[G2] L'HIVER Edition 0.9.3 PL 303353 436

O temacie

Autor bgb

Zaczęty 23.07.2015 roku

Wyświetleń 303353

Odpowiedzi 436

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Yes, the polonization team named "Brotherhood of Polonizations" or something like that.

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Matteo1991

Matteo1991

Użytkownicy
posty9
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Can't find anything on Google, can't you tell me more about 'em? How do I contact them?

K4R0L111

K4R0L111

Użytkownicy
posty31
Propsy14
ProfesjaSkrypter
  • Zbanowany

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
@SiemaczyS to wpakuj swój UnBalance w L'Hivera a nie na odwrót, bedzie łatwiej :P
Problem nie leży w skryptach, a w Vobowaniu :/ Nie lubie tego, ale jak chcę to muszę wszystko na nowo.

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
@SiemaczyS to wpakuj swój UnBalance w L'Hivera a nie na odwrót, bedzie łatwiej :P
Problem nie leży w skryptach, a w Vobowaniu :/ Nie lubie tego, ale jak chcę to muszę wszystko na nowo.
Nie wystarczy, że skopiujesz model GD?

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Właśnie nie. Twórca dodał tam pewnie WP, a sądząc po wyglądzie to trochę się tam dorobił... mogę dodać GD do nowej wersji, ale nie wiem czy nie będzie bugów...
Typu brakujące itemy

Halicor

Halicor

Użytkownicy
Hauptsturmfuhrer
posty365
Propsy57
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Hauptsturmfuhrer
Zawsze możesz dodać coś od siebie, a o voby możesz poprosić kogoś z forum :)

Edward03051993

Edward03051993

Użytkownicy
posty18
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jestem tu nowy. I zadam konkretne pytanie i chciałbym konkretnej odpowiedzi. Chciałbym zagrać w Gothic II Noc Kruka z modem L'Hiver. Chciałbym z niego wszystko świat, nowe umiejętności, zbroje itp, oprócz balansu, który sprawia, że jest trudno. Trudność jak dla mnie powinna być taka jak w oryginale. Da rade? Proszę o pomoc.

Centuris

Centuris

Użytkownicy
Prokrastynator
posty26
Propsy66
ProfesjaGrafik 2D
  • Użytkownicy
  • Prokrastynator
@up Popieram.

Ktokolwiek będzie się zajmował polonizacją L'Hiver w wersji 0.9.6, postuluję o stworzenie również edycji moda ze starym, dobrym, taktycznym systemem walki z atakami na boki oraz klasycznym balansem z G2NK (ewentualnie odrobinę utrudnionym).

Zawsze od modów tego typu (addonów wszelkiego rodzaju) odpychały mnie te kretyńsko hardcorowe balansy rozgrywki. Oczywiście, lubię kiedy gra stawia wyzwania, ale nie każdy lubi tłuc się z małym stadkiem ścierwojadów 20 razy - zwłaszcza, jeśli jego czas możliwy do poświęcenia na grę jest ograniczony. :antyprops:

O ile np. Edycja Rozszerzona do G1 jest w miarę rozsądnie zbalansowana, tak już Returning na poziomie wyższym niż średni, zamiast budować we mnie satysfakcję z trudnej rozgrywki, budził raczej niechęć spowodowaną powtarzaniem walki ze stosunkowo łatwym przeciwnikiem po kilkanaście razy. Może jestem lamusem, może nie potrafię dostrzec niektórych rozwiązań sytuacji dostępnych w danej chwili - jednak najnowszy trend na te 'ultra-hardkor balansy' w modyfikacjach zaczyna mnie martwić. Jeszcze w Returningu pół biedy, bo można sobie wybrać poziom trudności, ale w L'Hiver nie ma takiej opcji - stąd właśnie mój postulat.

Edward03051993

Edward03051993

Użytkownicy
posty18
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@up Popieram.

Ktokolwiek będzie się zajmował polonizacją L'Hiver w wersji 0.9.6, postuluję o stworzenie również edycji moda ze starym, dobrym, taktycznym systemem walki z atakami na boki oraz klasycznym balansem z G2NK (ewentualnie odrobinę utrudnionym).

Zawsze od modów tego typu (addonów wszelkiego rodzaju) odpychały mnie te kretyńsko hardcorowe balansy rozgrywki. Oczywiście, lubię kiedy gra stawia wyzwania, ale nie każdy lubi tłuc się z małym stadkiem ścierwojadów 20 razy - zwłaszcza, jeśli jego czas możliwy do poświęcenia na grę jest ograniczony. :antyprops:

O ile np. Edycja Rozszerzona do G1 jest w miarę rozsądnie zbalansowana, tak już Returning na poziomie wyższym niż średni, zamiast budować we mnie satysfakcję z trudnej rozgrywki, budził raczej niechęć spowodowaną powtarzaniem walki ze stosunkowo łatwym przeciwnikiem po kilkanaście razy. Może jestem lamusem, może nie potrafię dostrzec niektórych rozwiązań sytuacji dostępnych w danej chwili - jednak najnowszy trend na te 'ultra-hardkor balansy' w modyfikacjach zaczyna mnie martwić. Jeszcze w Returningu pół biedy, bo można sobie wybrać poziom trudności, ale w L'Hiver nie ma takiej opcji - stąd właśnie mój postulat.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Mogę zrobić takie coś w Unbalance.  W menu móżna będzie wybrać poziom trudności. Tylko napiszcie czym mają się różnić te poziomy. Bo nie każdy sam chce myśleć nad balansem, a potem zbierać hejty.

Edward03051993

Edward03051993

Użytkownicy
posty18
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@SiemaczyS Chodzi o to aby L'Hiver miał wszystko (świat, tekstury, nowe zbroje, nowe umiejętności, interfejs itp) to mi nie przeszkadza. Ale niech poziom trudności w walce będzie taki sam jak w oryginale bez modów. Żeby nie było sytuacji że goblin na początku masakruje mnie, albo grupa 2 krwiopijców. Trudno powinno być tak jak w czystej wersji Gothica 2 Noc Kruka bez modów. Może jeszcze powinny wrócić kamienne tablice pradawne zwiększające atrybuty, albo zmniejszyć ilość punktów nauki za nie z 10 PN za 5 PKT siły czy zręczności na 5 PN za 5 PKT.

Znalazłem wersje l'hivera dodającą więcej świata i podmieniający tekstury lecz jest on pusty, zero orków, potworów w tych nowych dodanych lokacjach oraz brak nowych zbroi czy umiejętności. A nie o to mi chodzi.

Post połączony: 2016-08-12, 15:32
Nie chcę byście pomyśleli, że cienias jestem. Po prostu brakuje czasu na hardcorowe granie po kilkadziesiąt godzin dziennie. A przeszedłem już serie Gothic wielokrotnie, G3 nawet na Bardzo Trudnym poziomie z Alternatywnym A.I. Chciałbym po prostu przyjemnie sobie pograć i uważam że oryginalny poziom trudności był spoko do tego. Jak będę chciał się pomęczyć to uruchomie sobie Dark Soulsy.

Post połączony: 2016-08-13, 14:34
@SiemaczyS Da radę to zrobić? Będę dozgonnie wdzięczny.

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Nie ma problemu :P Ogólnie zrobię nowy początek gry. Ale poziom trudności będzie do wyboru w Menu przy nowej grze.
(W nocy postaram się dać Screena w dziale UnBalance.)

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Nie ma problemu :P Ogólnie zrobię nowy początek gry. Ale poziom trudności będzie do wyboru w Menu przy nowej grze.
W twoim temacie napisalem jak powinien wygladac balans  latwiejszy :P

Edward03051993

Edward03051993

Użytkownicy
posty18
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Mam nadzieję, że nie masz zamiaru zmieniać fabuły, lub dodawać np. jak to widziałem gdzieś na forum, że bezimienny dostawał Uriziela na początku od Xardasa. Moim zdaniem tej kwestii nie powinno się ruszać, oryginalna wersja jest ok, byleby był taki sam poziom jak w grze bez modów.

kacper41017

kacper41017

Użytkownicy
posty3
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ludzie mam problem, dx11 zainstalowane l'hiver też niby wszystko się włącza, a po intrze ładuje sie a potem wyskakuje błąd i dupa. :/ Pomoże ktoś?

Aceaelus

Aceaelus

Użytkownicy
posty36
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ludzie mam problem, dx11 zainstalowane l'hiver też niby wszystko się włącza, a po intrze ładuje sie a potem wyskakuje błąd i dupa. :/ Pomoże ktoś?

Jeśli masz Windows 7 (nie wiem czy w innych też tak można):

Komputer -> Właściwości Systemu -> Zaawansowane Ustawienia Systemu -> Będzie tam Wydajność i wchodzisz w opcję Ustawienia -> Zapobieganie Wykonywaniu Danych -> zaznacz drugą opcję "Włącz funkcję DEP dla wszystkich programów i usług..." -> wybierz Dodaj... -> W menu które wyskoczy wejdź do folderu gothic potem folder System i dodaj po kolei wszystkie pliki .exe -> potem tylko potwierdź przy pomocy ok

Przynajmniej u mnie to zadziałało i mam nadzieję że instrukcja nie jest zbyt chaotyczna ^^

kacper41017

kacper41017

Użytkownicy
posty3
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zresetuje komputer i powiem czy pomogło :)

Aceaelus

Aceaelus

Użytkownicy
posty36
Propsy9
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zresetuje komputer i powiem czy pomogło :)

Jeśli nie zadziała możesz spróbować instalować jeszcze to
1. GMDK: http://www.worldofgothic.de/dl/download_94.htm
2. Patch do GMDK: http://www.worldofgothic.de/dl/download_99.htm
3. Wersja raportowa do G2NK: http://www.worldofgothic.de/dl/download_278.htm chodzi o to gothic2_fix-2.6.0.0-rev2.exe
4. Gothic Stater: http://www.worldofgothic.de/dl/download_168.htm
5. System Pack: http://dl1.worldofplayers.ru/games/gothic/patches/systempack/ pobierasz ten g2notr-systempack-1.6.exe
6. DirectX 11 mod
7. Mody

Ja instalowałem to w kolejności 4->3->5->1->2->6->7

Tylko, że w wypadku instalowania tych rzeczy polecałbym gothica przeinstalować. I powtórzyć rzeczy z mojej wcześniejszej rady. Zainstalowanie tych rzeczy powinno także ograniczyć liczbę crashy które mogłyby wystąpić ^^

@kacper41017
Proszę bardzo :)

kacper41017

kacper41017

Użytkownicy
posty3
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzieki już działa :)

0 użytkowników
Do góry