[G3] CP1.75 + QP + CM + Kon. + G3EEUP + PGL + LTM + Union ModPack PL 1049400 1461

O temacie

Autor Ventrue

Zaczęty 5.01.2016 roku

Wyświetleń 1049400

Odpowiedzi 1461

Dominig

Dominig

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam bardzo dziwny problem z QP. Zainstalowałem cały zestaw już jakiś czas temu i wszystko śmigało bez najmniejszego zarzutu do tej pory. Niestety teraz pojawiły się dwa problemy: nie mogę odczytywać kamiennych tabliczek i sfatygowanych tabliczek (wcześniej mogłem bez problemu, później przeczytałem dwie i więcej nie mogłem) i to że po zapłaceniu 350k strażnikowi z Ishtar nie wzrosła mi reputacja. Wszystkie inne mikstury stałe, niestałe i cała reszta działa, próbowałem wczytać, przespać się, zmienić poziom trudności itp. ale nic nie zadziałało. Nie grzebałem w plikach gry ani nic z tych rzeczy, dlatego wydaje mi się to dziwne. Z góry dzięki za wszystkie rady, mam nadzieje że da się to obejść bez instalowania wszystkiego na nowo.

Post połączony: 2017-06-01, 23:37

blackero

blackero

Użytkownicy
posty232
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Może zainstaluj od nowa? Na pewno coś źle zainstalowałeś.

skotar7

skotar7

Użytkownicy
posty33
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy w Nordmarze nie można odbić nic ? Czyli Orkowie w Myrtanie będą źli nawet po odbiciu tylko kopalni lub jednego obozu ? Oraz czy któraś konkretna postać nas informuje o wrogości Orków ? Czy pierwszy dowolnie napotkany Ork ?

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Zniszczenie wszystkich pięciu obozów orków ORAZ wyzwolenie pieca spowoduje, że po rozmowie z Gnarem w Faring orkowie (ale chyba tylko stamtąd) staną się wrogo nastawieni. Można tego uniknąć wbijając wcześniej 75 reputacji politycznej u orków. (tego ostatniego nie jestem do końca pewien, ale kiedyś wyrżnąłem wszystkich orków w Nordmarze i reakcji nie było, nie widzę innego powodu)

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

blackero

blackero

Użytkownicy
posty232
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
1. W pierwszym drzewku zaznaczamy CM 3.1(without_QP_Quests), bo Quest Packa zainstalowaliśmy wcześniej, po polsku.

Moim zdaniem powinno być, with nie without, bo inni ludzie zaznaczają with_OP_quests.

smox

smox

Użytkownicy
posty162
Propsy149
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Czy w Nordmarze nie można odbić nic ? Czyli Orkowie w Myrtanie będą źli nawet po odbiciu tylko kopalni lub jednego obozu ? Oraz czy któraś konkretna postać nas informuje o wrogości Orków ? Czy pierwszy dowolnie napotkany Ork ?

Można zabijać orków do woli, byle tylko nie wyzwolić Nordmaru.

blackero

blackero

Użytkownicy
posty232
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Można zabijać orków do woli, byle tylko nie wyzwolić Nordmaru.

Dlaczego?

smox

smox

Użytkownicy
posty162
Propsy149
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Po wyzwoleniu Nordmaru wszyscy orkowie stają się wrodzy.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
I jeszcze po zabiciu orków w okół bariery nie chcą wpuścić do Cape Dun. No i wyzwolenie środka bariery (Vengard) też niesie jakąś konsekwencje o ile dobrze pamietam.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

TheProfesor

TheProfesor

Użytkownicy
posty14
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy

sar3Thunder

sar3Thunder

Użytkownicy
Thunder's Whisper
posty3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Thunder's Whisper
Mam małe pytanie odnośnie zbierania ppm z ciał wrogów ew z drewnianych skrzyń nie pokazuje mi czasem wszystkich przedmiotów zebranych tym bardziej jak podnoszę coś co jest kilka jak w zadaniu tych 3 skrzynek dla tego z Cape Dun.
Wina czcionki czy czego ??

