Dyskusja na temat modyfikacji 720720 2122

O temacie

Autor Simon Said

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 720720

Odpowiedzi 2122

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Moim zdaniem bardzo krótko twórcy zrealizowali wątki Starożytnych w Jarkendarze w V rozdziale. Mogli to jakoś mocniej urozmaicić, chociażby dodając jakiś dialog z Khardimonem.

Morty

Morty

Użytkownicy
posty954
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam !
Na stronie RPG Russia znalazłem kalkulator umiejętności do Ret2.0, pokombinowałem trochę i udało mi się go trochę przetłumaczyć. Byłbym wdzięczny za sprawdzenie czy "przetłumaczona" wersja działa bez zarzutu. (Używałem LibreOffice)
Link:

tldr

tldr

Użytkownicy
posty715
Propsy117
Profesjabrak
  • Użytkownicy

StoryHelper

StoryHelper

Użytkownicy
posty34
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Podobno na Spine jest dostępna nowa wersja moda. Ktoś może potwierdzić?

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Sprawa techniczna  paru osoba  znikł Gothic2.exe i autor samego spine to naprawił a żeby aktualizacja było widoczna musiała zostać zmieniona cyferka na 66.3 to tyle

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
W trakcie zadania Oko Innosa (w pewnym momencie, w PL wersji) jest ukryty fajny smaczek.

Jak ktoś jest niecierpliwy to wrzucam filmik (NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ!)
Spoiler
https://www.youtube.com/watch?v=SoejPKU3FpE
Oto mamy dowód, że DV jednak nie porzuciło tradycji uosabianej przez słynne "Marian Waruj" z 1.3.1 i w dalszym ciągu rzuca Easter Eggami w twarz.
Hate me, I don't care :F

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
I co moja to wina? skoro ja się z tego posta dowiaduje  o tym a sam tego zrobić nie moglem :P przynajmniej teraz wiem dlaczego kistru jest w podziękowaniach to ta sprawa się wyjaśniła

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju

Jao

Dyskusja na temat modyfikacji
#1867 2018-06-02, 19:37(Ostatnia zmiana: 2018-06-02, 20:56)
Przecież nie rzuciłem żadnym nazwiskiem i nikogo nie obwiniam xD A skoro się o tym teraz dowiedziałeś, tym lepiej, może przyczynisz się do usunięcia wątpliwej jakości smaczku. :D (poważnie, Diss na Xardasa to jeden z gorszych Gothic Rapów spod szyldu Kistra)
BTW Duale ssą pałę i to na całej linii. Te "super OP, takie wyjebane w kosmos że no eksplodujemy przez przedawkowanie badasserii" księżycowe ostrza zadają obrażenia porównywalne do niby słabszej włóczni - Ręki Itu'Seda, może jakieś 10% większe, a ciosy wyprowadzane za ich pomocą są dwakroć wolniejsze. Postacie pod zręczność to obligatoryjnie włócznia do walki wręcz, żadne duale :D

You didn't grow.
You didn't improve.

Tragolipus

Tragolipus

Użytkownicy
posty82
Propsy14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ja tą "ciekawostkę" przez czysty przypadek odkryłem bo musiałem pójść na moment do kuchni a gdy wróciłem, to Pyrokar zaczął właśnie "rapować" i wtedy szczęka mi opadła :D

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Co ma twoje zdanie Jao do tematu?  zręczność to tylko duale nie żadne gówniane włócznie które ssa to jest moje zdanie tez  nic nie ma to do tematu z tym ze ja wiem jak duale działają wyjaśnili mi to nasi ruscy koledzy bo tez żyłem w przekonaniu ze włócznie są dobre otóż duale je zjadają w każdym aspekcie po za zasięgiem.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Ja też jak to obejrzałem to byłem delikatnie mówiąc zażenowany. Tak się nie robi easter eggów, panowie, szczególnie przy spolszczeniu. Nie mogliście pomyśleć o tym, żeby jakieś zdania ułożyć w sposób nawiązujący do tekstów z jakichś filmów/gier, jednocześnie zachowując sens w zdaniu? I teraz przynajmniej wiadomo, czemu tyle spolszczenie waży...

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Murgraht

Murgraht

Użytkownicy
Książe Eterni
posty733
Propsy44
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Książe Eterni
Troszkę szkoda że na wstępie widać która z napotkanych postaci będzie prędzej czy później do zajebania, psuje to element zaskoczenia, który zdaje mi się iż twórcy chcieli zawrzeć. Ten pasek HP nad imieniem postaci WCALE A WCALE nie sugeruje niczego...

W dzień monarcha, w nocy He-Man! Jak Batman!

