obce cywilizacje w galaktyce drogi mlecznej 169318 516

O temacie

Autor Kazzmir

Zaczęty 22.10.2015 roku

Wyświetleń 169318

Odpowiedzi 516

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
przy warp 10 chyba cofali się w czasie.

to simen, bo nie zrozumiałem ile to jest. w takim razie 9 milionowych prędkości światła to? 9 x 10^6 * prędkość światła?

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
A to słabo, Flash osiągając 10 tys. km/h cofał się w czasie xD To taki żarcik.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Inną opcją na poruszanie niż osiągnięcie prędkości światła jest użycie Speed Force...eee to znaczy tunelów czasoprzestrzennych. Jedyny problem to ich zlokalizowanie i ustabilizowanie aby dało się nimi przesyłać jakąś materie. Poruszanie się w nich jest teoretycznie błyskawiczne i nie wymaga tak wielkiej szybkości.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
tunelów czasoprzestrzennych
ale na razie mamy silniki rakietowe i pewnie długo nic się nie zmieni

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Pogódźmy się z tym, że tego nie da się zrobić, możemy jedynie pomarzyć.

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Generalnie, dopóki nie odkryjemy nowych surowców to o podróżowaniu w kosmosie możemy zapomnieć. Dlatego to jest bledne kolo, bo aby nowe surowce znalesc musimy wyjechać poza ziemie.

Kolejna sprawa to paliwo które sie konczy, i przydaloby sie wynalesc jakies zrodlo energi nieskonczone o ile jest to mozliwe.

Osobiscie dla mnie podrozowanie z bardzo duza predkoscia nie jest mozliwe, wedlug mnie. No bo co czlowiek musial by wymyslic zeby samolot zblizyl sie do predkosci swiatla? Musialby miec bardzo mocne silniki,  wytrzymaly kadlub ktory wytrzymalby takie predkosci, i jakies paliwo ktore bedzie duzo bardziej efektowne.

Dlatego ludzkosc powinna skupic sie na hibernacji, niestety firmy farmaceutyczne sa chciwymi zydami ktore zadaja kasy ogromnej za leki

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Osobiscie dla mnie podrozowanie z bardzo duza predkoscia nie jest mozliwe, wedlug mnie. No bo co czlowiek musial by wymyslic zeby samolot zblizyl sie do predkosci swiatla? Musialby miec bardzo mocne silniki,  wytrzymaly kadlub ktory wytrzymalby takie predkosci, i jakies paliwo ktore bedzie duzo bardziej efektowne.

Chyba zapomniałeś o najważniejszej rzeczy, czyli o człowieku, który osiągając prędkość światła w jakimkolwiek pojeździe po prostu by został zmiażdżony przez siłę, która by była potrzebna do takiego osiągu.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
bardziej efektowne.
mak dum ty się weź za biblie i wyszkol z czegoś jeszcze poza grami xD
200 lat temu też sądzono że jazda koleją z prędkością 35km/h zabije ludzi

masz efektowne paliwa  :lol2:
https://www.youtube.com/watch?v=BSr4hUcROwo

Kolejna sprawa to paliwo które sie konczy
jakieś konkretne paliwo masz na myśli? węgiel? ropa? wiesz na co chodzą rakiety?

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Pogódźmy się z tym, że tego nie da się zrobić, możemy jedynie pomarzyć.

Gdybyśmy ze wszystkim mieli się od tak godzić to nadal żylibyśmy w średniowieczu.;)

Wyjściem są tunele, ewentualnie zbudowanie akcelelatora cząsteczek i......

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
200 lat temu też sądzono że jazda koleją z prędkością 35km/h zabije ludzi
Przeciez to simen pisal a nie ja wiec po co do mnie pijesz? :facepalm:

Z tego co sie uczylem w szkole i z ksiazek to paliwo w rakiecie w wiekszosci sie spala, i sam modul zostaje wystrzelony na orbite. Jak zatem sobie wyobrazasz zwiedzanie kosmosu czyms takim?

Simen, a to zupelnie inna sprawa o ktorej zapomnialem ;-;

Tak w ogole predkosc swiatla :

-299 792 458 m/s

Predkosc dzwieku

340,3 m/s 

Przez 2 tysiace lat wynalezlismy  tylko samolot przekraczajacy predkosc dzwieku, slabo to widze :F

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
@Kazzmir ale jest różnica między 35 km/h, a prędkością światła xD Wyobraź sobie jak wbije Cię w fotel, gdy mocno przygazujesz w aucie, a teraz wyobraź sobie tą siłę nieskończenie większą.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Chyba zapomniałeś o najważniejszej rzeczy, czyli o człowieku, który osiągając prędkość światła w jakimkolwiek pojeździe po prostu by został zmiażdżony przez siłę, która by była potrzebna do takiego osiągu.
Pozostają ulepszenia ciała ludzkiego, nanoulepszenia, mikroczipy, metalowe części ciała, czy nawet skrajne zrobienie aby nasza świadomość była w robocie mega wytrzymałym, niezłe gówno

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
@Kazzmir ale jest różnica między 35 km/h, a prędkością światła xD Wyobraź sobie jak wbije Cię w fotel, gdy mocno przygazujesz w aucie, a teraz wyobraź sobie tą siłę nieskończenie większą.
chodzi o zasadę przekonania o czymś że coś może się stać. osądy mnie nie interesują jako takie, interesuje mnie racjonalny fakt dokonany, wtedy będę wiedział na pewno że prędkość światła zabija ludzi albo okaże się że jednak tak nie jest. przy braku ciążenia satelita iss porusza się z prędkością do 27 600 km/h i nikomu nic się nie dzieje...

nie wiem co będzie przy prędkości światła dopóki ktoś tego na sobie nie sprawdzi. to że z wzorów wynika że pewnie śmierć to nadal za mało żeby mieć 100% przekonanie że jakaś technologia może przeciwdziałać skutkom wysokich prędkości.

Osobiscie dla mnie podrozowanie z bardzo duza predkoscia nie jest mozliwe, wedlug mnie
wiem do kogo piszę, chodziło o ciebie.

Przez 2 tysiace lat wynalezlismy  tylko samolot przekraczajacy predkosc dzwieku, slabo to widze :F
to i tak więcej niż jakakolwiek religia.

Z tego co sie uczylem w szkole i z ksiazek to paliwo w rakiecie w wiekszosci sie spala, i sam modul zostaje wystrzelony na orbite. Jak zatem sobie wyobrazasz zwiedzanie kosmosu czyms takim?
doucz się, nawet z wikipedii

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Statek kosmiczny – statek latający poruszający się poza atmosferą Ziemi. Pojazd ten musi być wyniesiony i rozpędzony do odpowiedniej prędkości przez silniki napędowe
~wikipedia
Eche, eche  :pokerface:

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
ale właściwie w czym problem?

oglądnij sobie to się dowiesz
https://www.youtube.com/watch?v=W9olSzNOh8s

i jeszcze to
http://www.imdb.com/title/tt4939064/

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
ale właściwie w czym problem?
Pisałem w kontekście nieskończonego źródła energii, który rozwiązałby problemy i niewygodności z tym związane :P Np jak zatankować statek gdy jest się oddalonym ziemi bardzo daleko. Zanim napiszesz coś więcej, nie uważam tego za główny problem przy podróżowaniu w kosmosie, po prostu zwróciłem uwagę na ten problem  :P  Więc nawet nie zaczynaj dalej jakiejś bezsensownej kłótni o to :P

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
nic nie wiesz na temat tego jak działa napęd w próżni... faktycznie nie ma sensu zaczynać bezsensownej kłótni.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
nic nie wiesz na temat tego jak działa napęd w próżni... faktycznie nie ma sensu zaczynać bezsensownej kłótni.
Naprawdę myślisz że nie wiem że jeden impuls wystarczy aby nadać prędkość w próżni? A dla mnei to i tak to nie wyklucza tego co pisałem  :facepalm: Masz mnie za worka który ledwo co ukończył zawodówkę? Ja też skończyłem maturę, czasem twoje ego i uważanie się za pępek świata, mnie rozwala

Dlaczego każdą fajną dyskusję, gdzie nie napiszę, rozpierdalasz?
EDIT:
No tak, bo inni tez wcale nie piszą tez skoro nawet nie dożyjemy takich rzeczy :lol2: :facepalm:  Żenada, i tyle

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
za worka
tak, to wynika z tego co wcześniej piszesz. albo pisz tak żeby wszystko było jasne, albo nic nie pisz. w tej chwili musk robi to co ci się wyklucza

Dlaczego każdą fajną dyskusję, gdzie nie napiszę, rozpierdalasz?
nie każdą, może nawet masz pojęcie albo szybko szukasz na google odpowiedzi na pytanie, o tym o czym chcesz napisać, ale tekst układa się w nic nie warte gówniane tezy.

edit: problem w tym @Mac Dun że piszesz o tym co jest już dzisiaj osiągalne i co działa. gdybyś świrował w strefie sf słowem bym się nie odezwał. a jeżeli pisanie bzdur i wytykanie ich w tematach które są sprawdzalne jest dla ciebie nie do przyjęcia to nie moja wina.

0 użytkowników
Do góry