[G½] Gothic DirectX 11 #2 423943 722

O temacie

Autor Splash

Zaczęty 20.09.2015 roku

Wyświetleń 423943

Odpowiedzi 722

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Wystarczyło w pełni zapoznać się z pierwszym postem. Wyraźnie napisałem, że teselacja jest przyczyną crashy.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

davidzio27

davidzio27

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
U mnie nie skutkuje wyłączenie teselacji i smaa

KarolskyDamiansky

KarolskyDamiansky

Użytkownicy
Strażnik Strażników
posty78
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Strażnik Strażników
W jakim stopniu musi to być gamingowa karta graficzna ? Bo nie wiem czy ryzykować eksplozję komputera na 1-dno gigowej GT440-stce

"Smoki mają jakiegoś władcę, ale nie chcą o nim nic mówić. Oczywiście poza tekstami typu „Nasz pan przyjdzie i zniszczy świat” i takie tam" - Z pamiętnika Bezimiennego, ???r

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Mod jest całkiem dobrze zoptymalizowany pod kątem wydajności. Na domyślnych ustawieniach z modem L'Hiver Edition mój GTX 580 wyciąga ponad 60 kl./s. Gorzej, kiedy znacznie zwiększę zasięg generowania obiektów w menu moda. Problem w tym, że moja karta jest lepsza od twojej o jakieś 250-300% :F

smox

smox

Użytkownicy
posty162
Propsy149
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
By myśleć o zainstalowaniu [G½] Gothic DirectX 11 #2, karta graficzna musi obsługiwać Directx 11.

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3411
ProfesjaNierób
  • Moderator
Seria 400 jest pierwszą serią Nvidii obsługującą DirectX 11.

DarthWojt

DarthWojt

Użytkownicy
posty135
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pomimo, iż wygląda to całkiem wyśmienicie gdy jest normalna pogoda oraz noc, szczególnie jeśli mamy L'Hiver Edition Grafikpatch lub L'Hiver Edition. Jednak mam wiele zastrzeżeń. Mianowicie zupełnie nie podoba mi się ten dziwny deszcz, jest tutaj wiele niedociągnięć. Postacie jak i całe otoczenie na zewnątrz błyszczą się, ten stan utrzymuje się nawet gdy przestanie padać, żeby to znikło trzeba zapisać i wczytać zapis. Zauważyłem też tekstury wewnątrz budynków, które się mokrawo błyszczą, gdyby było mało tam gdzie powinien padać deszcz, czasem go niema, naprawdę deszcz wygląda beznadziejnie. Kolejnym błędem jest teselacja, w końcu powinni ją zrobić jak należy.

kremuwkarz

kremuwkarz

Użytkownicy
posty54
Propsy9
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
u was tez sie freezuje gra na dx11 jak wychodzicie do pulpitu? i musze za kazdym razem wylaczac za pomoca alt ctrl d strasznie wkurzajace to.

davidzio27

davidzio27

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mi też zawsze freezuje przy wychodzeniu z gry, ale to pół bidy
Jeśli chodzi o lagi to mi pomogło ustawienie wszystkiego na maxa - gdy wczytam grę lub przechodzę do GD mam okropne lagi przez jakieś 10 sek. - wtedy obracam się ze dwa razy wokół postaci żeby wczytać mapę i później już mogę swobodnie hasać.
Teraz najbardziej uciążliwe dla mnie są ogromne spadki fpsów gdy na ekranie pojawiają się czary (gdy ja wyciągnę czar bądź przeciwnik). Podobnie ogień np. przy świecach (choć nie zawsze) potrafi przycinać grę. Wie ktoś może czy da radę ograniczyć efekty ognia,i używanych czarów? przy walce z magami lagi są bardzo uporczywe

kremuwkarz

kremuwkarz

Użytkownicy
posty54
Propsy9
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
sprawdze zaraz u mnie jak z czarami natomiast ogolnie z fpsami nie mam problemow, ciecia sa ale wlasnie tylko  na poczatku zaraz po wczytaniu mapy, jest to spowodowane tym ze gra nie pre kaczuje wszystkiego na loadingu - syndrom starego enginu, watpie aby autor to poprawil, to i tak cud ze wczutuje nieogranicozny zasieg widzenia bez kraszowania sie.

Post połączony: 2017-04-19, 00:08
sprawdzilem i u mnie czary, swieczki i ogien nie powoduja spadku fps, karta nvidia 1060 gtx

Hisanbok

Hisanbok

Użytkownicy
posty4
ProfesjaReżyser
  • Użytkownicy
Mam prośbę, mógłby mi jakiś posiadacz dx'a11 wysłać plik gothic 2/system/GD3D11/textures/infos/dog_body_v0.tga ?Byłbym wdzięczny.

smox

smox

Użytkownicy
posty162
Propsy149
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Nie mam takiego pliku. Jest tylko - DOG_BODY_V0.mi

yoziom12

yoziom12

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Hej, miał ktoś może problem z "niewidzialnymi" przedmiotami? Przykładowo gdy ubieram lagę to jej nie widać, tak samo nie ma ikony w ekwipunku.

kapiszon10

kapiszon10

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gra wywala różnymi crashami mimo że teselacja jest odznaczona w advanced.
Co gorsza najczęściej crashuje się podczas zapisywania co rozwala save więc muszę robić zawsze kopię.

Do tego nie wiem czy to normalne że w 1920x1080 na full ustawieniach i zasięgu rysowania itp w mieście mam spadki nawet do 38 fps na 980 ti...

gosc1010110

gosc1010110

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, zainstalowałem sobie gothic 2 noc kruka wersja gold edition, returning 2.0 wersja 066, system pack oraz automatyczną instalacje direct 11. O ile poza miastem mam ~30 fps to w mieście mi spada do ~10 i laguje strasznie. Mam windows 10, core i5 3330, 16 gb ram i radeon 7870. Sterowniki do radeona najnowsze możliwe. Czy takie spadki fps to przez słabą karte graficzną? Czy może stery do niej są nieodpowiednie? Z góry dzięki za odpowiedzi!

achilles1221

achilles1221

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cześć. Jak zapisać zmiany ustawień w CTRL + F11, bo po restarcie gry są usuwane ? Z góry THX :D

szenek122

szenek122

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam,mam problem taki iż  po odpaleniu Gothica 2NK Prosi mnie o aktualizację Direct11 Renderer do 17.4 i gdy wybieram lokalizację instalacji nie mogę ani zainstalować,ani cofnąć.Tak jakby instalator się zamroził :/

Sensoy

Sensoy

Użytkownicy
posty143
Propsy29
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@gosc1010110
A czy przy instalacji returna zaznaczyłeś pliki żeby brało że masz więcej giga ramu???

Ukończone Modyfikacje:
Gothic 1
Zagadka Bagiennego Ziela                               
Świat Skazańców
Edycja Rozszerzona 1.4.5 i 1.4.8
Ciemności Gordotha
Czas Zapłaty 1.5
Gothic 2
TheReturning 2.0 (0062) i (0066.1)
L'hiver Edition 0.9.3 i 1.1 PL
Złote Wrota
Bandyci

TIZ

TIZ

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, zaktualizowałem do wersji 17.4 i teraz wyskakuje wiadomość, że nie można uruchomić programu ponieważ na komputerze nie znaleziono MSVCP140.dll. Co robić…? Pomóżcie.

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Keldorn

[G½] Gothic DirectX 11 #2
#499 2017-05-29, 23:17(Ostatnia zmiana: 2017-05-29, 23:30)
Witam, zaktualizowałem do wersji 17.4 i teraz wyskakuje wiadomość, że nie można uruchomić programu ponieważ na komputerze nie znaleziono MSVCP140.dll. Co robić…? Pomóżcie.

Odszukać w tym temacie, wiele razy, opisywane przez Ciebie problem i nie zadawać głupich pytań. Wiem że nawet nie wysiliłeś się w najmniejszym stopniu żeby sprawdzić co to za plik i jaka aplikacja go zainstaluje, dlatego nie pomogę Ci bo mnie już drażni brak inwencji własnej i czekanie na gotowca.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry