"Królowie Przeklęci" serial HBO- chcielibyście? 1914 2

O temacie

Autor Kuba

Zaczęty 20.06.2015 roku

Wyświetleń 1914

Odpowiedzi 2

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Pytanie jest skierowane głównie dla ludzi którzy oglądali stary serial lub czytali książki ( "Król z Żelaza", "Zamordowana Królowa"). Dla nie wiedzących. Seria opisuje historie Anglii i Francji od momentu spalenia Jakuba de Moleya Wielkiego Mistrza Templariuszy i rzucenia jego klątwy na rody papieża Klemensa, hrabiego Nogareta i króla Filipa IV Pięknego. Historia niesamowicie wciąga, opowieść jest pełna intryg, zdrad, sojuszy, walk o wpływy. Posłużyła jako wzór dla powieści Gregora R. R. Martina "Gra o Tron" na której bardzo się wzorował, ale poziomem zawiłości jej nie dorównał.

Saga była już przenoszona na małe ekrany, nie były to jednak produkcje wybitne. Ostatnio mnie naszly jednak myśli, że HBO jak już skończy produkcję Gry o Tron mogłoby się właśnie zabrać za "Królów Przeklętych" którzy są świetnym materiałem na epicki i przynoszący korzyści serial. Zwłaszcza, że posiada powieść pule dobrze stworzonych bohaterów co daje pole do popisu dla aktorów. A jak wy uważacie? Chcielibyście zobaczyć "Królów Przeklętych" jako serial HBO?

Kazzmir

Kazzmir

O.D.A.L.
posty1003
Propsy1681
ProfesjaProducent
  • O.D.A.L.
ja bym chciał oglądnąć serię nekroskop.

czaker, zakładanie takich tematów jest bezcelowe i dziecinne, jest tak wiele doskonałej literatury która nigdy nie trafi do telewizji i kina. żałowanie tego że czegoś nie będzie niczego nie zmieni. z drugiej strony dziękuję za podpowiedź co mógłbym na urlopie przeczytać :ok:

rekrutacja O.D.A.L, po 18:00 gg:10135138

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Mimo to fajnie jest od czasu do czasu pospekulować ;). Polecam przeczytać. Niesamowicie wciąga. 

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry