozu orków pod Vengradem - dokładnie pierwszego od klifu. Jeżeli znajdzie się w obozie to zadanie można uznać za niezaliczone (nic nie dostajesz, dodatkowo Reddock będzie zaatakowane przez orków). Jeżeli nauczyłeś się tłumaczenia się lub targowania, nadal możesz dostać złoto za zadanie. Jeżeli chcesz wykonać zadanie bez komplikacji to zabij i ograb piratów po północy i szybko użyj kamienia teleportującego do Ardei. Morton zwykle śpi w chacie obok budynku zarządcy wioski. Może więc zostać zaatakowany przez jej mieszkańców (jest wrogi) lub zwierzęta przy spalonej farmie - najlepiej pozwól się trafić przez Mortona przy Hamlarze lub strażnikach - zaatakują go i odciągną jego uwagę na chwilę. Szybko wymieniasz zdania z Roletem i dobijasz dezertera.

Mała rada: Umiejętności tłumaczenia się, targowania i kradzieży rozbudowują zadania z modyfikacji LTM.
Spoiler
Uzyskujesz większy wybór opcji wykonania/zakończenia większości zadań! Za wykonanie niektórych zadań otrzymasz dodatkowe nagrody (np więcej złota za pozytywnie wykonane zadania Dezerter czy nóż wilka za zabicie ogra w jaskini pod Adreą). Umiejętność targowania zmniejsza koszty przedmiotów i usług, potrzebnych do wykonania niektórych zadań. Dodatkowo daje możliwość wynegocjowania większej sumy przy zleceniach na zabójstwo. Kradzież umożliwia otrzymanie niektórych przedmiotów bez potrzeby płacenia lub zabójstwa - przepisy i potrzebne do nich przedmioty, elementy pancerza itd.

maxoku

maxoku

Użytkownicy
zapath
posty27
Propsy2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • zapath
Zainstalowałem wszystko i mam takie problemy:
1. Po wyjściu z gry prawy alt zaczyna działać jak lewy, ctrl+alt też nie daje polskich znaków, muszę zresetować kompa, żeby to naprawić.
2. Zniknęła oryginalna zbroja paladyna z g3, czy to musi tak być, czy jakaś opcja to zmieniała?
3. Zaklęcia fali i deszczu/burzy są na target teraz, czy jakaś opcja to zmienia?
4. Lester siedzi w Ardei zamiast iść na wybrzeże, czy tak ma być?
5. Vatras siedzi na wybrzeżu, ale ma nadal oryginalną głowę, a myślałem, że będzie miał zmienioną, czy się pomyliłem?

Flexi13

Flexi13

Użytkownicy
posty4
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Przeszedłem gierkę, robiąc wszystko co mogę, wrażenia pozytywne, jedynie co wkurzało to masa zadań typu przyjdź za x dni jak i trochę nieprecyzyjne opisy zadań np. przynieś 10 mieczy, ale ci nie powiem o jakie chodzi.

pawcio1210

pawcio1210

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć wszystkim, nie widzi mi się przewijać całego wątku w poszukiwaniu odpowiedzi, więc po prostu napiszę - nie mam napisów w rozmowach z npc, tylko myślniki. Tristan nawet nie ma imienia tylko myślnik i wszystkie opcje dialogowe to też myślniki. Oryginalne dialogi z G3 są, tylko nie ma tych z modów :/

Tutaj screen:
https://zapodaj.net/c1106020eb8ae.jpg.html

Nemrok19r

Nemrok19r

Użytkownicy
posty236
Propsy37
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć wszystkim, nie widzi mi się przewijać całego wątku w poszukiwaniu odpowiedzi, więc po prostu napiszę - nie mam napisów w rozmowach z npc, tylko myślniki. Tristan nawet nie ma imienia tylko myślnik i wszystkie opcje dialogowe to też myślniki. Oryginalne dialogi z G3 są, tylko nie ma tych z modów :/

Tutaj screen:
https://zapodaj.net/c1106020eb8ae.jpg.html

Miałem tak samo, trzeba wrzucić plik ze spolszczeniem do odp folderu z modem, jeśli instalujesz mody przez MDS to do Fan Mods i do folderu z modem ( i powinien się zastąpić nowym kopiuj wklej) tyle że nieraz się tak dzieje że zamiast się przekopiować, to są 2 pliki ze spolszczeniem i mod nie ma spolszczenia. Dla LTM 0.22 nie chciało mi się wkleić-przekopiować spolszczenie(taki sam problem ), i wgrałem starsze z wersji 0.19 i spolszczenie zadziałało. J jak się wrzuca spolszczenie to trzeba ponownie użyć integrade mods.

pawcio1210

pawcio1210

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Musiałem coś namieszać wcześniej, bo odinstalowałem wszystko i zrobiłem od nowa i działa jak powinno. Dzięki za odp tak czy siak :>

EDIT: Mam inny problem, mianowicie nie mogę wybrać przedmiotu z ekwipunku i go użyć, np: nie mogę założyć zbroi, którą daje nam Diego. Ktoś też tak miał?

EDIT 2: Problem rozwiązany - muszę najechać myszką na dany przedmiot i wcisnąć ENTER, trochę dziwne ale ważne, że działa.

Wonsz

Wonsz

Użytkownicy
posty838
Propsy114
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Czy reputacja u Orków, Buntowników itp. ma wpływ na stosunki z antagonistyczną "kastą"? Gram docelowo po stronie Orków. ale zrobiłem też sporo questów dla Buntowników (bez zadań typu zabij patrole orków, odbij miasto itp.) i strażnik bramy w Faring coś marudził, że buntownicy rosną w siłę i niedługo przestaną mi ufać. Gram z Konsekwencjami.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Sam wzrost reputacji u buntowników raczej nic takiego nie zrobi, zresztą bez zabijania orków nie osiągnie ona poziomu 50% czy wyżej. Jeśli dobrze pamiętam, najgorszą "karą" tylko za wysoką reputację u buntowników jest, że strażnicy w Geldern mogą nie chcieć cię wpuścić do Groka, jeśli Runak żyje.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

RienceKorwin

RienceKorwin

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam problem :/ Robię wszystko zgodnie z instrukcją, odpalam nową grę, pasek ładuje się do końca i wyskakują dwa następujące po sobie błędy, a gothic się wyłącza. https://zapodaj.net/3b675a0380857.png.html https://zapodaj.net/3b675a0380857.png.html

Post połączony: 2019-09-01, 09:59
Jeszcze podczas instalacji Content Moda wyskakiwał taki komunikat https://zapodaj.net/5f8fab3d807a7.png.html, nie wiem czy to istotne

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju

You didn't grow.
You didn't improve.

RienceKorwin

RienceKorwin

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy

EndriuuS

EndriuuS

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zna ktoś może rozwiązanie odinstalowałem wszystko rejestr wyczyściłem i ciągle pojawia mi sie ten komunikat:

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
To powiadomienie jest dość jasne. Z jakiego źródła masz grę?

You didn't grow.
You didn't improve.

EndriuuS

EndriuuS

Użytkownicy
posty2
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ze steama i gra jest w języku polskim, ogólnie wcześniej udało mi się zainstalować ale questpackiem pod steama tylko problem był taki że nie miałem zadań z podstawki postacie zaczynały dialog i po chwili go kończyły i już nic nie mogłem zrobić.
Usunąłem cały folder Gothic 3 wyczyściłem rejestr, zresetowałem komputer po odpaleniu jeszcze jedno czyszczenie rejestru i leciałem wszystko wedlug poradnika, tylko quest pack'a tego musiałem zainstalować:
https://mega.nz/#!NxI0CbIZ!0e1pfcFwo3RyhOgbD2gyIFYAJKGRMsWBcZ3x0chUnJ0
Teraz wszystko działa.

Diwajn

Diwajn

Użytkownicy
posty31
Propsy5
  • Użytkownicy
Czy może ktoś ma to wszystko w jednym  do ściągnięcia?

blackero

blackero

Użytkownicy
posty232
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy może ktoś ma to wszystko w jednym  do ściągnięcia?

Nie ma niestety.

0 użytkowników
Do góry