Dyskusja na temat modyfikacji 836439 2122

O temacie

Autor Simon Said

Zaczęty 27.12.2015 roku

Wyświetleń 836439

Odpowiedzi 2122

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Mam pytania.
1. Jak wczytać grę, kiedy padam martwy (wciskam Esc i nie działa).
2. Czy istnieje pasek głodu i pragnienia, jeśli tak, to jak wyświetlić go?

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

BenShi

BenShi

Użytkownicy
posty13
Propsy14
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Zapraszam na odcinek jak by ktoś chciał zobaczyć na nowej wersji :P
https://www.youtube.com/watch?v=whyw0dMUKJg

kijanka

kijanka

Użytkownicy
posty21
Propsy5
  • Użytkownicy
Mam już 60% w broniach jednoręcznych, potem poczytałem o poprzedniej wersji Returna i ludzie piszą, że 1h jest tu do dupy.. A ja tak chciałem pograć z tarczą, do tego bez sensu władowałem punkty w 1h już na starcie? Teraz walczę wykutym przez siebie El Bastarcośtam.
1. Ile jest jeszcze lepszych 1h i jak bardzo odstają od 2h?
2. Lub ewentualnie mogę sobie podmienić później 1h na 2h kodami, da radę? :)

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Mógłby ktoś wrzucić link do pobrania returninga 2.0 i najnowszego patcha na którym gra benshi ? Szczególnie interesuje mnie ta nowa czcionka .

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
http://themodders.org/index.php?topic=25790.0

Ojej, czyżby wystarczyło poszukać?

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Mam już 60% w broniach jednoręcznych, potem poczytałem o poprzedniej wersji Returna i ludzie piszą, że 1h jest tu do dupy.. A ja tak chciałem pograć z tarczą, do tego bez sensu władowałem punkty w 1h już na starcie? Teraz walczę wykutym przez siebie El Bastarcośtam.

Potraktuj to jako kolejny stopień utrudnienia rozgrywki. Ja zawsze czy mod czy nie gram 1h bez względy na to jak wybajerzona jest 2h broń.

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Po pobraniu i zainstalowaniu i tak mam starą czcionkę + ruski język, nawet jeżeli w instalce wybrałem angielski ...

kijanka

kijanka

Użytkownicy
posty21
Propsy5
  • Użytkownicy

Potraktuj to jako kolejny stopień utrudnienia rozgrywki. Ja zawsze czy mod czy nie gram 1h bez względy na to jak wybajerzona jest 2h broń.

Rozgrywka i tak nie jest łatwa. Człowiek myśli, że grał w Gothica z 5 lat temu, to sobie da radę, 130 siły, to jestem gość, podbiega szkielet i mnie ma na 3 hity. : > Mógłby ktoś wymienić bronie lepsze od tego 1h na górze piramidki, co lares odprowadza do Saturasa? 130sily\145 obrazen, co jeszcze dobrego 1h znajdę?

Bal-Sagoth

Bal-Sagoth

Użytkownicy
Kosmicyzm
posty89
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Kosmicyzm
Po pobraniu i zainstalowaniu i tak mam starą czcionkę + ruski język, nawet jeżeli w instalce wybrałem angielski ...

Angielski masz tylko w instalatorze, w grze jest naturalnie rosyjski. Jednakże jeżeli chcesz angielski w GRZE to pobierz (wersja z translatora) englishpatch: http://dierueckkehr.weebly.com/-download.html  - wrzucasz do folderu Data

J. R. R. Tolkien
C. S. Lewis
Owen Barfield
Robert E. Howard

Mihu9o

Mihu9o

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Angielski masz tylko w instalatorze, w grze jest naturalnie rosyjski. Jednakże jeżeli chcesz angielski w GRZE to pobierz (wersja z translatora) englishpatch: http://dierueckkehr.weebly.com/-download.html  - wrzucasz do folderu Data

Pseudoenglischpatch  ?  Jest tylko taka wersja ? z transaltora ?    Jak to wyglada w rozgrywce Kali jeść Kali pić  czy czegos nie zrozumiałem ?     Widziałem filmiki z rozgrywki     ludzie grali w Angielską wersje    czyli tą tutaj z twojego linku ?   

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Nie ma innej i nie będzie dopóki spolszczenie nie wyjdzie. pozatym tekst w pseudo - english patchu jest całkiem zrozumiały. ale jak się nie zna języka przynajmiej w 70 % to po co grać...

