[G2] L'HIVER Edition 0.9.3 PL 303690 436

O temacie

Autor bgb

Zaczęty 23.07.2015 roku

Wyświetleń 303690

Odpowiedzi 436

rasun

rasun

Użytkownicy
posty11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Czy aby unieść młot Innosa (próba ognia) trzeba mieć 30pkt siły? Nie ma na to innego sposobu??

Lignos
  • Gość

Lignos
Gość

[G2] L'HIVER Edition 0.9.3 PL
#301 2016-05-18, 16:19(Ostatnia zmiana: 2016-05-18, 16:24)
Zdaje się, że to pozostałość po wcześniejszej wersji moda gdzie na start dostawało się 30pkt siły. Przydałoby się to zmienić.

rasun

rasun

Użytkownicy
posty11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
 :facepalm: Dobrze wiedzieć, dzięki.

Lignos
  • Gość
Erm? Bardziej chodziło tu o info dla nowego moddera polskiego moda, to żaden problem dodać fixa do paczki. O jaki sposób niby Ci chodziło? Nie odpowiadałem na pytanie, bo zadałeś je zbyt ogólnie. Chesz kod? Sposób na podbicie siły? Łatkę na ten młot?

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Takie informacje są dobre, bo można poprawiać je w łatkach lub submodach, tak jak np. z tym płatnerstwem czy teraz można np. zmienić siłę potrzebną do założenia młota. Jak bm mógł prosić, to jak ktoś zna jeszcze jakieś bugi to je podsyłać :)

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

rasun

rasun

Użytkownicy
posty11
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Lignos, odpowiedziałeś na moje pytanie bardzo dokładnie. Po prostu jak zobaczyłem że młot potrzebuje 30 siły, to pomyślałem że może nie jest już potrzebny do próby ognia.

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Ja chciałem powiedzieć o tym, że kradzież kieszonkowa wymaga 5 PN, a podczas nauki u Casii w dialogu pokazane jest 10 PN, przydało by to sie zmienic.
Również bug jest z kowadłem na farmie Onara (tym na którym pracuje Harad). ponieważ nie można na nim wykuwać broni (najprawdopodobniej to kowadło nie zostało zaskryptowane na nowy rodzaj kucia ze sztabek stali itd).

Ja ogólne mam mieszane zdanie na temat moda. Najbardziej irytuje mnie to, że atrybuty już od początku kosztują 10 PN za 5, przydałby się próg tych do 30, że 5 PN za 5. No i to co bardzo szkoda to wyrzucenie tabliczek atrybutów z gry, ponieważ umiejętność języka starożytnyc teraz straciła zupełnie na wartości i poprostu została zabrana część gry w celu eksploracji po tabliczki.

Lignos
  • Gość
No i to co bardzo szkoda to wyrzucenie tabliczek atrybutów z gry, ponieważ umiejętność języka starożytnyc teraz straciła zupełnie na wartości i poprostu została zabrana część gry w celu eksploracji po tabliczki.

Tu się zgodzę. Można by te tabliczki po prostu znerfić, ale eksploracja to fundamentalna część tego Gothica. Z tym, że przy samym spolszczeniu niewiele można z tym zrobić, to raczej leży w gestii twórcy moda.

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
No tak, bo NK dodał właśnie takie artefakty w formie tabliczek, które teoretycznie (wg Myxira) zawierają różne zapisy na temat Jarkendarczyków a w praktyce podnoszą atrybuty. Raczej nerf nie byłby potrzebny tutaj bo moim zdaniem były dobrze zbalansowane, no chyba że miały by obniżony bonus do posługiwania się broniami. Ale w sumie powinny zostać takie jak były.
Zwróć uwagę, że i tak musisz wydać na pełny język 30 PN w oryginale a równie dobrze można by je przeznaczyć na co innego i przyśpieszyć rozwój postaci.

No i to co mnie razi to ZBYT zielona górnicza dolina i zmieniony soundtrack, wolałbym normalny taki jaki był w g2

Siemekk

Siemekk

Złote Wrota
posty2143
Propsy1154
ProfesjaProgramista
  • Złote Wrota
Unknown111 wrzucił trzy nowe screeny wyglądające w podobny sposób, chyba kroi się nowa wersja :D
Spoiler

I jakiś nowy goblon xD
Wrzucam 1 bo wszystkie różnią się tylko postacią pierwszoplanową.

P.S A Splash w szafie i nie ma psychy by mi dać bana.