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam małe pytanie odnośnie zbierania ppm z ciał wrogów ew z drewnianych skrzyń nie pokazuje mi czasem wszystkich przedmiotów zebranych tym bardziej jak podnoszę coś co jest kilka jak w zadaniu tych 3 skrzynek dla tego z Cape Dun.
Wina czcionki czy czego ??

Do tego jest ustawienie w g3.ini ale jestem w pracy i nie pamiętam jak się ten wpis nazywa. Normalnie go chyba nie ma, trzeba skopiować z pliku dołączonego po instalacji wszystkich dodatków.

sar3Thunder

sar3Thunder

Użytkownicy
Thunder's Whisper
posty3
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Thunder's Whisper

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A który to jest bo ja tam niczego nie widziałem :/

Po instalacji wszystkich dodatków będziesz miał w folderze z grą folder o nazwie UpdatePack a w nim plik tekstowy o nazwie Gothic_3_v1.75_Update_Pack_v1.04_Ge3IniSetup_Pl W tym pliku masz opisane każdą opcję.

Opcja "ItemTakenStrings" pokazuje właśnie te powiadomienia. ItemTakenStrings=3 pokazuje wszystkie podniesione itemy, także te wycraftowane.

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Gdzie można znaleźć ten schemat na zbroję paladyna czy tam rycerza? I gdzie znajdę hełm łowcy smoków/paladyna? Ciekawy też jestem, na ile mogę sobie pozwolić, żeby orkowie nie stali się dla mnie wrodzy? Co powoduje wybicie ich we wnętrzu bariery i poza nią?

Rivet

Rivet

Użytkownicy
posty102
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Niemy
1. Schemat na zbroję rycerza znajduje się za chatą kowala w monterze (po prawej stronie jeśli stoisz przed kuźnią)
2.---
3.Cóż, lepiej nie wybijaj miast przed wykonaniem wszystkich zadań dla orków.
4. Wybicie orków wewnątrz bariery nie powinno wpłynąć na ich stosunek do ciebie, lecz po zniszczeniu obozu przed barierą orkowie będą do nastawieni do ciebie agresywnie.

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
@Niemy
1. Schemat na zbroję rycerza znajduje się za chatą kowala w monterze (po prawej stronie jeśli stoisz przed kuźnią)
2.---
3.Cóż, lepiej nie wybijaj miast przed wykonaniem wszystkich zadań dla orków.
4. Wybicie orków wewnątrz bariery nie powinno wpłynąć na ich stosunek do ciebie, lecz po zniszczeniu obozu przed barierą orkowie będą do nastawieni do ciebie agresywnie.
Chodzi ogólnie o zadania dla orków czy w danym mieście? Wybiłem już Cape Dun, miałem się brać za Monterę jako ostatnie miasto na tą chwilę, ale nie wiem, czy wciąż będą do mnie łagodnie nastawieni.

Rivet

Rivet

Użytkownicy
posty102
Propsy30
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Niemy Po wybiciu 2-3 miast (mocny nacisk na 2) orkowie będą do ciebie wrogo nastawieni, najlepiej w ogóle nie wyzwalać miast, bo uniemożliwia to wykonywanie niektórych zadań "globalnych", przykładowo wyzwalając Cape Dun nie możesz już wykonać w miarę ciekawego zadania od Urkrass'a (tego z dostawą strzał i bełtów).

Niemy

Niemy

Użytkownicy
posty477
Propsy50
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
@Niemy Po wybiciu 2-3 miast (mocny nacisk na 2) orkowie będą do ciebie wrogo nastawieni, najlepiej w ogóle nie wyzwalać miast, bo uniemożliwia to wykonywanie niektórych zadań "globalnych", przykładowo wyzwalając Cape Dun nie możesz już wykonać w miarę ciekawego zadania od Urkrass'a (tego z dostawą strzał i bełtów).
W Monterze zrobiłem już wszystko, uwolnienie jej coś mi zablokuje? Chciałbym zrobić jeszcze chociaż to miasto, żeby mieć reputację na pancerz paladyna.

Ponawiam pytanie, skąd mogę wziąć hełm łowcy smoków lub paladyna?

skotar7

skotar7

Użytkownicy
posty33
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Herb do wykonania zbroi paladyna gdzie znajdę ?

0 użytkowników
Do góry