= D

Mihu9o

Mihu9o

Użytkownicy
posty14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Oki Uspokoiles mnie     :)  Z Angielskim sobie  poradzę   
Dzięki  za pomoc   :ok:

kijanka

kijanka

Użytkownicy
posty21
Propsy5
  • Użytkownicy
No właśnie angielski angielskim, ale mam tę 'poprzednią' wersję z tą irytującą czcionką, naprawdę odechciewa mi się czytać dialogi właśnie przez nią, a nie przez łamany angielski z translatora, a potem po prostu sprawdzic w dzienniku co mam zrobić.
1. Da się zmienić czcionkę jakoś na własną rękę?
2. Które to pliki, jeśli tak? Podrzuci ktoś? :)

bojka222

bojka222

Użytkownicy
posty138
Propsy5
  • Użytkownicy
Nie chodzi nawet o spolszczenie ale o tą jebaną czcionkę co f wygląda jak t i z jak r . Nie da rady się rozczytać nawet po angielsku .... Wie ktoś jak ustawić taką jak np.benshi ma na odcinkach swoich?

Pannache

Pannache

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witajcie.
Co zrobić żeby gra się tak nie cieła? Nie mam trawy zainstalowanej , w wieży xardasa jest płynnie i idealnie a tylko wychodzę na zewnątrz i spadem do 10-15 fps. Gram na laptopie asusa win 10 , 12gb ram, i5 1,70 ghz, Karta geforce 820m 2 gb . To nawet dying light mi się nie zacina a gothic 2 z returnem 2 się tnie ;D

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witajcie.
Co zrobić żeby gra się tak nie cieła? Nie mam trawy zainstalowanej , w wieży xardasa jest płynnie i idealnie a tylko wychodzę na zewnątrz i spadem do 10-15 fps. Gram na laptopie asusa win 10 , 12gb ram, i5 1,70 ghz, Karta geforce 820m 2 gb . To nawet dying light mi się nie zacina a gothic 2 z returnem 2 się tnie ;D

DL nie tnie Ci się na 820m i procku 1.7 Ghz ?? komu ty te kity sprzedajesz ?
Zmniejsz zasięg widzenia do 150-180% wyłącz kilka efektów to może ci polepszy ilość FPS, taka specyfika silnika G2

Allbelcik84

Allbelcik84

Użytkownicy
posty355
Propsy97
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Może mu chodzi płynie na niskich ustawieniach..

= D

kijanka

kijanka

Użytkownicy
posty21
Propsy5
  • Użytkownicy
Ja gram na dziadzie i o ile w terenie jest dość spoko, to serio można pogryźć własne zęby w mieście, lub jakichś jaskiniach. Tylko dodam że mój komputer będzie miał w maju 10 lat, a nie jest nowym laptopem. :D Wyłączona roślinność w instalatorze (szczerze to i tak nie wyglada ładniej) i mgła w opcjach, widocznosc i zanikanie obiektów chyba 100-120%, imo wystarcza mi, gdy widzę orków, zanim pierwsi ujrzą mnie. ;) No i może pomóc zmniejszenie rozdzielczości.

Pannache

Pannache

Użytkownicy
posty11
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No mam przy średnich ustawieniach 35 fps więc mi nie tnie. To jaki trzeba mieć sprzęt żeby to na 60 fpsach chodziło, taki jak do wiedźmina 3? :D mam ustawione 120% zanikania i nadal to samo, zmienię jakieś ustawienia i zobaczymy  :ok:

Pozmieniałem, pozmniejszałem , może z 3-4 fps przybyło , więc albo zostaje mi czekać na patcha który coś w tym aspekcie zmieni (A raczej na to nie liczę) albo odstawić mod do momentu posiadania lepszego sprzętu , no trudno , dzięki za pomoc.

kijanka

kijanka

Użytkownicy
posty21
Propsy5
  • Użytkownicy
To ja jeszcze raz spytam, moze ktoś jednak wie.
1. Jak zmienić czcionkę w napisach? Mam wersję jedną wstecz od najnowszej, gdzie ona już została naprawiona, serio nie mam aż tyle czasu, żeby zaczynać gry od nowa, bo to już 22h bodajże za mną, dla mnie to jest dużo, bo mam w dniu sporo zajęć. Wiecie moze który pliczek za to odpowiada i może byłby ktoś tak uprzejmy i dorzucił? :P

2. To jest w ogóle moja pierwsza styczność z modem, mógłby ktoś wrzucić zmiany względem poprzedniej wersji returninga? Była już wersja 2.1, teraz 2.0, ja się gubię, nie wiem gdzie szukać informacji. :P Czytając tematy z poprzedniego returna, gdzie jest 150 stron o rozwoju postaci już wiele rzeczy jest nieaktualnych.

0 użytkowników
Do góry