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Ciekawe. Czyżby wróci zniszczona górnicza dolina a co widać po nierównościach jeszcze bardziej zniszczona? :P

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Na szczescie raczej nie, dzieki Bogu dalej widac zielen :P

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Wydaje mi sie ze gd w l'hiver bedzie zniszczona,mimo zieleni, ale nie pokazana teksturami a modelami. Te chatki kopaczy zniszczone zajebiscie wyglądają. Wiec werewolf sie nie ciesz ^^

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Akurat chatki mi sie podobaja, dalej drewniane stoją mimo ataku smokow, jak dla mnie plus :P

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler

Yogii26

Yogii26

Użytkownicy
posty14
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pewnie że plus. Nie pojmuje argumentu ludzi, którym podoba się "zielona Górnicza Dolina" iż jest ona "klimatyczna". Wiele razy było powtarzane że nie może być klimatyczna bo ją smoki spaliły! Co nie zmienia faktu że im się może podobać estetycznie, więc nikogo do niczego nie zmuszam :) Te pozostałości zewnętrznego pierścienia wyglądają bardzo klimatycznie. Ciekawe kiedy nowa wersja ujrzy światło dzienne i czy doczekamy się spolszczeni?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
A ja mam w dupie klimat i podoba mi sie zielona górnicza dolina :P

KOMPUTER:
Spoiler

Paranor

Paranor

Użytkownicy
posty15
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czemu nie mogę pobrać Ruskiej 0.9.5 z jandexa?

Yogii26

Yogii26

Użytkownicy
posty14
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czemu nie mogę pobrać Ruskiej 0.9.5 z jandexa?

Też miałem problemy z tą stroną. Spróbuj pobrać przez JDownloader, powinno zadziałać.

Kamildos

Kamildos

Użytkownicy
posty36
Propsy2
ProfesjaLvl designer
  • Użytkownicy
Po zainstalowaniu wersji 0.9.3PL byłem pozytywnie zaskoczony co do zmian, okienka dialogowe, mapy, textury wszystko super! Jednak z drugiej strony nie wiem co autorzy zrobili aby ustrzec się bugów bo nie da się już w to grać. Po zostaniu czeladnikiem u Harada i nauczeniu się kowalstwa, wsadzając surową stal do paleniska to zamiast pojawiać się w ekwipunki jako rozgrzany pręt to ona po prostu znika i nie da się nic wykuć. Druga sprawa to zaczynając grę od nowa ma się statystyki jak w zwykłej podstawce czyli 10/10 itd... gdzie wszystkie wymagania broni są specjalnie powiększone pod wersję 0.9.1 i nie da się ich teraz w ogóle założyć na początku gry... przykra sprawa bo bardzo chciałem pograć w nową wersję;/

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Po zainstalowaniu wersji 0.9.3PL byłem pozytywnie zaskoczony co do zmian, okienka dialogowe, mapy, textury wszystko super! Jednak z drugiej strony nie wiem co autorzy zrobili aby ustrzec się bugów bo nie da się już w to grać. Po zostaniu czeladnikiem u Harada i nauczeniu się kowalstwa, wsadzając surową stal do paleniska to zamiast pojawiać się w ekwipunki jako rozgrzany pręt to ona po prostu znika i nie da się nic wykuć. Druga sprawa to zaczynając grę od nowa ma się statystyki jak w zwykłej podstawce czyli 10/10 itd... gdzie wszystkie wymagania broni są specjalnie powiększone pod wersję 0.9.1 i nie da się ich teraz w ogóle założyć na początku gry... przykra sprawa bo bardzo chciałem pograć w nową wersję;/
Dlatego, że teraz palenisko służy do wytapiania sztabek stali i magicznej rudy. A proces tworzenia broni to: kowadło -> wiadro z wodą -> warsztat kowalski -> kamień szlifierski.

A co do tych statystyk początkowych zgadzam się. Dość utrudnia to rozgrywkę i dobić to chociaż tych 60 siły jest problematyczne....
Takie dam ci porównanie, że oglądałem czyjeś filmiki na yt z poprzedniej wersji gdzie gość przy 27 lvlu miał 80% broń 1h i ok 140 siły, a ja w tej wersji przy tym poziomie siły miałem 90 i broń 1h może na 50%... Poprostu lepszym pomysłem byłby próg do 30-40 atrybuty za 5 PN a później stałe 10PN za 5.

0 użytkowników
Do góry