Jak wyciągnąć poszczególne rzeczy z innych modyfikacji oraz kilka pytań. 2144 5

O temacie

Autor Tank Gips

Zaczęty 17.10.2015 roku

Wyświetleń 2144

Odpowiedzi 5

Tank Gips

Tank Gips

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Siema, pytanie jak w temacie.
Mam jeszcze kilka pytań, ale nie będę tworzył nowego tematu. Zmienię nazwę...
Edit:
Jak dobrze zauważyłem, żeby stworzyć nowy pancerz od podstaw, należy użyć programu do 3d. Prawda? (Blender z Kerraxem, wings 3d bądź g-max) Trzeba stworzyć model, teksturę i animację?
W kilku modach zauważyłem, że niektórzy NPC są wyżsi bądź niżsi od Pc_Hero. (W podróżniku "Sam" i "Frodo" - niżsi) w (Mrocznych Tajemnicach ork-wielkolud i Pradawni - wyżsi). Jak można osiągnąć taki efekt? Trzeba coś dopisać w skrypcie postaci?
Również w podróżniku i w LIHVIER eidtion niektóre postaci miały nowe "fryzury" i był to przedmiot, który był zakładany na głowę... Czy coś takiego tworzy się na zasadzie nakrycia głowy/hełmu? 

Arkadiusz1998

Arkadiusz1998

Labirynt
posty71
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Labirynt
Siema, pytanie jak w temacie.
GoMan (Podmiana Tekstur), GothicVDFS (Wyciągnięcie Tekstur), Blender (Edycja Modeli) , G2MDK (Modele itp.) <-NAJWAŻNIEJSZE

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Wystarczy użyć VDF'S do wyciągnięcia plików z moda i masz już tekstury w formacie TEX oraz modele w MRM. Modele przerabiasz na .3ds w Blenderze z Kerraxem a tekstury w GoManie. Proste. A jak chcesz tekstury światów to musisz wrzucić folder _compiled z tekstur moda do folderu z twoimi teksturami  J:\Gothic\_Work\Data\Textures\ i tu wrzucasz. J-nazwa dysku.

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Tank Gips

Tank Gips

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
GoMan (Podmiana Tekstur)
Nie, nie, NIE. Chyba się tutaj niektórzy nie oduczą tego wprowadzania w błąd. Jak ma g2mdk to absolutnie żadnym GoManem, tylko bezpośrednio podmiana plików w _Work/Data/Textures/_compiled.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Arkadiusz1998

Arkadiusz1998

Labirynt
posty71
Propsy1
ProfesjaNierób
  • Labirynt
GoMan (Podmiana Tekstur)
Nie, nie, NIE. Chyba się tutaj niektórzy nie oduczą tego wprowadzania w błąd. Jak ma g2mdk to absolutnie żadnym GoManem, tylko bezpośrednio podmiana plików w _Work/Data/Textures/_compiled.
Proszę wybaczyć ! :D

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry