Problemy z zadaniami 545098 1433

O temacie

Autor

Zaczęty 2.02.2015 roku

Wyświetleń 545098

Odpowiedzi 1433

porfirion

porfirion

Użytkownicy
osiełek
posty100
Propsy37
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • osiełek
Cześć wam. Mam mały problem z zadaniem "Kopalnia Złota". Zadanie polega na zbieraniu ekipy dla Willa z Nowego Obozu. Nie lubię zadań, w których cel nie jest jasno określony i muszę latać po całej kolonii w poszukiwaniu konkretnych jednostek, to też zajrzałem do poradnika. Poradnik polecił mi, bym udał się do dwóch z czterech robotników, oraz jednego z trzech ochroniarzy. Z jednym robotnikiem nie miałem problemu (był nim Shutfer z karczmy, w którym rozpoczynało się zadanie) po czym znalazłem ochroniarza Magnusa z Obozu Myśliwych. Na czym polega mój problem? Otóż nie mam specjalnego okna dialogowego do pozostałych jednostek z poradnika. Zadanie co prawda kieruje mnie na bagna (mimo, że w poradniku jest wypisana lista jednostek również z poza obozu) ale jedyna jednostka z poradnika, która się tam znajduje (Shrat) umożliwia mi jedynie przyjęcie do drużyny .. żadnych dodatkowych opcji dialogowych. Czy to jest jakiś bug? A może na przestrzeni aktualizacji cel się zmienił? Proszę o odpowiedź.
Wydaje mi się, że liczba osób możliwych do zabrania została w jakiejś późniejszej aktualizacji ograniczona, bo też przy większości z tych wymienionych w solucji nie miałem żadnej opcji dialogowej do tego zadania (grałem na wersji 1.4.9), natomiast to, że Shrat nie ma dialogu o tym, to musi być jakiś bug, bo u mnie bezproblemowo się zgodził.

Nawiasem mówiąc, to ciekaw jestem, czy w najnowszej aktualizacji 1.4.91 cokolwiek zostało zmienione, czy nadal doprowadzenie potem tej ekipy do kopalni złota jest taką udręką (ale przypuszczam, że tak, bo to ogólna mechanika prowadzenia ze sobą towarzyszy jest słaba).

If you want something done, do it yourself! - Jean-Baptiste Emanuel Zorg, Piąty element

Więcej dowiesz się o człowieku po godzinie gry, niż po roku rozmowy - Platon, Zeus: Pan Olimpu

We internecie...

Dnc

Dnc

Użytkownicy
posty73
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem, w NO nie moge rozpocząc zadania o buncie kopaczy.
Horacy nic mi nie mówi bym udał się do Rufusa, u niego też nie ma żadnego dialogu.
Josepa nie mogę uwlonić mimo że porwałem już bratanka Lewusa i go uwolniłem w zamian za myśliwego gdyż z Lewusem mam jedynie możiwy dialog o nosiwodzie (atakuje mnie)

ktoś ma jakiś pomysł? albo coś moze przeoczyłem?

porfirion

porfirion

Użytkownicy
osiełek
posty100
Propsy37
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • osiełek
Mam problem, w NO nie moge rozpocząc zadania o buncie kopaczy.
Horacy nic mi nie mówi bym udał się do Rufusa, u niego też nie ma żadnego dialogu.
Posiłkujesz się solucją? To zadanie z buntem zbieraczy zostało zmienione - samo się zaczyna w kolejnym rozdziale (już w tym momencie nie pamiętam, czy w drugim, czy w trzecim, ale raczej w drugim), zobaczysz na polach ryżowych niezłe zbiegowisko i jeśli dobrze pamiętam, sam Rufus do ciebie zagada.

Josepa nie mogę uwlonić mimo że porwałem już bratanka Lewusa i go uwolniłem w zamian za myśliwego gdyż z Lewusem mam jedynie możiwy dialog o nosiwodzie (atakuje mnie)
Z Lewusem masz dialog o nosiwodzie, tj ten "Sam sobie chodź z tą wodą"? To może spróbuj dokończyć to zadanie (pobij Lewusa, ale go nie zabijaj), może potem już będzie odpowiednia kwestia do uwolnienia Josepa?

If you want something done, do it yourself! - Jean-Baptiste Emanuel Zorg, Piąty element

Więcej dowiesz się o człowieku po godzinie gry, niż po roku rozmowy - Platon, Zeus: Pan Olimpu

We internecie...

Dnc

Dnc

Użytkownicy
posty73
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
własnie się zbieram do pobicia go,
tak, zajrzałem do solucji bo nie mogłem zrobić zadania Zaginiony Joseph i ponoć jest z nim powiązane

w takim razie poczekam i nie będę świrował, dzięki!

porfirion

porfirion

Użytkownicy
osiełek
posty100
Propsy37
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • osiełek
nie mogłem zrobić zadania Zaginiony Joseph i ponoć jest z nim powiązane
tak było dawniej, teraz już nie.

We internecie...

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
W zadaniu z Josepem po rozmowie z Lewusem o Zicku trzeba wrócić do Rene, potem znowu pogadać z Lewusem i odczekać jeszcze jeden dzień.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

blackero

blackero

Użytkownicy
posty232
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Po wygnaniu ze starego obozu można się przyłączyć do najemników? Bo jestem w 4 rozdziale i takiej opcji nie ma.

Dnc

Dnc

Użytkownicy
posty73
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
W zadaniu z Josepem po rozmowie z Lewusem o Zicku trzeba wrócić do Rene, potem znowu pogadać z Lewusem i odczekać jeszcze jeden dzień.

pisałem wyżej że już to zrobiłem,
teraz musze go sklepać i wtedy jak pozbedę się nosiwodowstwa to pewnie będzie ten dialog

dzieki!

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Po wygnaniu ze starego obozu można się przyłączyć do najemników? Bo jestem w 4 rozdziale i takiej opcji nie ma.
Nic się nie zmieniło względem podstawki. Gadasz z Bloodwynem albo Brandickiem, potem idziesz do Saturasa.

You didn't grow.
You didn't improve.

Dnc

Dnc

Użytkownicy
posty73
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
mam pamietnik starca i nie moge znaleźć nic więćej tj tego krysztalu, jakieś wskazówki gdzie może byc?

porfirion

porfirion

Użytkownicy
osiełek
posty100
Propsy37
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • osiełek
mam pamietnik starca i nie moge znaleźć nic więćej tj tego krysztalu, jakieś wskazówki gdzie może byc?
Coś mi się zdaje, że przeklikałeś dialogi z tym najemnikiem-myśliwym, który zleca to zadanie - chyba dobrze pamiętam, że to przecież on właśnie mówił, że ten kryształ mu spadł jakby z nieba? Wróć z pamiętnikiem do tego najemnika, a dostaniesz od niego ten kryształ.

We internecie...

Dnc

Dnc

Użytkownicy
posty73
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
A mi się zdaje, że ktoś nie dokładnie przeczytał mojego posta :p
własnie szukam tego kryształu i nie wiem gdzie on jest, obszedłem góry wokoło i nic nie znalazłem

porfirion

porfirion

Użytkownicy
osiełek
posty100
Propsy37
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • osiełek
A mi się zdaje, że ktoś nie dokładnie przeczytał mojego posta :p
Ekhem, nie wiem, czy to późna godzina, czy co innego, ale zanim będziesz twierdził, że niedokładnie przeczytałem, sam przeczytaj proszę dokładnie, co ja napisałem ;)

Bo piszesz teraz:
własnie szukam tego kryształu i nie wiem gdzie on jest, obszedłem góry wokoło i nic nie znalazłem
a ja żem dopiero co napisał:
Wróć z pamiętnikiem do tego najemnika, a dostaniesz od niego ten kryształ.

We internecie...

blackero

blackero

Użytkownicy
posty232
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

To jest misja "Latający pamiętnik" ?

Dnc

Dnc

Użytkownicy
posty73
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Pamiętnik mam od tego nahemnika więc jak ma on mi dac kryształ?

Mam pamiętnik i szukam kryształu który ponoć jest gdzieś na górze. Tylko nie wiem której bo obszedlem wszystko

Post połączony: 2017-08-09, 09:20

Tak

blackero

blackero

Użytkownicy
posty232
Propsy13
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Pamiętnik mam od tego nahemnika więc jak ma on mi dac kryształ?

Mam pamiętnik i szukam kryształu który ponoć jest gdzieś na górze. Tylko nie wiem której bo obszedlem wszystko

Post połączony: 2017-08-09, 09:20

Tak

Zadanie jest opisane w poradniku do edycji rozszerzonej.

Dnc

Dnc

Użytkownicy
posty73
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Dzięki, mistrzu. Nie wpadłem na to

Post połączony: 2017-08-09, 12:18
Sprawdziłem tam na początku, dlatego pytam na której górze mam szukać bo nie mogę znaleźć.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Hm, ciężko to tak dokładnie opisać, ale spróbuję:
Wychodząc z Kotła masz taką sporą dolinkę, którą zamieszkuje wilk i dwa kretoszczury (zapewne już dawno zabite). Mając po lewo drogę do NO, idziesz w prawo i wchodzisz na górę. Na samą górę... Eee, no w końcu znajdziesz. W każdym razie mogę poradzić tyle, że szkielet i kryształ znajdują się niemal dokładnie nad obozem Outlama.

You didn't grow.
You didn't improve.

Dnc

Dnc

Użytkownicy
posty73
Propsy7
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Spoko, dzięki właśnie szukałem dokładnie nad obozem (tzn tak mi się zdawało) i nie widziałem niczego Ale jeszcze poszukaam jak wrócę do NO

porfirion

porfirion

Użytkownicy
osiełek
posty100
Propsy37
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • osiełek
@Dnc - o żeż, kurde... wczoraj to jednak dla mnie musiała być późna godzina, bo teraz dopiero się zorientowałem, że pisałem kompletne głupoty, sorry. W każdym razie Jao w powyższym poście opisał Ci bardzo dokładnie, jak tam trafić, więc powodzenia :)

We internecie...

0 użytkowników
Do góry