ELEX 586122 1525

O temacie

Autor Kelten

Zaczęty 30.06.2015 roku

Wyświetleń 586122

Odpowiedzi 1525

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Jprdl, stwórzcie sobie temat: "Hejty, żale, smutki czyli wojna Fabiosek vs Werewolf". 

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
Jprdl, stwórzcie sobie temat: "Hejty, żale, smutki czyli wojna Fabiosek vs Werewolf".

Albo "Kuba Czaker pierdoli jak potłuczony" ?

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Możemy to zrobic, o ile przestaniesz ,,recenzowac" gry. Bo to jest jeszcze wiekszy żal i smuek niż to, co z Fabioskiem wygadujemy.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota

Albo "Kuba Czaker pierdoli jak potłuczony" ?

Ok ;)

@Werewolf, trudno jest znaleźć większy smutek i żal od tego co ty wypisujesz ;) DA: I jest gównem, to, że się nie zgadzacie z moimi opiniami nie znaczy, że przestanę pisać swoje oceny gier w tematach do tego przeznaczonych ;) To tak jakby ktoś powiedział Simenowi aby przestał pisać recenzje modów bo są nudne, bez sensu i zero przesłania merytorycznego (nic do nich nie mam Simen, użyłem ich jako przykład). Każdy jak chce pisze swoje opinie o modzie/grze i żal i smutek jest tylko wtedy jak ktoś inny z tym się nie zgadza.

Fabio

Fabio

The Modders
posty3477
Propsy2157
ProfesjaSkrypter
  • The Modders
@Kuba Czaker i to samo twierdzę o Risen 3 czy tam Elex, które tak dla mnie się zapowiada. Więc tym samym pokazujesz swoją hipokryzję.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Risen 3 myśl sobie co chcesz @Fabiosek, ale wyciągasz ty i inni opinie o ELEX ( mówicie o animacjach, modelach, mechanikach) nie widząc nawet gameplaya, no chyba, że to coś zza pleców Bjorna czego nawet nie powinniśmy oglądać uważasz za gameplay. 

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Możemy to zrobic, o ile przestaniesz ,,recenzowac" gry. Bo to jest jeszcze wiekszy żal i smuek niż to, co z Fabioskiem wygadujemy.
MacDun widzę poszedł już w odstawkę jeżeli o to chodzi? XD

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Osobiście w Dragon Agea nie grałem także się nie wypowiem - ale Risen 3 akurat jest gównem i próby wmawiania sobie że jest inaczej trza traktować jako fanbojstwo. Risen 1 był mocno średnim RPG, jak gry znacznie gorsze od tego(2 i 3) mogą być w jakikolwiek sposób dobre ?

Zastanówcie się logicznie czym będzie ELEX, przecież jeśli 3 ostatnie ich gry wyglądały jak wyglądały to myśliscie że w 4 nagle dostaniecie poziom chociażby nawet takiego fallouta 3?

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

ELEX
#268 2015-08-23, 14:41(Ostatnia zmiana: 2015-08-23, 17:30)
Osobiście w Dragon Agea nie grałem także się nie wypowiem - ale Risen 3 akurat jest gównem i próby wmawiania sobie że jest inaczej trza traktować jako fanbojstwo. Risen 1 był mocno średnim RPG, jak gry znacznie gorsze od tego(2 i 3) mogą być w jakikolwiek sposób dobre ?
myśliscie że w 4 nagle dostaniecie poziom chociażby nawet takiego fallouta 3?
Przykro mi, ale f3 to średniak w porównaniu do Risen 1. Więc ELEX na pewno będzie miał dużo wyższy poziom, i myślę że nawet będzie lepszy od R1 (mam nadzieję, patrząc na materiały).

Zireael

Zireael

Użytkownicy
Przezorny
posty388
Propsy304
NagrodyV
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Przezorny

Ludzie (...) lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni (...) Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.

Freddy

Freddy

Użytkownicy
posty232
Propsy64
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Już podawałem ten link.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Ja tam na razie gram 3h w Risen 2 i nie narzekam, przyznam podoba mi się. Risena dzisiaj zakupiłem a trójkę najpewniej dopiero za jakiś czas na PS4. R2 jest nawet fajne.

W ELEX jednak wierzę. Zapowiedzi są ciekawe, tego "gameplaya" nie oceniam, natomiast na screenach gra wygląda bardzo ładnie. Będzie dobrze ;) PB umie robić genialne RPGi pamiętajmy o tym. 

Freddy

Freddy

Użytkownicy
posty232
Propsy64
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Riseny wcale nie są aż takie złe. Dobra fabuła, świat, dialogi - to umie robić PB. Wykładają się jedynie na animacjach i filmikach, i o to leci cała zła sława na nich.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota

Kuba
Złote Wrota

ELEX
#273 2015-08-23, 22:39(Ostatnia zmiana: 2015-08-23, 22:49)
Ja po godzinie w Risen stwierdzam, że na razie to lepszy Gothic 2 Noc Kruka czyli jest bardzo dobrze :D

Odnośnie tworzenia świata i fabuły, o świecie Risena teraz się nie wypowiem, ale o uniwersum Gothica tak. To nie było uniwersum z historią tak rozpisaną jak TES, ta seria pod tym względem jest po prostu czymś niesamowitym. W Gothicu świat był mniejszy, historia uboższa, nie poznawaliśmy tylu ciekawostek, faktów, postaci historycznych. Mimo to cały wykreowany świat, ciekawe postacie, klimat oraz te opowieści o Pradawnych a co najważniejsze, namacalne ślady ich kultury (ruinych, jaskinie itp.) są bardzo, bardzo dobre. Mi zawsze sprawiało przyjemność szukanie faktów i ciekawostek, poznawania postaci, zwiedzania starożytnych miejsc w Gothicach. Dlatego jestem spokojny o świat w ELEX.

Post połączony: 2015-08-23, 22:49
Najważniejsze aby Cenega nie była wydawcą bo to co ona odwalała..... strasznie przede wszystkim chaotycznie robili polonizację. Każdy Risen na PC w wersji polskiej ok ;) (chodź napisy w Risen na PC bez polskich znaków), Risen 2 z dubbingiem, ale w pozostałych Risenach wersje na konsole nie dosyć, że bez dubbingu to nie po polsku, Risen 3 ER po polsku, ale nie wydano Edycji Kolekcjonerskiej jak w innych krajach. Znacznie lepiej to wyglądało jak była współpraca z cdp.pl. Wychodziły  porządne, dobre polonizacje z genialnym dubbingiem i nikt nie może się do tego przyczepić. 

Nordic Games to sensowny wydawca, bardzo rozsądny i widać, że w odróżnieniu od JoWood i Deep Silver nie wywiera żadnej presji czasowej na PB, co więcej dali im zadowalający budżet, dają im tyle czasu ile chcą i wspierają na inne sposoby. Co ciekawe po JoWood Entertaiment tytuły przejął właśnie Nordic między innymi kapitalną serię The Adventure Company. Wydawali oni Ethana Cartera na PS4, Upadek Setariff, Arcanie, Alana Wake itd. W każdym bądź razie firma jest duża, dobra i cieszę się, że to oni współpracują z PB. 

Dlatego też czekam na informacje o polskim wydawcy i trzymam kciuku za Cdp.pl, dzięki temu gra jestem przekonany będzie z polskim dubbingiem, na wszystkie platformy w polskiej wersji językowej ( i każda edycja na każdą platformę) no i dla tych co nie będą chcieli wydawać na początku sporej sumy pieniędzy będzie szansa po pewnym czasie, że ELEX dostanie własnego gamebooka. 

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
Dwa nowe screeny:

Spoiler

Spoiler

Brzydkie screeny, otoczenie wygląda jak wyblakły Risen 3

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Nie zgodzę się. Roślinność może nie powala, ale screeny sa ładne. Ładnie wyglada słońce, oświetlenie jest na prawdę dobre. Fajny design zębaczy i ewidentnie czuć, że to nie przyjazna kraina.

Grafika w żadnym wypadku nie jest podrasowanym Risenem 3 a do dopiero wczesna wersja.

gothic1210
  • Gość
2015 rok. Dalej brak jakiegoś normalnego AA. Przykre. 

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6346
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Wyglada bardzo fajnie. Jednak mialem racje, że piranki poszly po rozum do glowy jesli chodzi o shadery :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Mnie najbardziej cieszą zapewnienia odnośnie powrotu do Gothica w paru elementach. Czyli ekwipunek taki jak w G1 i G2, podobny dziennik i okno statystyk wszystko jaki taki jakby hologram, brak minimapy i zaznaczonych celów na mapie. Grafika teraz wygląda zacnie ( pod względem level designu na pewno będzie super, PB są mistrzami projektowania lokacji) a co dopiero w 2017. Jedyne co mnie martwi to system strzelania. 
Osobiście liczę na jakieś pojazdy typu motocykle czy wspominane myśliwce. 

Squerol

Squerol

Użytkownicy
twój stary
posty712
Propsy547
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • twój stary
zapewnienia odnośnie powrotu do Gothica

Tyle się tych zapewnień od Pirahni nasłuchałem, że sie w pale nie mieści. Tej firmie już ciężko zaufać

0 użytkowników
Do góry