ELEX 587719 1525

O temacie

Autor Kelten

Zaczęty 30.06.2015 roku

Wyświetleń 587719

Odpowiedzi 1525

Fareus

Fareus

Labirynt
posty428
Propsy646
Profesjabrak
  • Labirynt
Jeszcze tego brakowało, niech Gothic zostanie zostawiony w spokoju.

Jebać homo i lewaków, bóg, honor, ojczyzna ~ Jezus Chrystus 27r. n.e. Jerozolima, marsz antyrzymski

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny
Nieee jeśli ma być sequel Gothica to chce go od Piranhi Bytes.

I myślisz że stworzą Gothica zachowując pierwotny klimat? Wątpie, skład w ciągu dekady na pewno się zmienił i już widać, że Riseny bardzo przeciętnie wypadły. Więc Gothica też nie stworzą tak dobrego, tak wspaniałego jak dawniej. Takiej gry jak Gothic nie ma i nie będzie. Michael Hoge odszedł od PB, każdy z was wie, że to on był głównie pomysłodawcą fabuły i stworzył pierwszą część Gothica. PB zdecydowanie podąża w złym kierunku, mają coraz bardziej gorsze pomysły na fabułę. Jeżeli Elex mnie zaskoczy i wywrze spore wrażenie to będę skłonny zmienić opinię. Ale w tej chwili moja opinia o PB jest niestety negatywna.
Już mogę nawet śmiało powiedzieć, że Redzi wyprzedzają PB, stworzyć serię Wiedźmina i te wspaniałe dodatki, to jest sztuka. Natomiast w PB coś pękło...

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Kto wie...może Micheal Hoge i jego drużna wróciliby do PB aby podjąć się pracy nad Gothiciem. Zwłaszcza, że o tym jego kosmicznym projekcie nic nie słychać.

Kelten

Kelten

Gry (themodders@telegram)
posty639
Propsy514
ProfesjaKompozytor
  • Gry (themodders@telegram)

Kelten
Gry (themodders@telegram)

ELEX
Gothic to poduszka bezpieczeństwa Piranhi, jeśli (nie daj boże) ich produkcje będą totalną klapą i w oczy zajrzy im widmo bankructwa , wtedy wyciągną ostatnią deskę ratunku w postaci nowego Gothic'a.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Zgadzam się z @Kelten. Umówmy się, jeśli ELEX okaże się niewypałem komercyjnym to będzie to 2 pod rząd (Risen 2 sprzedał się b. dobrze jak na standardy Piranhi) i tym samym wkurzy to wydawcę a i zaczną pojawiać się pewnie u nich problemy wewnętrzne. Gothic 5 nawet jeśli nie byłby dobrą grą i tak sprzedałby się świetnie w Niemczech, Rosji, Czechach i Polsce gdzie mógłby bić nawet rekordy sprzedaży, a i na Zachodzie przy odpowiedniej promocji coś by się sprzedać udało (wbrew panującym przekonanią Gothic też jest tam b. dobrze oceniany). I w Gothica 5 ludzie by też inwestowali. A i pewnie Hoge by pomógł. Więc z punktu widzenia fanów Gothica, lepiej aby Elex okazał się klapą, czego Piranhi z całego serca NIE życzę.

Mark56

Mark56

Moderator
som veľký magič
posty1632
Propsy1846
ProfesjaAnimator
  • Moderator
  • som veľký magič
Nie, nic ich nie uratuje. Nawet nazwa Gothic 5,6,7...
Działa to tak :
...
"z gówna bata nie ukręcisz"
...

Nie będzie inaczej.
Edit: Nie mowie ze Elex jest gówno. Ale prezentacja tez nie jest najlepsza.

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Graliśmy w Elex - najambitniejszą grę twórców serii Gothic i Risen

Piranha Bytes bez dwóch zdań uważana jest w naszym kraju za jednego z najbardziej kultowych producentów gier. Kiedy więc otrzymałem zaproszenie na pokaz jej nowego tytułu – Elexa, byłem podekscytowany. Nie codziennie nadarza się przecież okazja, by spotkać się i pogadać z twórcami Gothica. Na wspominanie kultowych przygód Bezimiennego nie było jednak zbyt wiele czasu, bo Björn i Jennifer Pankratz, małżeństwo projektantów gier, mieli sporo do pokazania i opowiedzenia na temat nadchodzącej produkcji. W pewnym momencie prezentacji Elexa mogliśmy nawet sami sięgnąć po pad i sprawdzić w akcji m.in. system walki. Dało to pewien obraz tego, co chce osiągnąć Piranha Bytes w swoim ponoć najambitniejszym dziele. Czym więc będzie Elex? Z jednej strony to zupełnie nowe uniwersum z dziesiątkami pomysłów, których próżno szukać w Gothicu czy trzech częściach Risena. Czy wobec tego Piranha odcina się od swoich korzeni? Nic bardziej mylnego, bo deweloper wciąż porusza się w tych samych klimatach i czerpie garściami ze swych wcześniejszych dokonań.
Źródło: http://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=11285

gameplay
https://www.youtube.com/watch?v=gPK2wIGRWPU

Spoiler
kurwa okropne xD

http://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=11285

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

kageyoshi

kageyoshi

Użytkownicy
posty173
Propsy36
Profesjabrak
  • Użytkownicy

kageyoshi

ELEX
#607 2016-06-10, 17:12(Ostatnia zmiana: 2016-06-10, 17:19)
A tam pierdolicie. Mnie się podoba, czekałem na materiał TVGRY. Może nie wygląda wyjebanie jak Wiedźmin czy Skyrim na modach, a i klimaty jakieś dziwne, ale zagram chociażby z sentymentu. A nóż mi się spodoba

@down nie da się ukryć że walka sztywna jak kutong o poranku, ale nadzieja umiera ostatnia. Może od zaprezentowanej pre-alphy do finalnej wersji poprawią te animacje

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Z walką są problemy, ale to już wiedzieliśmy. Wszystko inne wygląda i brzmi moim zdaniem mega ciekawie. Czekam :D

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Nieee jeśli ma być sequel Gothica to chce go od Piranhi Bytes.
Wolałbym aby zrobili dodatek do g2 + nk, albo g1 na silniku zengin,  niż remake gothica albo kolejną część.  Tak naprawdę gothic ma potencjał na więcej treści, co nk dodatek to potwierdził. Ale raczej marzenie ściętej głowy :(

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
Wolałbym aby zrobili dodatek do g2 + nk, albo g1 na silniku zengin,  niż remake gothica albo kolejną część.  Tak naprawdę gothic ma potencjał na więcej treści, co nk dodatek to potwierdził. Ale raczej marzenie ściętej głowy :(

wbrew pozorom to nawet nie taki zły pomysł, biorąc pod uwagę odświeżanie starych gier. nawet nie musieliby dużo zmieniać, po prostu powtórzyć to co już raz dobrze zrobili.

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

kageyoshi

kageyoshi

Użytkownicy
posty173
Propsy36
Profesjabrak
  • Użytkownicy

wbrew pozorom to nawet nie taki zły pomysł, biorąc pod uwagę odświeżanie starych gier. nawet nie musieliby dużo zmieniać, po prostu powtórzyć to co już raz dobrze zrobili.

Problem jest zawsze ten sam. Zachować klimat

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Dlatego te gry typu Risen im slabo wychodzily. Bo zamiast stworzyc nowy klimat ciagle wzorują sie i chca powtorzyc klimat Gothica, jakby on byl jakis zajebisty. Teraz w ELEX mamy powiedziane ,,nowe, lecz z zachowaniem pewnych elementów" także moze cos z tego wyjdzie, ale przez to zachowanie elementów klimatu Gothica nie spodziewam sie sukcesów.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Akurat Risen 1 miał zajebisty klimat. :P

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Zalezy dla kogo, bo to kwestia gustu. Mi sie bardziej podobają morskie klimaty, pirackie, wiec R2 i troszeczke R3 bardziej uderza w mój gust.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

sebogothic

sebogothic

Użytkownicy
posty381
Propsy244
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak dla mnie Risen 1 ma świetny klimat, taki śródziemnomorski, rzadko spotykany w grach. Soundtrack idealnie podkreśla pewną senność wysepki jaką jest Faranga. A już pierwsze dwa rozdziały są pierwszorzędne. Początki przypominają survival, niczym serial Lost, kiedy to budzimy się na plaży i musimy znaleźć schronienie oraz pożywienie.

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zdecydowanie nie zagram w tego Elexa. Twórcy gier komputerowych mają niebywałe szczęście, że graczy takich jak ja na świecie jest tylko jedna sztuka  :D

Gothic 3 w moich oczach to jedna wielka kpina i podstępna kradzież ciężko zarobionych pieniędzy mojej babci, więc najpierw powinni zapodać gdzieś oficjalne przeprosiny za poniesione straty moralne, to samo za Zmierzch Bożków. PB i wszystko co z tym związane jest u mnie całkowicie przekreślone. Nawet jakby zrobili najlepszą gre EVA to i tak nie zagram. Nie będą hejtował Elexa jakikolwiek by nie był. Nie chodzi mi o to by robić tu jakieś krucjaty.

Inna sprawa, że nie mam czasu zbytnio na granie bo robić też trzeba  :P

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
@Namiot  Zagraj w takim razie w Risen 1, to zmienisz zdanie, bo gra wlasnie przypomina 2 pierwsze gothicy :)

Namiot

Namiot

Użytkownicy
posty399
Propsy48
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Namiot  Zagraj w takim razie w Risen 1, to zmienisz zdanie, bo gra wlasnie przypomina 2 pierwsze gothicy :)

Grałem trochę i uzmysłowiłem sobie, że jak dla mnie dobre intro - wprowadzenie do gry to podstawa. Już chyba wiem za co tak na prawdę lubię Fallouty,Gothici,Baldurki,Nigdyzimy i jeszcze kilka tytułów by się znalazło.

W Rajsenie nie mam pojęcia kim jestem,skąd jestem,po co jestem, z kim jestem,gdzie jestem? Nagle zaczynam grę i co? Mam sam sobie scenariusz wymyślać na wstępie? Słabe intro = słaba gra :antyprops:. Risenkowi podziękowałem. Jak mi się naładują bateryjki na granie to odpalam "starego kotleta" na modach i jest OK.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

ELEX
#619 2016-06-18, 19:06(Ostatnia zmiana: 2016-06-18, 19:24)
W Rajsenie nie mam pojęcia kim jestem,skąd jestem,po co jestem, z kim jestem,gdzie jestem? Nagle zaczynam grę i co? Mam sam sobie scenariusz wymyślać na wstępie
Hej, gdzieś to słyszałem już.
A NO TAK
GOTHIC  :pokerface:

0 użytkowników
Do góry