Dyskusja na temat modyfikacji 838974 2122

O temacie

Autor Simon Said

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 838974

Odpowiedzi 2122

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ta opcja z manekinem odblokuje sie po dołaczeniu do milicji czy od razu jest dostepna?
Ktoś wspominał że na AB co kilka dni kupcy dostaja dostawe towarów.To prawda czy ściema?Ktos może powiedziec o tym cos więcej?

Post połączony: 2018-08-10, 11:16
Jest także nowy update AB z datą 10.08.2018 jednak nie ma jeszcze opisanych zmian (mam nadzieję że nerf kosturów bedzie) jak i brak tłumaczenia angielskiego.

Gorys211034

Gorys211034

Użytkownicy
posty218
Propsy22
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jest już tłumaczenie angielskie AB z 10.08 tu link do tematu:
https://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1524637-RETURNING-v2-0-Stand-Fragen-Antworten-16/page21

Jest też wersja pseudo polska ale jest słabej jakości.

Zmiany (google translate)
Spoiler
Naprawiono błąd,Splash Damagedziałał na istoty nieśmiertelne
 Przez naciśnięcie Shift + Alt + P w dzienniku znika wybrane zadanie, jeśli nagle zalane z nim i nie chce widzieć na blogu
 Zmniejszone obrażenia od okresowych obrażeń magicznych (co nowe bunkry)
    to nie będzie działać dla tych, którzy już podjęte w związku z korektą questów nieszczęsnego syna (Holger) wprowadziły gve MIS_HOLGER_QUEST = 1, to tylko dla tych, którzy już ten quest
    Nieznacznie zmniejszone obrażenia od początkowej sztabów magów
    Naprawiono błąd, gdzie napis podczas walki z szefem nie pojawiają się na ekranie
    Kiedy rok iść do łóżka, czas nie znika z ekranu, aby ułatwić
    Po wniesionych wiśni trolle Ragnar aż poszedł do piwnicy, nowy dialog nie będzie (jak to logiczne)
    Zaklęcie straszny smród ma teraz animację do roli atakującego zaklęcia jako zaklęcia by zadać obrażenia w czasie
    Wzmocniona Asgard, który musiał walczyć na arenie
    Wszystkie nowe lovkostnye pancerz może teraz przekuć, przekucia 1 raz kolejny daje maksymalną poprawę zbroi, jeśli nagle niedostępne przekucia, nauczyć się reformację jakiejkolwiek innej zbroi, nie warto punktów nauki
    Raff sprzedaje teraz śpiwór za 5000 złota (dodanego w rozdziałach 1 i 2 IT w handlu)
    Nieznacznie zmniejszyć szkody w nowym „Claws Beliara”
    Naprawiono błąd, gdzie gracz dano nagrodę nie na profilu
    Łzy Innocenty dają teraz +50 many maga ognia (jak poprzednio), reszta cechów przy 500 Karma Innocenty 5 lovksosti lub wytrzymałości, + 10, + 3 zdrowia many
    Rep nieznacznie zmniejszona w rozdziale 5 w cieniu doliny usunięcia nadmiaru Zanurz
    Othil zmniejszona w ciemnym żniwiarki
    W modzie SNK 2 punkty teraz otrzymali przeszkolenie wszystkich
    Artykuły do ​​wejścia do lochu podniesiony, siła i zręczność 500 lub 900 Mana, 3000 Zdrowie
    Strip wytrzymałość nie odjeżdża w głowę. za zezwoleniem
    Blisko czerwonego smoka na Irdorate dodaje się uratować punkt
    Naprawiono błąd, gdzie dla niektórych hakerskich skrzyniach nie zdobyć doświadczenie
    Teleport Orkowie w Dolinie Cieni jest teraz teleportować roku do początku lokalizacjach (gdzie rok pojawia się przy wjeździe do lokalizacji)
    Znaczenie wytrzymałość jest obecnie aktualizowany na ekranie nie jest 1 razy na sekundę, a przy każdej zmianie, to znaczy gładsza
    Gallahada usunięto możliwość studiowania run „śmieci”, teraz ona może tylko uczyć guru (jak w oryginalnej wersji 66), to ich cecha + Magiczna Teraz dostaje z bliskiej odległości.
    Nieznacznie wzrosła cena wódki i czystego alkoholu
    Nia z bożkami można teraz handlować tylko guru, jak to było w wersji 66
    Zmniejszono liczbę dodatkowych ziół i mikstur od kupców, przez długi czas, w styczniu, są one bardzo wiele produktów, które zostały dodane, które łamały gospodarki w porównaniu z wersją 66, jak jest teraz z powrotem
    Z demonami nie spadnie błyskawicznych mikstury lecznicze
    Zmieniono koszt niektórych mikstur
    Naprawiono błąd z bossów w Dolinie Cienia, z powodu awarii, które były i nie można teleportować się z miejsca

PablooooSSS

PablooooSSS

Użytkownicy
posty22
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy w returningu 2.0 można iść na kruka w 4 rozdziale?

BUMCYKAFYSZ

BUMCYKAFYSZ

Użytkownicy
posty235
Propsy19
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Kapek

Kapek

Użytkownicy
posty19
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć, niestety musiałem użyć marvin i dodać sobie złoto ponieważ jakimś cudem Lord Andre mówi że kogoś zabiłem i chce 2500 golda(!) a że jestem na etapie takim że mam mało pieniędzy z powodu że wydaje wszystko w naukę to musiałem to użyć bo inaczej nie mogłem wejść do górnego miasta. Nie wiem czy to mi zbuguje grę czy coś ale wiem że przy poziomie osiągnięć mam napisane (marvin). Jak to usunąc? Nie chce zaczynać nowej gry bo mam już 14h

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Zacznij nowa grę, tak to usuniesz i tak już twoja szansa na ukończenie moda bardzo zmalała.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Kredens

Kredens

Użytkownicy
posty40
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Szczerze nie wiem dlaczego zawsze gdy ktoś wspomina użycie Marvina doradzacie mu zaczynać od nowa. Przeszedłem moda dwa razy, używając Marvina co jakiś czas gdyż jestem wybitnym leniem i czasem zamiast biegać po mapie wolałem sobie stworzyć jakiś przedmiot albo gdzieś się przeteleportować i nie miałem żadnych problemów z ukończeniem gry.

wojtek988

wojtek988

Użytkownicy
posty172
Propsy21
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Z tym używaniem marvina i wpływem na grę to jakaś bzdura. Bardziej grę można sobie popsuć przez GVE niż marvinem. Bo niby jak marvinem można zepsuć?

Wyobrażam sobie jedynie sytuację gdy spawnujemy jakiś przedmiot potrzebny do zadania przed pojawieniem się opcji dialogowej, owa opcja nie pojawia się podczas rozmowy i zadanie leży- ale to już świadome działanie, nie przypadkowe.

Zmiana statystyk/ spawnowanie golda/ itemów nijak ma się do ewentualnych bugów, bynajmniej ja z czymś takim się nie spotkałem a przeszedłem returninga już xx razy. Swoją drogą z chęcią dowiem się jak marvinem można zepsuć grę, może po prostu nie wiem.

Kravis

Kravis

Użytkownicy
posty276
Propsy76
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przed chwilą ukończyłem modyfikację, więc stwierdziłem, że podzielę się moimi wrażeniami z osobami, które już grały w Returninga, jak i z takimi, które przymierzają się do gry. Powiem Wam szczerze, że dla mnie ten mod jest mocno przereklamowany. Oceniam całokształt rozgrywki i nie obchodzi mnie to czy to mod fabularny, czy bitewny, czy cholera wie jaki, najważniejsze aspekty po prostu trzeba przytoczyć tak jak w każdej innej grze RPG i w sumie nie tylko, więc z góry uprzedzam, aby fanboye Returna nie pultały się, gdy jednym z tych aspektów będzie fabuła. Co tu dużo mówić... wątek związany z Opiekunami sztampowy, średnio wciągający i dość schematyczny, generalnie główna historia niczym się nie wyróżnia. Ponadto 3/4 moda to jest typowa rzeźnia, mało mi to przypominało starego dobrego Gothica, questy leżą i kwiczą no chyba, że kogoś rajcuje ciągłe wybijanie bossów w co drugim zadaniu. Godna uwagi była intryga związana z zabójstwem Ignaza... i tyle... totalna klapa. Ten mod mógłby być hitem, gdyby ktoś z Ruskich odważył się położyć większy nacisk na jakość tych zadań, dialogi itp. Wtedy byłby on kompletny, a tak niestety nie jest. Nie ma tego wyważenia, tej równowagi pomiędzy walką, a wykonywaniem jakichś przyjemnych, spokojnych questów. Tutaj jest tylko ciągły rozpierdol i to po pewnym czasie cholernie męczy. W dodatku Ruscy nie pofatygowali się jeśli chodzi o nowe lokacje, bo wszystkie "nowe" zostały zerżnięte z innych modów, poszli na totalną łatwiznę. W dodatku ilość tych je***ych bossów jest tak przeraźliwie duża, że psują granicę dobrego smaku. W tym teamie naprawdę musiał się znaleźć jakiś zwyrol, sadysta z krwi i kości, któremu tylko sieczka w głowie. Ja wiem, że założenie tego moda było takie, żeby opierał się głównie na walce... tylko, że różnica jest taka, że on CAŁY CZAS się skupia na walce, nie ma chwili spokoju, w efekcie czego ma się dość Returninga po 2 godzinach gry dziennie. Początkowo jeszcze jakoś trzyma poziom, później to jest tylko żmudne odhaczanie lokacji czytaj wymordowanie wszystkiego co się rusza, wyjątek stanowi Las Asasynów choć i tam bardzo łatwo zjebać cały wątek i pozostaje rozwiązanie siłowe. Ostra krytyka wylana, mógłbym naprawdę długo jeszcze narzekać na wiele innych rzeczy, ale szkoda na to czasu. Pochwała za nowinki techniczne, których było naprawdę od groma, za to należy im się solidny kufel piwa, ale to chyba trochę za mało, przynajmniej dla mnie. Jeden wielki hack and slash, miałem to szczęście, że rozwijałem rozważnie postać, dzięki czemu ten gameplay choć monotonny potrafił momentami uprzyjemnić dzień, dać poczucie satysfakcji, że jednak gra cię nagradza, i że możesz być z siebie dumny. Niestety Returning wywołuje więcej negatywnych emocji niż pozytywnych, bo tej frustracji jest na pewno więcej niż przyjemności. Mimo wszystko nie żałuję, że w niego zagrałem, bo był sporym wyzwaniem i na pewno cieszy mnie fakt, że podołałem. Nie rozumiem tylko tych zachwytów nad tym dodatkiem, bo jest co najwyżej dobry i tyle, no ale to jest moja subiektywna opinia. Nie każdy musi się z nią zgadzać. Ode mnie 6/10 choć i ta ocena wydaje mi się, jest trochę na wyrost.