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju

Jao

Dyskusja na temat modyfikacji
#1872 2018-06-03, 09:57(Ostatnia zmiana: 2018-06-03, 10:14)
A tam, czasem bywa to złudne xD
@Tizgar To weź wytłumacz, bo za tępy jestem, żeby to ogarnąć, jak dla mnie duale są za wolne i tyle :F

You didn't grow.
You didn't improve.

Murgraht

Murgraht

Użytkownicy
Książe Eterni
posty733
Propsy44
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Książe Eterni
Nie wiem czy to tylko ja, ale strasznie wkurwia to nagromadzenie SUPER POTĘŻNYCH DEMONÓW I NEKROMANTÓW ZAGŁADY na kilometr kwadratowy w Górniczej Dolinie i Khorinis. Wieża Mgieł: super wybraniec Beliara, mhroczny mag potężny prawie jak Xadass, kawałek dalej Bagna Bractwa: Wyjebany w kosmos demon, Ręka Chaosu, ale znowu kawałek dalej siedzi sam Śniący! Ja pierdole... Ile tego jest xdddd S'enyak, Śniący, ten Eligor, kurwa i każdy coraz potężniejszy, jakby twórcy tych postaci mierzyli sobie kutasy.

Ale ale, kto wam powiedział że to koniec, Azgalor, jakiś Upadły Paladyn, kurwa QUARCHODRON & undead army xddd... No i Opiekunowie ofc... Wszystko naraz...

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Chuja tam potężne, przecież Bezimienny wszystkim skopuje dupska :D

You didn't grow.
You didn't improve.

Murgraht

Murgraht

Użytkownicy
Książe Eterni
posty733
Propsy44
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Książe Eterni
Zjebane to nieco, rozumiem ze bossowie, że walka etc. ale no meh.... W GD to w ogóle beka, wchuj arcydemonow, wchuj smoków i to wszystko siedzi i czeka aż przyjdziemy i ich zajebiemy...

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6475
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
No tak, ale część tego ma jednak uzasadnienie. Strażnicy Sfer i same sfery pojawiły się pod wpływem wybuchu Bariery, który wywołała "chaos w strukturze magii" itd. Samo GD jest chyba określane jako początek wszystkiego, więc że akurat tam mieszkają jakieś potężne demony itd też ma sens. A że na bagnach pojawił się demon? No cóż, tutaj też można uznać, że ktoś za tą przemianę Bractwa mógł odpowiadać :P

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Kontynuując: Kreol i ten drugi pojawili się DOKŁADNIE DLATEGO, że w GD jest Śniący, do demona w kopalni orków miano się nigdy nie dokopać, podobnie do artefaktu Azgalora, no ale orkowie zawsze kopią i kopią... Naprawdę, wszystko ma jak najbardziej legitne wytłumaczenie.

You didn't grow.
You didn't improve.

Murgraht

Murgraht

Użytkownicy
Książe Eterni
posty733
Propsy44
ProfesjaScenarzysta
  • Użytkownicy
  • Książe Eterni
Nie mówię że chujowo wytłumaczone, mówię że to śmiesznie wygląda że wszystko co ma w nazwie Nekromanta/Demon/Arcydemon lęgnie do GD. Beliar z takim zapleczem do już dawno mógłby rozjechać Myrtanę wte i nazat.

I to dodawanie na siłę NOWYCH SUPER POTĘŻNYCH ISTOT ssie pałę.

> Śniący był najpotężniejszą istotą jaka kiedykolwiek chodziła po świecie, według PB
> Rosjanie: potrzymajcie nam piwo
- Azgalor, jakiś przechuj demon-smok? który zniszczył Kalimdor, zabił Grommasha oraz wspierał Płonący Legion i samego Archimonde... nie ta gra sorry.
- S'enyak, arcydemon dla którego Beliar stworzył Szpon Beliara, istota normalnie przechuj i rozpierdalator światów.
- Eligor, Zorro-Rambo-Terminator-Segal wśród arcydemonów, przechuj taki że nawet JEBANY BELIAR BÓG CIEMNOŚCI I ZNISZCZENIA może mu chuja obciągnąć

I beka z Opiekunów.
Stonnos: Hmm... musimy tego Bezimiennego zabić, ale rozjebał on tyle demonuf, smokuf oraz wykonał WSZYSTKIE zadania od nas...Co by tu zrobić... A wyślemy Dagotha, opowie mu WSZYSTKO o naszym planie a potem zniknie i wyślemy na niego jakieś noname demony. Co się może nieudać xdddd?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Wieża Mgieł: super wybraniec Beliara, mhroczny mag potężny prawie jak Xadass

O ile mnie pamięć nie myli @Murgraht to Xardas powiedział, że Kreol jest od niego potężniejszy :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry