Aktywacja ZS'a 2787 7

O temacie

Autor Siemekk

Zaczęty 23.08.2015 roku

Wyświetleń 2787

Odpowiedzi 7

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Witam po raz kolejny. Otóż stworzyłem prostą animacje walki tarczą i teraz chce zrobić aby przedmiot (tarcza) nie była na zs_crossbow/zs_bow a na zs_shield. Domyślam się ze do aktywacji tego potrzebny jest Ikarius ale prosiłbym zaawansowanych modderow o pomoc z tym. Od draks'a wiem ze na wogu jest o tym tutek ale ja go nie mogę znalesc
wiec prosił bym o pomoc lub linka do tematu na wogu. (domyślam się ze to będzie trudne ale może dzięki temu nauczę się więcej o modowaniu). PS. Mds'a juz mam jak coś tylko musze aktywować ZS'a. Sorki za błędy korekta na telefonie :/

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Gamer

Gamer

Użytkownicy
posty245
Propsy20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Nie potrzeba do tego ikarusa wystarczy proste applyoverlaymds, gdzieś na forum jest tutek o pierscieniach akrobatyki (przynajmniej dawniej był:p ) zs się nie aktywuje tylko mds'a więc pozatym musisz stworzyć dobry skrypt tej tarczy byś mógł ją założyć, a w tym ci nikt nie pomoże, bo do tego dochodzi się samemu metodą prób i błędów, taka selekcja naturalna by idiotyczni moderzy nie chwalili sie swoimi dualami i tarczami, a Ci którzy dekompilują mody po nie, będą się palić w piekle 

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu!

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Tarcze mam aktywujaca mds ale mi chodzi o item_shield i zs_leftarm zs_shield które są widoczne po importowaniu do programu 3d hum_body_naked... Od draks'a wiem ze można to Aktywować Za pomocą Ikariusa. Wiec proszę o dalsze wypowiedzi na ten temat.

Gamer

Gamer

Użytkownicy
posty245
Propsy20
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Kurde ni3 słuchaj Draksa bo Ci tylko w głowie miesza... Z tego co piszesz to mdsa nie masz skoro tak, bo to właśnie w mdsie się piszę kiedy ma się pojawić obiekt w ręce a kiedy na plecach, przyjrzyj się mds'om walki z mieczem i oczywiście pochodni i pojmiesz to że to nie skrypty a mds odpowiada sa pojawianie się obiektu na ciele, skrypt to tylko "funkcja" wywołująca poprawne działanie. Przeczytaj tutek avallacha o słowach kluczowych w mdsach posiedź nad tym z tydzień i potrm patrząc w mds będziesz widział jak dozer w matrixie kod czyli będziesz wiedział po samym kodzie co się dzieje w danej chwili kodu

89% graczy uważa że najważniejsza jest grafika jeśli należysz do tych 11% wklej to do podpisu!

carelion

carelion

RaveN Studio
Moete Kita Zo!
posty153
Propsy73
Profesjabrak
  • RaveN Studio
  • Moete Kita Zo!
By przenieść model na inny ZS nie potrzeba ikarusa, wystarczy stworzyć jedno klatkową animacje i w niej dać:
*eventSwapMesh (numer_klatki "nazwa_ZS_z_którego_przenosisz" "nazwa_ZS_do_którego_przenosisz")Jeśli jednak się upierasz do wykorzystania Ikarusa, w starej wersji pakietu LeGo bodajże była gotowa funkcja z tarczą, jednak przedmiot dało się zakładać nieskończenie wiele razy.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Właśnie Teraz kurde wiem. Przedmiot przechodzi z miejsca na rękę w mds'ie po prostu moja wina chodzi mi o aktywację item_shield a nie ze_shield ponieważ jak item_shield nie jest aktywowany to tarcza będzie niewidzialna.  Mój błąd z nazwą tematu. Z góry przepraszam i liczę na dalsze kierowanie wątku na to o co mi chodzi. 

Splash

Splash

Moderator
posty4207
Propsy3409
ProfesjaNierób
  • Moderator
Zainstaluj system packa, a skończą się twoje problemy.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1153
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota

Siemekk
Złote Wrota

Aktywacja ZS\'a
#7 2015-08-24, 13:06(Ostatnia zmiana: 2015-08-24, 13:28)
Zainstalowałem system packa zgodnie z instrukcją ale teraz wyskakuje mi jakiś błąd jak włączam gothica ktoś wie o co z nim chodzi?
Aplikacja nie została właściwie uruchomiona (0xc0000142).Kliknij przycisk OK,aby zakończyć aplikacją

Post połączony: 2015-08-24, 13:28
Zainstalowałem system packa zgodnie z instrukcją ale teraz wyskakuje mi jakiś błąd jak włączam gothica ktoś wie o co z nim chodzi?
Aplikacja nie została właściwie uruchomiona (0xc0000142).Kliknij przycisk OK,aby zakończyć aplikacją
Dobra już działa splash miałeś rację działa ta tarcza propsik leci. Błędem było to że nie miałem patcha 2.6 ale już mam i działa świetnie. Jeszcze raz dzięki. Można zamknąć.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry