Na Gamescomie dano materiały z najnowszej odsłony legendarnej serii przygodówek Syberia. Gra będzie zachowana w starym duchu, ale grafika będzie tym razem w 3D, historia toczy się bezpośrednio po finale 2 cześci trylogii. Co ciekawe Syberia ma wyjść również na konsole obecnej generacji, z tego co wiem nie podano daty premiery.
Jak dla mnie fantastyczna nowina. O ile to Gothic zaczął moją przygodę z grami RPG to Syberia była i pozostanie grą która wprowadziła mnie do świata wirtualnej rozrywki. Genialna fabuła, ciekawe i barwne postacie z zaskaująco dobrym dubbingiem polskim. A co najważniejsze wykonanie, narysowane lokacje były.... cóż magiczne! A jak dodać do tego mroczną, klimatyczną muzykę. 2 część była słabsza, jedynka to było coś. Zwłaszcza momenty w wiosce (lokacja początkowa) i na opuszczonej stacji. Masa ciekawych zagadek, ale to nie dla nich grałem. Grałem dla klimatu, grafiki, muzyki i tajemnicy, momentów grozy. Nie grywam w horrory a Syberia była grą nie horrorową gdzie w niektórych momentach autentycznie się bałem. Sam główny wątek pasji Hansa został zrealizowany mistrzowsko. Czekam więc na 3 część tak samo jak na ELEX i Cyberpunka czyli BARDZO. Oby nie okazała się porażką a kolejnym mistrzowskim tytułem.
Post połączony: 2015-08-19, 22:23
Syberia 3 będzie też pewnym crossoverem bo wystąpi tam protagonista serii Still Life, agentka FBI Victoria McPerson.