Ja po godzinie w Risen stwierdzam, że na razie to lepszy Gothic 2 Noc Kruka czyli jest bardzo dobrze

Odnośnie tworzenia świata i fabuły, o świecie Risena teraz się nie wypowiem, ale o uniwersum Gothica tak. To nie było uniwersum z historią tak rozpisaną jak TES, ta seria pod tym względem jest po prostu czymś niesamowitym. W Gothicu świat był mniejszy, historia uboższa, nie poznawaliśmy tylu ciekawostek, faktów, postaci historycznych. Mimo to cały wykreowany świat, ciekawe postacie, klimat oraz te opowieści o Pradawnych a co najważniejsze, namacalne ślady ich kultury (ruinych, jaskinie itp.) są bardzo, bardzo dobre. Mi zawsze sprawiało przyjemność szukanie faktów i ciekawostek, poznawania postaci, zwiedzania starożytnych miejsc w Gothicach. Dlatego jestem spokojny o świat w ELEX.
Post połączony: 2015-08-23, 22:49
Najważniejsze aby Cenega nie była wydawcą bo to co ona odwalała..... strasznie przede wszystkim chaotycznie robili polonizację. Każdy Risen na PC w wersji polskiej ok ;) (chodź napisy w Risen na PC bez polskich znaków), Risen 2 z dubbingiem, ale w pozostałych Risenach wersje na konsole nie dosyć, że bez dubbingu to nie po polsku, Risen 3 ER po polsku, ale nie wydano Edycji Kolekcjonerskiej jak w innych krajach. Znacznie lepiej to wyglądało jak była współpraca z cdp.pl. Wychodziły porządne, dobre polonizacje z genialnym dubbingiem i nikt nie może się do tego przyczepić.
Nordic Games to sensowny wydawca, bardzo rozsądny i widać, że w odróżnieniu od JoWood i Deep Silver nie wywiera żadnej presji czasowej na PB, co więcej dali im zadowalający budżet, dają im tyle czasu ile chcą i wspierają na inne sposoby. Co ciekawe po JoWood Entertaiment tytuły przejął właśnie Nordic między innymi kapitalną serię The Adventure Company. Wydawali oni Ethana Cartera na PS4, Upadek Setariff, Arcanie, Alana Wake itd. W każdym bądź razie firma jest duża, dobra i cieszę się, że to oni współpracują z PB.
Dlatego też czekam na informacje o polskim wydawcy i trzymam kciuku za Cdp.pl, dzięki temu gra jestem przekonany będzie z polskim dubbingiem, na wszystkie platformy w polskiej wersji językowej ( i każda edycja na każdą platformę) no i dla tych co nie będą chcieli wydawać na początku sporej sumy pieniędzy będzie szansa po pewnym czasie, że ELEX dostanie własnego gamebooka.