filipolski

filipolski

Użytkownicy
posty12
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, Z powodu przeczytania zbyt wielu infmorcji na temat moda Returning mam juz tak zmielony mozg ze potrzebuje wyjasnienia. Otóż czy istnieje cos takiego jak Returning 2.0 z wersja 1.3 powiedzmy czy wersja 1.3 dotyczy tylko Returninga 1 a Returning 2.0 to juz kolejna wersja z nowym balansem rozgrywki innymi niz 1.3 wersja?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Wersja 1.3 dotyczy Returninga ReBalance. R2.0 to bardziej zaawansowana wersja.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Robharek

Robharek

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, potrzebuje texture raplecera do tekstur zbroi, no i jeszcze fajnie by było dostać replecera oręża

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Eee... ale o czym mowa? Masz linka do textures replacera razem z linkami do moda i spolszczenia. Jak chcesz zeń coś konkretnego, to masz GoMana.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Okrutnik

Okrutnik

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Otóż mam dwa pytania do ludzi znających Returninga.
1. Da się w jakiś sposób spojrzeć na status reputacji? Np. ile ma się w danym momencie punktów.
2. Jest jakiś spis ikon statusu wyświetlających się nad paskiem życia i wytrzymałości? Taka postać biegacza to wiadomo, ze mamy włączony sprint. Ale np. jak założę szatę nowicjusza ciemności, to pojawia mi się specjalna ikona nad paskiem życia, jakby taka ikonka szaty i nie wiem jaki to przynosi efekt... Pewnie jest ich więcej, o których nie mam pojęcia.
3. Nie wiem czy to pytanie nie wybiega trochę od działu, no ale niech będzie. Najwyżej zedytuje i usune. Otóż... To normalne, że jak na początku gry bije ścierwojada np., to ciągle zadaje mu 5 obrażeń, mimo posiadania 30% 1h, 20 siły i 45(?) obrażeń z broni? No i w sumie bez względu na to jaką bronią atakuje. Czy z lagi, czy z pięści, czy z wilczego kła, i tak biję po 5. Czasem wleci atak za więcej życia, no ale nie rozumiem tej mechaniki.
Proszę o odpowiedzi :) Pozdrawiam

VergilSparda

VergilSparda

Użytkownicy
posty239
Propsy50
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie przebijasz się przez pancerz przeciwnika a minimalna wartość obrażeń to 5. Masz 30% walki więc 30% szans na krytyka. Krytyk to siła+obrażenia z broni.

Okrutnik

Okrutnik

Użytkownicy
posty4
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie przebijasz się przez pancerz przeciwnika a minimalna wartość obrażeń to 5. Masz 30% walki więc 30% szans na krytyka. Krytyk to siła+obrażenia z broni.

A, teraz rozumiem. Dzięki wielkie. Jedno juz z głowy :D

Robharek

Robharek

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Jao chodzi mi o replecera ze pańcerze są z tak jakby napisać, gothica 3.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
@Robharek Jeśli chodzi ci o to, o czym myślę, to ściągnij AB.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Robharek

Robharek

Użytkownicy
posty53
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Jao chodzi ci o alternative balance? ja potrzebuje właśnie podmienić skiny zbroi (np. z tego co widziałem najlepszy pańcerz strażnika miejskiego ma skin pańcerza ceremonialnego z gothica 3)

[

sekob237

sekob237

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
witam
mam szybkie pytanie - jakie są różnice między returningiem 1 a 2.0 ?
czy opłaca się grać w pierwszą wersję? czy 2.0 to "ulepszona jedynka" ? :)

0 użytkowników
Do góry