@odświeżam
Post połączony: 2015-02-27, 22:35
Nikt nie pomoże mi napisać haka, który byłby w stanie wywoływać moją funkcję przy otwieraniu ekwipunku?
Pisanie hooków to nie jest nic łatwego. Do tego trzeba mieć jakąś wiedzę o Ikarusie, na dodatek musisz mieć ID funkcji silnikowych, które są w formacie HEXdecimal i musisz je przekonwertować do decimal. Żeby tego było mało; musisz znać ilość klatek, w których to się odtwarza (w tym przypadku jestem pewien, że źle wytłumaczam o tych klatkach, ale to nieważne, bo i tak jest to jak na razie dla Ciebie zbyt trudne). Sama funkcja wygląda tak:
HookEngineF (AdresFunkcji, IlośćKlatek, FunkcjaKtórąPodczepiaszDoFunkcjiZSilnika);
Taka moja rada dla Ciebie: Nie bierz się za to. Nie dasz rady, skoro jesteś początkującym. Sam się za to zabrałem dopiero po chyba trzech latach ogarniania LeGo i Ikarusa.
Sam kiedyś byłem taki, że chciałem coś to robiłem na chama, teraz już tak nie robię, i jak wiem, że nie dam rady czegoś jeszcze zrobić to odkładam to na później. Może też tak powinieneś zrobić; odłóż sobie na później hooki, bo jak na razie to jest czarna magia do Ciebie (oczywiście nie mam zamiaru tutaj Cię urażać).