Mały błąd w monologu ? 2753 5

O temacie

Autor Lobos

Zaczęty 8.08.2015 roku

Wyświetleń 2753

Odpowiedzi 5

Lobos

Lobos

Użytkownicy
posty594
Propsy360
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Lobos

Mały błąd w monologu ?
2015-08-08, 09:40(Ostatnia zmiana: 2015-08-08, 10:24)
Witam stworzyłem monolog studzenia przedmiotu w beczce z wodą. Monolog działa tak jak należy.
Mam problem z tym że moge tej beczki z wodą używać nawet jeśli niemam niczego w ekwpunku a wyraźnie ustawiałem w spacerze tylko dwa przedmioty którymi moge go używać. Jak to naprawić?

Darkmodders

Darkmodders

DarkModders Team
Mistrz mrocznych sztuk
posty828
Propsy283
ProfesjaProducent
  • DarkModders Team
  • Mistrz mrocznych sztuk
Jeśli gothic normalnie odpala ci grę w trakcie parsowania to błąd nie leży po stronie monologu. Wina leży w spacerze. Może przez to źle działać wiadro gdyż ma dwa przedmioty i może je źle czytać. W spacerze każdy mob używa jednego przedmiotu. Usuń po prostu jeden i powinno sie wszystko naprawić. Najlepiej podrzuć tu jeszcze screena tego wiadra ze spacka.

Blog grupy DarkModders Team.

http://darkmodders.pl/

Discord: darkmodders

Lobos

Lobos

Użytkownicy
posty594
Propsy360
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki za rade, pomogło
Faktycznie w spacerze musi być jeden przedmiot bo są problemy.

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Muszę sprostować
Jeśli gothic normalnie odpala ci grę w trakcie parsowania to błąd nie leży po stronie monologu.
To, że Gothic parsuje skrypty bez błędów nie oznacza, że wszystko działa jak należy/jak chcesz, żeby działało.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Lobos

Lobos

Użytkownicy
posty594
Propsy360
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Muszę sprostować
Jeśli gothic normalnie odpala ci grę w trakcie parsowania to błąd nie leży po stronie monologu.
To, że Gothic parsuje skrypty bez błędów nie oznacza, że wszystko działa jak należy/jak chcesz, żeby działało.

Wiadomo, takie błędy jak pomieszane dialogi, brak opcji dialogowych czy funkcje działające nie tak jak trzeba parser omija.

Lobos

Lobos

Użytkownicy
posty594
Propsy360
Profesjabrak
  • Użytkownicy
kurwa że też niewstawiłem wtedy tego skryptu.. teraz musze pisać od nowa

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry