Tak wiedziałem jaki koniec mnie czeka, przecież to było oczywiste że walka z bossem to będzie jakimś super hiper mega smokiem gdzieś ukrytym, naprawdę nikt z was na to nie wpadł ? XD
Jak mogliby ulepszyć fabułę G2, bardzo kurwa prosto - xardas nas ożywia, lądujemy jego w wieży tylko zamiast całego pierdololo o smokach itp po prostu mówi nam jak wygląda sytuacja w górniczej dolinie, że orkowie zajęli cały teren itp i ludzie tam się tylko bronią i tyle i wyczuwa jakieś "magiczne siły" które działają w tamtym rejonie, bez żadnego wspominania o śniącym, smokach i całej tej reszcie. Wtedy byłoby że idziemy sobie do GD i załącza nam się filmik WTF SMOK ! A tak to e tam, i tak wiedziałem że będzie smok.
Ja nie mówię że główny cel zabicia smoków był jakiś zły, ale że dowiedzieliśmy się o tym w pierwszych 10 minutach gry jest pojebane, to tak jakby powiedzieć w wiedźminie 3 w pierwszych 10 minutach że musimy odnaleźć ciri.
Mnie G3 na silniku G1 i G2 by nie wciągnął gdyby miał tą samą grafikę i ten sam silnik, bo pewnie sterowanie by nadal było to samo. Poza tym nie chciałoby mi się grać w tak wyglądający tytuł w 2007 roku, po prostu odpaliłbym gothica 2 wtedy i przechodził jego xxx raz. Poza tym przjadłoby mi się to samo w tym samym klimacie i w tej samej grafice i po prostu byłoby to NUDNE.
Zauważ że w takim wiedźminie 1,2,3 klimat, gameplay i cała reszta zmieniała się praktycznie w każdej częsci diametralnie.
Co do gry - oceniam ją po prostu po tym co publikują, jak masz z tym problem no to trudno. W Wiedźminie 3 np od pierwszego dnia publikowali tylko coś co robiło wrażenie i wyglądało to świetnie. A tutaj publikują coś co daje wrażenie - meh, syf, hujostwo. I pisanie rzeczy typu że gra wciąż w produkcji itp itd to kłamanie w żywe oczy, fanboystwo.
Poza tym gra ma zaplanowaną premierę na Q1 2017 roku, naprawdę myślisz że zdążą wszystko to co pokazali do tej pory poprawić czy wziąć pod uwagę zdanie fanów ? AHA
fabularnie jest uzasadnione że w drugiej grze tej samej serii wiemy więcej niż w pierwszej...
Czyli że jak ? Że Xardas był i nam powiedział ? No jest to jakieś uzasadnienie. Tylko jeśli ktoś tak kieruje fabułę to czemu nie mógł nam od razu powiedzieć w takim razie o dworze irdhorath, że tam znajduje się główny zły i musimy go zabić żeby mógł przejąć całą jego moc ?
Materiały z alfy gothica 1 to były w 1998-1999 roku, oni tworzyli tą grę chyba od 96 roku xD. A premiere gre miała w 2001 roku.