ELEX 583138 1525

O temacie

Autor Kelten

Zaczęty 30.06.2015 roku

Wyświetleń 583138

Odpowiedzi 1525

Duke Nukem

Duke Nukem

Gry (themodders@telegram)
Król Duke Nukem
posty826
Propsy422
ProfesjaNierób
  • Gry (themodders@telegram)
  • Król Duke Nukem

Duke Nukem
Gry (themodders@telegram)

ELEX
PS: mam jeszcze inne screeny z plików gry, ale to nikomu nie jest już potrzebne gdyż za 4h mamy premiere elexa. Będę robił ciekawostki z Elexa alphy.

Czekam, aż wyciągniesz Gothica w rzucie izometrycznym wraz z walkami turowymi  :ok:. Mam nadzieję, że mnie nie zawiedziesz :).

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Nie no gra pierwszy sukces już odniosła, ilość błędów na premierę przebija wszystko co w branży gier miało miejsce aż dziw bierze ze gra  się trzyma jakoś, bo więcej dziur ma niż ser :P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Nie no gra pierwszy sukces już odniosła, ilość błędów na premierę przebija wszystko co w branży gier miało miejsce aż dziw bierze ze gra  się trzyma jakoś, bo więcej dziur ma niż ser :P
Jednym failem póki co jest brak preloadu. :|

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Dubbing jest zajebisty, wprowadzenie też i samo intro robi wrażenie :O Ale mimo wszystko poczekam z kupnem chwilę jeszcze :P

@Sawik Tizgar żyje w odmiennej rzeczywistości gdzie wszystko jest tak jak on uważa, daj mu spokój, niech sobie chłopak żyje.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Wolf ty tez żyjesz w odmiennej rzeczywistości tylko ja ci tego wypominać nie muszą inni robią to znacznie lepiej:P

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
kupiłem elexa PC  i nie ma klucza....

Ma ktoś podobny przypadek? gra już doszła.

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zemsta za kradzież sekwela xdd

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany

Psimgoth

ELEX
#1307 2017-10-17, 15:27(Ostatnia zmiana: 2017-10-17, 18:31)

Japierdole ...

znalazłem klucz i był pod płytą numer 3. W dodatku musialem rozjebać plastik żeby cokolwiek przeczytać XDDD

ale pobrać i tak nie mogę bo nie było jeszcze premiery XDD o 19:00 ponoć bedzie można.

No i piranie wydają jakiś patch 5 gb

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
Naucz się kondensować posty albo je edytować, tematy na forum to nie czat na fejsbuku, sb czy gg.

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
ale zucklov o co Ci chodzi
?

Zucklov

Zucklov

Quest Pack Team
Sztywniutko
posty1220
Propsy1241
ProfesjaSkrypter
  • Quest Pack Team
  • Sztywniutko
O kurwa jaki jesteś cwany, ucz mnie. Wyedytowałeś go po tym, jak napisałem ten post, myślisz że tego nie widać po dacie edycji? :lol2:

Lieb Vaterland magst ruhig sein

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3038
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Zgodnie z obietnicą, łapcie unboxing kolekcjonerki:
https://www.youtube.com/watch?v=RevBRbofoZ0

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Paradoxal

Paradoxal

Użytkownicy
posty617
Propsy978
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy

Paradoxal

ELEX
#1312 2017-10-18, 22:37(Ostatnia zmiana: 2017-10-20, 12:33)
Ej, Simen jak będziesz nagrywał lets play'a to załóż tą chuste i dołącz do gangu majezona xD

Tomek

Tomek

Użytkownicy
Kapitan Rob
posty2181
Propsy2189
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Kapitan Rob
Przejrzałem z trzy odcinki Let's playa, nie grałem. Grafika wygląda jak gówno, słabiej niż w Mass Effect (2007?). Gameplayowo to taki ulepszony Gothic i przez moje przyzwyczajenie do sztywnej mechaniki bardzo mi się podoba, ale dobrze wiem, że to tylko subiektywne odczucie.

Splash

Splash

Moderator
posty4209
Propsy3412
ProfesjaNierób
  • Moderator
Graficznie dupy nie urywa, a gra jest praktycznie tak samo wymagająca jak Wiedźmin 3, oferujący lepszą oprawę graficzną oraz więcej wodotrysków w ustawieniach.
Spoiler

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
ale dobrze wiem, że to tylko subiektywne odczucie.
Właśnie to mi się nie podoba w ocenianiu gier. Osobiście podchodzę do tego operując WYŁĄCZNIE na subiektywnej ocenie. Od razu prostuję, nie oznacza to że taką grę polecałbym innym.

Osobiście mi się podoba, Elex znaczy się. Animacje faktycznie sztywne, ale nie jest to coś z czym nie można żyć. Początek jest kurewsko trudny jeżeli zboczymy z wytyczonej ścieżki, niestety pokonywanie o wiele silniejszych od siebie przeciwników jest po prostu nieopłacalne, marnujemy sporo zasobów za często znikome korzyści, a szkoda bo eksploracja po prostu sprawia przyjemność, a niższych levelach jesteśmy dość brutalnie blokowani. Boli bardzo fakt że broni przeciwników nie zyskujemy, dla mnie spory minus i jest to główna przyczyna nieopłacalności walki z silnymi przeciwnikami.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Psimgoth

Psimgoth

Użytkownicy
posty200
Propsy49
ProfesjaTester
  • Zbanowany
Nie wiem co za bezmozgi pakują w siłę i zręczność na poczatku gry. Chcesz wiedzieć jak grać? Pakuj w inteligencję na umiejętność większego Expa z questow i mobow. Dziękuję i pozdrawiam. Kiedys wspomnienie moje słowa :)

smox

smox

Użytkownicy
posty162
Propsy149
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Przeczytałem wcześniejsze posty i do niektórych świetnie pasuje cytat Stanisława Lema - "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.".
Gram sobie powoli w Elexa i jestem zachwycony tą grą. Może i grafika dupy nie urywa, ale gra ma w sobie to coś, o czym inne, odpicowane graficznie gry mogą tylko pomarzyć. Dla mnie rewelacja, ale to moje zdanie i nie zamierzam nikogo na siłę przekonywać. Jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Z tego co czytam to w ogóle Elex ma dobre opinie i jest całkiem spoko grą. Oczywiście zaraz przyjdą T i inne i będą naginać rzeczywistość, że tak nie jest :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Ali G

Ali G

Użytkownicy
Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
posty682
Propsy727
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Nie odmawia się, kiedy pieniądz woła.
To podziel się tym co czytasz, a nie jak zwykle pierdolisz ogolnikowo.

0 użytkowników
Do góry