[G½] Gothic DirectX 11 #2 485515 722

O temacie

Autor Splash

Zaczęty 20.09.2015 roku

Wyświetleń 485515

Odpowiedzi 722

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
C++ reidstów. Jest kilkanaście wersji ich i tyle. Skoro masz ten błąd to oznacza po prostu że nie masz odpowiedniej i tyle w temacie.

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

R4zor

R4zor

Użytkownicy
posty456
Propsy141
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Jurigag miałeś rację   :lol2:. Rano miałem update Dx11 do G2nk i tam wyskoczył link do prawidłowego C++ XD.
Po wgraniu tej wersji G1 z Dx11 działa (kilka błędów np. nie pojawia się screen dot. rozdziału - same napisy).

Dzięki za pomoc @Jurigag i @Splash. :ok:

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Taka rada na przyszłość jak instalujecie coś do G1 czy G2 to instalujcie 32 bitowe wersje a nie 64bit, OK

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Jest jakiś sposób by w G1 widać było krew po wgraniu DX11? W G2 wszystko ok tylko jedyneczka ma ten problem.

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

baxley

baxley

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Po instalacji d3d11 chce zaczac nową gre jednak po zakonczeniu wczytywania ekranu ladowania wywala mi czarny ekran z komunikatem: smart  memory,  out of memory. Komunikat cos w tym stylu. ktos wie jak rozwiazac ten problem? Mam 8gb ram i 2gb na karcie 765m.

Vanaadis

Vanaadis

Użytkownicy
posty137
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Powie mi ktoś, czemu grając na DX 11 wraz z L'hiver 0.9.3 mam crashe gry co 15 minut? Zainstalowane G2MDK 2.6(wraz z wersją 2.6a), system patch 1.6, palyerkit 2.6, fix 2.6, mapy l'hiver do dx 11. Teselacja wyłączona. i5 6600, GTX 970, 8GB RAM, WIN 10.

Vaquanish

Vaquanish

Użytkownicy
posty86
Propsy7
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy mógłby ktoś pomóc mi z zainstalowaniem tego moda do Returninga 2.0? Jak sam to zainstalowałem to wyskakiwał bład acces violation przy włączaniu gry. Na YouTube widziałem jak ludzie grali z ta modyfikacją więc powinno być ok, patrzyłem też z modyfikacją L'Hiver i działa. Dodam że sam Returning 2.0 śmiga i nie ma problemów.

Majewski12

Majewski12

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, jestem tu nowy :D . Mam pewien problem w GOTHIC 1 z (tak mi się wydaje) dx11, nadmienię iż gram w modyfikację Edycja Rozszerzona i właśnie z tym dx11 wtedy wersją 17.4 , oprócz jakiś tam drobnych błędów nic "złego" się nie działo. Kiedy wgrałem dx11 wersję 17.5 stało się coś dziwnego tekstury w oddali zaczęły znikać, te w oddali, np. stojąc na mostku koło Opuszczonej Kopalni to nie widać w oddali drzew, zamek to częściowo.... kilka ścian jest jakby niewidzialnych. Nie bardzo się na tym znam i nie wiem jak to opisać :(
http://ifotos.pl/zobacz/png_anqwaxr.png
http://ifotos.pl/zobacz/kkkkpng_aeppwrs.png
Tu dodałem dwa linki by zobrazować mój problem

marcinbar

marcinbar

Użytkownicy
posty2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Znajdź plik SystemPack.ini i wartość przy DisableLOD zmień na 1. Może pomoże, ale zwiększy wymagania gry.

Majewski12

Majewski12

Użytkownicy
posty24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Znajdź plik SystemPack.ini i wartość przy DisableLOD zmień na 1. Może pomoże, ale zwiększy wymagania gry.

Niestety nie pomogło....zwiększyłem nawet do 5 i nic, ale i tak dziękuję za odpowiedź i próbę pomocy :D

Pawlak673

Pawlak673

Użytkownicy
Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
posty272
Propsy36
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Wyrwę wam języki i wytrę se nimi dupe
Siema, mam problem a mianowicie Gothic 2 na dx11 nie chce mi się wyłączyć, czekam, czekam i czekam, a on nic jak by zlagował, muszę dopiero przez menager go wyłączyć

Smutek z dymem wylewam z płuc na zewnątrz .. <3

Maravel

Maravel

Użytkownicy
posty123
Propsy3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam, mam mały problem ponieważ instaluje wszystko ładnie, pięknie no i włączam i mi wyskakuje jakiś błąd że potrzebuje  dxgi 1.2 (czy coś takiego), no i skąd to cholerstwo wziąć? Pół neta przeryłem i nie znalazłem ;-;

"Zatrute strzały trzymają kołczany z nami jest bóg Khorne,
zdobyczne buzdygany, blisko trzymamy jak łuk Thorgal,
a w kaftanach długie noże co głoszą cicho pieśń,
a swą klingą wbitą w pierś, niosą cicho śmierć."

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam, mam mały problem ponieważ instaluje wszystko ładnie, pięknie no i włączam i mi wyskakuje jakiś błąd że potrzebuje  dxgi 1.2 (czy coś takiego), no i skąd to cholerstwo wziąć? Pół neta przeryłem i nie znalazłem ;-;

Słabo szukasz albo liczysz na to że ktoś za Ciebie odwali robotę.
W google wpisz dxgi.dll i zapewne w pierwszym linku znajdziesz odpowiedź na twój problem, plik pod wersję 32bit ściągnij i wklej do katalogu system w gothicu 2. Na przyszłość więcej inwencji własnej.

Sliddqvist

Sliddqvist

Użytkownicy
posty40
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem co jest nie tak. Po wgraniu moda DX11 na Returna 2.0 (najnowsza wersja, wszystko wymagane poinstalowane, raport wersja, system kity itp) spada mi FPS na 9 - ZAWSZE na 9 nie ważne co włączę albo wyłączę w panelu ustawień na CTRL+F11.

Nie mówcie, że bieda piszczy w PC, bo PC jest mocny:
- ASUS GTX 970 Strix DCU2OC + do tego jeszcze +137 mhz na rdzeniu i 716 mhz na pamięciach podkręcone (co daje performance lepszy niż gtx980 bez oc)
- i5 4670k 3.4 ghz -> 4.6 ghz (+1,2 ghz oc, więc sporo)
- 8 GB DDR3
- 7200 RPM 64 MB Sata3 HDD

Także ten tego, pewnie problem leży gdzieś po stronie software, a nie hardware. Jakieś pomysły?

MrBenson1703

MrBenson1703

Użytkownicy
posty44
Propsy24
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie wiem czy ktoś już o tym pisał ale mam pewien problem. Po zainstalowaniu dx11 do gothica 2NK nie działa mi myszka w trybie F6. Po wpisaniu marvin mode chcę sobie ustawić kamerę do nagrania machinimy ale ekran nie reaguje na myszkę, nie chce się obracać. Mogę go ruszać tylko strzałkami co jest uciążliwe. Normalnie myszka w grze działa kiedy np steruję postacią. Miał ktoś coś takiego?

SenNy

SenNy

Użytkownicy
posty1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Witam. Mam problem z Gothic 1. Gdy odpalam Gothica 1 wraz z zainstalowanym dx11 od samego początku pojawia się biały ekran. Dźwięk z wstępnych filmików słychać jak również dźwięki menu itd. Bardzo proszę o pomoc jak tamu zaradzić :)

smox

smox

Użytkownicy
posty162
Propsy149
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy

smox

[G½] Gothic DirectX 11 #2
#396 2017-01-08, 08:12(Ostatnia zmiana: 2017-01-08, 16:16)
Witam. Chciałbym bardzo podziękować autorowi. Świetna robota. Mod L'Hiver 0.9.6 PL wspaniale wygląda z tym DirectX 11. 
http://imgur.com/a/i072l
http://imgur.com/a/ZtZSP
http://imgur.com/a/iDPCV
http://imgur.com/a/UeHMA

Post połączony: 2017-01-08, 16:16
Mam kilka problemów po zainstalowaniu tego moda na L'Hiver 0.9.6 PL.

1. Gra nie wychodzi do pulpitu jak chcę skończyć. Muszę wychodzić przez Ctrl + Alt + Delete.
2. Nie można zmienić jasności, gamy, kontrastu.

Pytanie do autora, lub do kogoś znającego się na tym - czy można to jakoś naprawić? Chodzi mi szczególnie o regulację jasności, gamy i kontrastu.

Graveir

Graveir

Użytkownicy
Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
posty1275
Propsy235
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Avatar Twilight Sparkle / Pożeracz serc
Mam tylko System Pack i cały czas wyskakuje mi błąd 0xc000007b. Próbowałem każdej wersji i kiedyś jakimś cudem udało mi się to zainstalować. Mam zainstalowanego VC-Redist-Package. System 8.1 jbc 64x

Mój obecny sprzęt PC:
Intel core i5-4590
8 gb ram
Geforce GTX 1050Ti

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
2. Zmieniasz jasność i kontrast w F11.

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Keldorn

Keldorn

Użytkownicy
posty439
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Keldorn

[G½] Gothic DirectX 11 #2
#399 2017-01-10, 09:53(Ostatnia zmiana: 2017-01-10, 10:00)
Mam tylko System Pack i cały czas wyskakuje mi błąd 0xc000007b. Próbowałem każdej wersji i kiedyś jakimś cudem udało mi się to zainstalować. Mam zainstalowanego VC-Redist-Package. System 8.1 jbc 64x

bo masz dllki do 64 bitowej wersji windowsa a nie 32bit z których korzysta Gothic2
masz poradnik
http://forum.pclab.pl/topic/1008612-Poradnik-Jak-naprawi%C4%87-b%C5%82%C4%85d-0xc000007b/
zaufaj sobie i poradź sobie sam a pewnie masz problem z jakimś dll. bo masz wgrane 64bit wersje VC

http://www.dobreprogramy.pl/Visual-C-2015-Redistributable,Program,Windows,65422.html
przeczytaj sobie co napisali w sekcji UWAGA:
Biblioteki VC++ dostępne są w wersji 32-bitowej (x86) oraz 64-bitowej (x64). Nie ma tu jednak znaczenia, jaką wersję systemu operacyjnego posiadamy. Decydującym czynnikiem jest architektura aplikacji, dla której instalujemy pakiet bibliotek. Jeśli więc uruchamiamy aplikację 32-bitową na systemie 64-bitowym, powinniśmy wybrać 32-bitowe biblioteki.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry