[G2NK] Classic PL 10143 14

O temacie

Autor bgb

Zaczęty 31.12.2015 roku

Wyświetleń 10143

Odpowiedzi 14

bgb

bgb

Użytkownicy
posty850
Propsy583
Profesjabrak
  • Użytkownicy

bgb

[G2NK] Classic PL
2015-12-31, 15:48(Ostatnia zmiana: 2018-07-22, 22:47)
Gothic II: Classic mod PL

Modyfikacja ta daje możliwość grania w podstawową wersję Gothica 2 już po zainstalowaniu dodatku. Została stworzoną z myślą o graczach, posiadających Gothic 2 + Noc Kruka w wersji, która nie pozwala na zainstalowanie samej podstawki.

Polska wersja bazuje na niemieckim modzie o tym samym tytule (autorstwa Lorda Sargona). Co prawda modyfikacja ta nie jest nowa bo opublikowana została już w roku 2006, do tej pory nikt jednak nie pokusił się o stworzenie jej polskiej wersji.

Z uwagi na to, że DirectX11 mod nie jest kompatybilny z klasycznym G2, a jedynie z G2NK, modyfikacja ta pozwala ominąć ten problem.

Instalacja moda:
Spoiler
Uwaga! Modyfikacja  wymaga zainstalowanego GothicStartera w wersji dla Gothica 2 NK.

1. Wypakuj zawartość paczki do folderu Gothic II
2. Uruchom GothicStarter z prawami administratora, wybierz: Gothic II Classic-Mod PL.
3. Ciesz się grą.

Download:
https://mega.nz/#!f5E3UCSD!l6DdmFfdv5hkzmgLreLCv73IBxfkX_WYbKgnGO0mgik

Screeny:
Spoiler




Simen

Simen

Moderator
Nilfgaard
posty5886
Propsy2659
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
A usunięto błędy pierwotnego Classic? Np. kamienne przyciski i tego typu duperele?
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu



Wicek

Wicek

Użytkownicy
posty26
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No przyda się, leci props.
 

gothic1210
  • Gość
ja nie wiem w czym komu dodatek przeszkadza i po co robić sobie downgrade, ale props za robotę mimo to.
 

bgb

bgb

Użytkownicy
posty850
Propsy583
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A usunięto błędy pierwotnego Classic? Np. kamienne przyciski i tego typu duperele?
Większość, rzeczy została wiernie przeniesiona z G2 więc bardzo możliwe, że bugi z podstawki również mogą się trafić. Jestem jednak oczywiście gotów je naprawić:) Czy mógłbyś napisać dokładnie w jaki sposób kamienne przyciski są zbugowane?

ja nie wiem w czym komu dodatek przeszkadza i po co robić sobie downgrade, ale props za robotę mimo to.
Mi dodatek absolutnie w niczym nie przeszkadza, uwielbiam w niego grać i uważam, że świetnie dopełnia podstawową wersję gry. Myślę jednak, że warto chociaż raz zagrać w takiego podstawowego Gothica 2, chociażby z ciekawości, by zobaczyć jakie są różnice oraz by wyłapać kilka smaczków (jak np. troche inne motywy Dextera). No i nie zapominajmy, że podstawka ma o wiele przystępniejszy poziom trudności dla nowych graczy. To też może być jakiś tam argument :)

Simen

Simen

Moderator
Nilfgaard
posty5886
Propsy2659
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
No nie powinno ich w ogóle być względem dwójki. Nie wiem czy są w Classicu, ale pamiętam, że w oryginalnej wersji był ten błąd.
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu



bgb

bgb

Użytkownicy
posty850
Propsy583
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No nie powinno ich w ogóle być względem dwójki. Nie wiem czy są w Classicu, ale pamiętam, że w oryginalnej wersji był ten błąd.
Jeśli masz na myśli te przyciski na kamiennych kręgach, to sprawdziłem przed chwilą dwa kręgi i wszystko wydaję się być w porządku (brak przycisków). Modyfikacja korzysta ze światów z podstawki.

Simen

Simen

Moderator
Nilfgaard
posty5886
Propsy2659
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Aaaa, to chyba że tak :P
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu



K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty35
Propsy13
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany
A liczba zdobywanego doświadczenia i poziom trudności też jest z podstawki?

Simen

Simen

Moderator
Nilfgaard
posty5886
Propsy2659
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
A liczba zdobywanego doświadczenia i poziom trudności też jest z podstawki?

Cytuj
Mi dodatek absolutnie w niczym nie przeszkadza, uwielbiam w niego grać i uważam, że świetnie dopełnia podstawową wersję gry. Myślę jednak, że warto chociaż raz zagrać w takiego podstawowego Gothica 2, chociażby z ciekawości, by zobaczyć jakie są różnice oraz by wyłapać kilka smaczków (jak np. troche inne motywy Dextera). No i nie zapominajmy, że podstawka ma o wiele przystępniejszy poziom trudności dla nowych graczy. To też może być jakiś tam argument :)
 
http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu



bgb

bgb

Użytkownicy
posty850
Propsy583
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A liczba zdobywanego doświadczenia i poziom trudności też jest z podstawki?
Tak, skrypty prawie w całości zostały przeniesione z klasycznego G2.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3722
Propsy1005
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
ja nie wiem w czym komu dodatek przeszkadza i po co robić sobie downgrade, ale props za robotę mimo to.
Ale za to tło menu i soundtrack menu g2 wymiatał :P
 

Wicek

Wicek

Użytkownicy
posty26
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
ja nie wiem w czym komu dodatek przeszkadza i po co robić sobie downgrade, ale props za robotę mimo to.
Ale za to tło menu i soundtrack menu g2 wymiatał :P

Wiadomo  :D
 

Smiechuuu

Smiechuuu

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam! mam problem, kiedy ściągam tego całego Classic moda wszystko jest wporządku, ale gdy wypakowałem to do folderu z grą, plik "G2_Classic_mod_PL" jest w formacie MOD, a z tego co na ikonie to jest plik do odtworzenia jako film/audio, nic nie robiłem z plikami, sciągnąłem i wypakowałem, wie ktoś może o co chodzi?
 

Ventrue

Ventrue

DreamVader
Herr Mannelig
posty854
Propsy495
ProfesjaNierób
  • DreamVader
  • Herr Mannelig
Cytuj
Uwaga! Modyfikacja  wymaga zainstalowanego GothicStartera w wersji dla Gothica 2 NK.

1. Wypakuj zawartość paczki do folderu Gothic II
2. Uruchom GothicStarter z prawami administratora, wybierz: Gothic II Classic-Mod PL.
3. Ciesz się grą.
 


0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry