Rutyny 2701 5

O temacie

Autor Vanarius

Zaczęty 19.10.2015 roku

Wyświetleń 2701

Odpowiedzi 5

Vanarius

Vanarius

Riquer Team
Początkujący Modder
posty332
Propsy62
ProfesjaGrafik 3D
  • Riquer Team
  • Początkujący Modder
Jak, mogę zrobić żeby moja postać codziennie, o 22 spała. bo zauważyłem, że inne postacie mają wpisaną komendę tak jakby to był waypoint.

Jeśli był już taki temat, został on rozwiązany pomyślnie proszę żeby ktoś tutaj dał linka do tego tematu.
(Wiem że dziwnie napisane :facepalm:)

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Co?
Działa jak każda inna. Rutyna to jest TA_Sleep. Waypoint w przypadku tej rutyny to punkt orientacyjny, w pobliżu którego postać ma szukać obiektu interaktywnego (w tym przypadku łóżka). Nie ma tu żadnej wielkiej logiki.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Vanarius

Vanarius

Riquer Team
Początkujący Modder
posty332
Propsy62
ProfesjaGrafik 3D
  • Riquer Team
  • Początkujący Modder
Co?
Działa jak każda inna. Rutyna to jest TA_Sleep. Waypoint w przypadku tej rutyny to punkt orientacyjny, w pobliżu którego postać ma szukać obiektu interaktywnego (w tym przypadku łóżka). Nie ma tu żadnej wielkiej logiki.
Czyli jeśli dobrze rozumiem to że jeśli np: Waypoint jest obok łóżka, i w skrypcie wpisze się TA_SLEEP, to automatyczniebpostać pójdzie do łóżka który jest najbliżej. Tak?

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Jeżeli masz na myśli wpisanie tego w waypoincie, to nie.
Jeżeli w waypoincie wpiszesz "TA_Sleep" to postać pójdzie do waypointa "TA_Sleep", który pewnie nie istnieje XD TA_Sleep to rutyna, nie waypoint. Rutyny to np. TA_Stand_Eating, TA_Stand_Armscrossed itd.
Jeżeli wiedziałeś to, co wyżej napisałem, to jak najbardziej tak.

Vanarius

Vanarius

Riquer Team
Początkujący Modder
posty332
Propsy62
ProfesjaGrafik 3D
  • Riquer Team
  • Początkujący Modder
Chodziło mi że w skrypcie wpisuje <nazwa waypointa> a później rutyne czyli TA_SLEEP.
Czyli jeśli jakieś łóżko jest najbliżej tego waypointu <nazwa waypointa> to on automatycznie pójdzie spać do łóżka.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Jak możesz najpierw wpisać waypoint skoro funkcja budująca plan dnia wygląda tak?
Rutyna (godzina startu, godzina końca, "waypoint");Drugie pytanie: dokładnie tak, jak jest więcej niż jedno to pójdzie do losowego.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry