[G½] Gothic DirectX 11 #2 487475 722

O temacie

Autor Splash

Zaczęty 20.09.2015 roku

Wyświetleń 487475

Odpowiedzi 722

smox

smox

Użytkownicy
posty162
Propsy149
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Nie wiem czy taka kombinacja będzie dobrze działać. Musisz to sam sprawdzić. Zainstaluj Returninga, zrób kopię zapasową i próbuj.

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
Hej, mam pytanie. Czy na takim zestawie:
i5-3210m 2,5 GhZ
Nvidia 710m/intel hd 4000
8 gb ram
Windows 8.1 x64
Dysk SSD(chociaż w sumie nie wiem, czy on ma jakiegokolwiek znaczenie, skoro gra nie jest zainstalowana na nim, tylko na starym dysku[firmowym z laptopa])
istnieje możliwość posiadania przynajmniej 40 stałych fps? Ponieważ przy aktualnym stanie w grze mam <30 fps, natomiast po wyłączeniu Dynamic Light w menu zaawansowanym(ctrl+F11) wartość ta wzrasta do ok.50-60 fps. I się zastanawiam, czy to wina mojego beznadziejnego laptopa(fakt, że nadaje się tylko do przeglądania internetu i starych gier pomijam) czy coś źle zainstalowałem. Ewentualnie czy ta opcja jest "must have enabled", czy można spokojnie bez niej się obejść i wystarczy zwiększyć jasność przy ustawieniach spod F11?
PS. Dodam, że po odpaleniu mam napis, że Device Adapter to Intel HD 4000, czyli teoretycznie ta słabsza karta graficzna(w panelu sterowania nvidii mam ustawione odpalanie programów poprzez Procesor Nvidia o dużej wydajności.
PS2. Wersja GDX - 17.4

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Cilip07

Cilip07

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy da rade odpalić directX11 z Gothic Złota Edycja?

Witam wszystkich mój pierwszy post na tym forum.

Frizbick
  • Gość
Czy da rade odpalić directX11 z Gothic Złota Edycja?

Witam wszystkich mój pierwszy post na tym forum.
Może po prostu sprawdź? To chyba żaden problem ewentualnie zrobić reinstall gry jak coś się zepsuje.

Cilip07

Cilip07

Użytkownicy
posty9
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może źle się określiłem, nie działa (przynajmniej u mnie) i chodziło mi o to czy ktoś to potrafi ominąć, jakaś łatka czy cuś.

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
Siema, mam problem a mianowicie Gothic 2 na dx11 nie chce mi się wyłączyć, czekam, czekam i czekam, a on nic jak by zlagował, muszę dopiero przez menager go wyłączyć

Ponawiam pytanie

Smutek z dymem wylewam z płuc na zewnątrz .. <3

smox

smox

Użytkownicy
posty162
Propsy149
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Nie wiem jak instalowałeś tego moda, ale u mnie mod zawsze po pierwszym uruchomieniu aktualizował się, pobierał około 200MB, a potem to instalował. Musiałem czekać. Być może masz to samo.

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Gram z l'haiver i nie wiem dlaczego gra co jakis czas sie crashuje. Wyskakuje blad z gothica.exe.
Byc moze czegos nie doinstalowałem.

piromaster

piromaster

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czy DX11 (bez innych modów) jest kompatybilny z playerkitem, fixem i systempackiem do G2NK? Bo na tych fixach wszystko mi chodzi, a po zainstalowaniua samego dx11 gra odpala się jako białe tło i nic nie mogę zrobić.

smox

smox

Użytkownicy
posty162
Propsy149
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Tak. Chyba, że autor moda podaje inny sposób instalacji. Ja instaluję G2NK + wszystkie potrzebne dodatki + wybrany mod + [G½] Gothic DirectX 11 #2 (tylko zawartość folderu GD3D11_X17_1.zip do folderu System w grze). Tyle. Reszta robi się sama po uruchomieniu gry.

piromaster

piromaster

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
No nic, ogarnąłem już to, wszystko teoretycznie działa, ale sam d3d11 stwarza tyle problemów (max rozdzielczość 1280x1024, znikający hud i napisy, dziwnie rozciągnięty ekran i długo by wymieniać), że wolę się przemęczyć na czystym Gothicu przy małej ilości klatek. Ale dziękuję za pomoc.

smox

smox

Użytkownicy
posty162
Propsy149
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
U mnie GD3D11_X17_4 działa świetnie. Mody wyglądają nie tylko nieporównanie lepiej, ale też działają płynniej.
Naciskając (klawisz F11 oraz Ctrl + F11) otwieramy panel pozwalający zarządzać funkcjami modyfikacji.

@piromaster, jeżeli zainstalowałeś prawidłowo (pobrały i zainstalowały się Normalmapy) i nie działa dobrze, to twoje problemy wynikają prawdopodobnie z winy słabego kompa. 

piromaster

piromaster

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@smox Alienware R3, UHD, i7 6700HQ, 970M 3GB, 16GB RAM to faktycznie nie najmocniejsza opcja jak na ten rok :D
A tak serio to bawiłem się tymi opcjami i nie mogłem nawet ustawić odpowiedniej rozdzielczości (suwak rozdzielczości nie pozwalał nawet na FHD). W opcjach nie widzę też możliwości wyłączenia wszystkich "usprawnień". Interesuje mnie nie mod, tylko sama droga obejścia systemu wykrywania karty graficznej. Chcę grać na czystym Gothicu. Strasznie dużo problemów jest po drodze i chyba nic z tego :(

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tak. Chyba, że autor moda podaje inny sposób instalacji. Ja instaluję G2NK + wszystkie potrzebne dodatki + wybrany mod + [G½] Gothic DirectX 11 #2 (tylko zawartość folderu GD3D11_X17_1.zip do folderu System w grze). Tyle. Reszta robi się sama po uruchomieniu gry.

Dzieki bardzo za informacje. Wczoraj meczylem sie zeby wogole wlaczyc lhaiver'a

Wczoraj nie zainstalowalem gmdk i mod wcale nie odpalał. Po 4 reinstalu i innej kombinacji z wersja 1.6 systempacka nie mialem juz nawet bledów i komunikatow podczas uruchamiania moda.

Powiedz mi tylko co rozumiesz przez wszystkie potrzebne dodatki. W przypadku np moda l'haiver lub returning.
Czy maja to byc takie mody jak : gmdk czy fix2.6 czy tez systempack

Jak bede w domu to planuje przeinstalowac gre od nowa i wgrac to w taki sposob

1. Instalacja G2NK
2. Instalacja gmdk
3. Fix 2.6
4. Playerkit
5. SystemPack 1.6
6. Instalacja moda w moim wypadku lhaiver oraz Returning
7. Instalacja DirectX11 z tym ze wybranie lokacji ../.../-Gothic2/System.  (nie w głowny katalog Gothica2) Tak jak pisałeś wczesniej Smoku- poniewaz ja instaluje poprzez instalator nie ręcznie, chyba ze lepiej zrobie to recznie.

Prosze o poprawienie jesli cos jest zle.

smox

smox

Użytkownicy
posty162
Propsy149
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

smox

[G½] Gothic DirectX 11 #2
#434 2017-01-16, 13:28(Ostatnia zmiana: 2017-01-16, 13:49)
Chcę grać na czystym Gothicu. Strasznie dużo problemów jest po drodze i chyba nic z tego :(

Przesadzasz, to nie jest trudne. Radzę zrobić to tak, jak pisze @Nefario - http://bractwogothica.pl/thread-188.html
Na końcu (pisałem o tym na poprzedniej stronie) pobierasz - Aktualna wersja (X17.1):
Instalacja ręczna. Pobrany folder - GD3D11_X17_1.zip wystarczy wypakować i skopiować do folderu System w zainstalowanej grze (główny katalog Gothica2).
Teraz po uruchomieniu Gothica, mod [G½] Gothic DirectX 11 #2 pobiera sobie wszystkie potrzebne aktualizacje, Normalmapy i sam je instaluje. Trzeba zaczekać aż się pobierze i zainstaluje. Dopiero wtedy można zacząć grę. To wszystko, można grać.

@quentin123 - zainstaluj tak jak tu opisałem.

piromaster

piromaster

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@smox Mam  już od dawna wgrane systempack, fix i playerkit i gra śmiga. D3d11 też udało się zainstalować. Tyle tylko, że bez GMDK, ale to w wolnej chwili sprawdzę (nie wiem, czy sam gmdk coś zmieni). W każdym razie, nawet gdyby się udało zainstalować sprawny d3d11 z obsługą rozdzielczości do 4k to interesowałoby mnie wyłączenie wszystkich jego opcji (żeby pozostaa tylko detekcja właściwej karty, bez zmian graficznych), a jak widzę to nie jest proste.

Splash

Splash

Moderator
posty4211
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Interesuje mnie nie mod, tylko sama droga obejścia systemu wykrywania karty graficznej.
Spróbuj w Gothic.ini ustawić zVidDevice na 1. Nie wiem czy to zadziała, ale warto spróbować. Plik znajduje się w folderze System.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

piromaster

piromaster

Użytkownicy
posty5
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Splash O dziwo mam odmowę dostępu przy edycji zwykłego pliku ini (oczywiście jestem administratorem). Później jeszcze zobaczę i dam znać :D

Post połączony: 2017-01-16, 16:51
Interesuje mnie nie mod, tylko sama droga obejścia systemu wykrywania karty graficznej.
Spróbuj w Gothic.ini ustawić zVidDevice na 1. Nie wiem czy to zadziała, ale warto spróbować. Plik znajduje się w folderze System.
Zły pomysł, Gothic odpala się z czarnym ekranem, a potem crashuje.

quentin123

quentin123

Użytkownicy
posty154
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Chcę grać na czystym Gothicu. Strasznie dużo problemów jest po drodze i chyba nic z tego :(

Przesadzasz, to nie jest trudne. Radzę zrobić to tak, jak pisze @Nefario - http://bractwogothica.pl/thread-188.html
Na końcu (pisałem o tym na poprzedniej stronie) pobierasz - Aktualna wersja (X17.1):
Instalacja ręczna. Pobrany folder - GD3D11_X17_1.zip wystarczy wypakować i skopiować do folderu System w zainstalowanej grze (główny katalog Gothica2).
Teraz po uruchomieniu Gothica, mod [G½] Gothic DirectX 11 #2 pobiera sobie wszystkie potrzebne aktualizacje, Normalmapy i sam je instaluje. Trzeba zaczekać aż się pobierze i zainstaluje. Dopiero wtedy można zacząć grę. To wszystko, można grać.

@quentin123 - zainstaluj tak jak tu opisałem.

Zrobiłem jak pisałeś. Jednak teraz problem wystepuje tego typu ze co 5 min wywala mi czarny ekran. Gra niby dziala ale nie rusza. i pozostaje tylko altctr+del ... chyba nie pogram w tego moda... nie jest grywalny...

Moj PC : Intel Core I5 4460 8gb Ramu, Asus Strix Radeon R9 380 OC 2GB, 256Bit, 
Nie sadze aby pc byl za slaby. Wiedzmina 3 na uber ciagnol w Toussaint na poziome 40FPS wiec nie widze tutaj problemu z tym...

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
"nie jest grywalny" po prostu woła o pomstę do nieba. Tyle osób gra bezproblemowo w tego moda i oczywiście Tobie nie działa, wiec jest "niegrywalny"? Serio? Bo jak dla mnie, to po prostu robisz coś źle.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

0 użytkowników
Do góry