@up Popieram.
Ktokolwiek będzie się zajmował polonizacją L'Hiver w wersji 0.9.6, postuluję o stworzenie również edycji moda ze starym, dobrym, taktycznym systemem walki z atakami na boki oraz klasycznym balansem z G2NK (ewentualnie
odrobinę utrudnionym).
Zawsze od modów tego typu (addonów wszelkiego rodzaju) odpychały mnie te kretyńsko hardcorowe balansy rozgrywki. Oczywiście, lubię kiedy gra stawia wyzwania, ale nie każdy lubi tłuc się z małym stadkiem ścierwojadów 20 razy - zwłaszcza, jeśli jego czas możliwy do poświęcenia na grę jest ograniczony.

O ile np.
Edycja Rozszerzona do G1 jest w miarę rozsądnie zbalansowana, tak już
Returning na poziomie wyższym niż średni, zamiast budować we mnie satysfakcję z trudnej rozgrywki, budził raczej niechęć spowodowaną powtarzaniem walki ze stosunkowo łatwym przeciwnikiem po kilkanaście razy. Może jestem lamusem, może nie potrafię dostrzec niektórych rozwiązań sytuacji dostępnych w danej chwili - jednak najnowszy trend na te 'ultra-hardkor balansy' w modyfikacjach zaczyna mnie martwić. Jeszcze w
Returningu pół biedy, bo można sobie wybrać poziom trudności, ale w L'Hiver nie ma takiej opcji - stąd właśnie mój postulat.