Witam mam ogromny problem otóż tworzę serwer[...] z mapą kolonii. Najpierw szukałem jakiejś mapy w internecie pod G2NK lecz nic nie znalazłem, więc spróbowałem wyciągnąć ją z Worlds.vdf z gothic 1 poprzez program GoMan. Wszystko okej, lecz chciałem ją edytować i pobrać koordynaty paru miejsc więc odpaliłem spacer 2 - niestety nie udało mi się wgrać ten świat do spacera, ponieważ przy każdej próbie wyskakiwał crash. Więc pobrałem z WoG spacer-a 1.50 pod gothic 1. (oczywiście, zainstalowałem do system z gothic 1). Jak uruchamiałem ów program to wyskakiwał mi błąd coś o braku gothicgame.ini bodajże, lecz spacer normalnie się włączał. Wgrałem ów mapę i po kompilacji wyskoczył mi blackscreen, wszystko było czarne. Gdzieś przeczytałem, że trzeba jeszcze skompilować light(światła) więc tak zrobiłem. Po kompilacji światła(zależnie od wybranego poziomu, czy co tam było) wyskakiwał albo biały ekran albo nadal był czarny.
Naprawdę nie wiem o co z tym biega, jeżeli ktoś miałby mapę World.zen z GOTHIC 1 pod spacer-a 2 to byłbym ogromnie wdzięczny, proszę o pomoc!
Z góry dziękuje...