Problemy z zadaniami 542830 1433

O temacie

Autor

Zaczęty 2.02.2015 roku

Wyświetleń 542830

Odpowiedzi 1433

volttius

volttius

Użytkownicy
posty8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Mam problem z zadaniem Poszukiwania Kaloma od Quentina, musze pogadac z lowcami orkow ale z zadnym nie mam kwestii na ten temat, z którym z nich powinienem pogadac?

Czy da się zdobyc miecz Blizny po wykonaniu zadania Blizna na sumieniu?
Spoiler
(nie było miecza przy jego ciele)

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall
Mam pytanie, gdzie jest Ruben?
Wykonuje obecnie zadanie "Piętno przeszłości" i nie mogę go znaleźć ;(

Steam

System operacyjny: Windoors 10 Home (64-bitowy)
GeForce GT 740M
8GB RAM
Intel i5-3317U/1.70GHz CPU

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Przepłyń na drugą stronę jeziora przy NO (tam gdzie jest 4. chromanin) i pójdź kawałek dalej. Ruben stoi pod takim małym daszkiem.

You cheated not only the game, but yourself.
You didn't grow.
You didn't improve.
You took a shortcut and gained nothing.
You experienced a hollow victory.
Nothing was risked and nothing was gained.
It's sad that you don't know the difference.

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall
Przepłyń na drugą stronę jeziora przy NO (tam gdzie jest 4. chromanin) i pójdź kawałek dalej. Ruben stoi pod takim małym daszkiem.

Dzięki :ok:

Steam

GeForce GT 740M
8GB RAM

Henioo

Henioo

Użytkownicy
posty65
Propsy4
  • Użytkownicy
W rozdziale IV po przejściu opuszczonej kopalnii mam zadanie z odnowieniem wydobycia rudy. Byłem u Lee, Laresa i Quentina. Quentin kazał mi znaleźć doświadczonego kopacza, mam zadanie "Robotnik do kopalnii". Zakładam, że chodzi o Grimesa, ale on ma jedynie jeden dialog, w którym pytam się go, co zamierza dalej, a on na to, że zaciągnie się do którejś z kopalń.

Może chodzi o innego kopacza? A może to jest Grimes, tylko najpierw musi być jakiś trigger, np. znaleźć Xardasa?

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall
W rozdziale IV po przejściu opuszczonej kopalnii mam zadanie z odnowieniem wydobycia rudy. Byłem u Lee, Laresa i Quentina. Quentin kazał mi znaleźć doświadczonego kopacza, mam zadanie "Robotnik do kopalnii". Zakładam, że chodzi o Grimesa, ale on ma jedynie jeden dialog, w którym pytam się go, co zamierza dalej, a on na to, że zaciągnie się do którejś z kopalń.

Może chodzi o innego kopacza? A może to jest Grimes, tylko najpierw musi być jakiś trigger, np. znaleźć Xardasa?

Spróbuj Guy'ego

Steam

GeForce GT 740M
8GB RAM

Henioo

Henioo

Użytkownicy
posty65
Propsy4
  • Użytkownicy

Spróbuj Guy'ego

Dzięki, to był on. ;)

A mam inne pytanie. Misja z piratami, mam ich zaprowadzić do nowego obozu. Kazali mi przyjść w nocy, poszedłem się gdzies przespać, wracam, a wszyscy piraci nie żyją. Pomyślałem, że to bug, więc ożywiłem ich kodami, ale mimo tego nic nie mówią.

Powinni byli zginąć i coś poszło nie tak?

Kurgan

Kurgan

Użytkownicy
posty85
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Witam, spotkałem tego kopacza który zaaranżował pojedynek Bezimiennego z Galahardem czy jak mu tam, problem tkwi w tym że wyżej wspomnianego kopacza nie ma przy ognisku ani koło Scattiego, co mam zrobić żeby ruszyć zadanie do przodu?

Łeb jest mój, no i chuj.

Brimstone

Brimstone

Użytkownicy
posty117
Propsy43
ProfesjaTłumacz
  • Użytkownicy
Musisz sie przespac do wieczora i on jest juz na arenie.

urza

urza

Użytkownicy
posty4
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy

urza

Problemy z zadaniami
#869 2016-04-01, 17:56(Ostatnia zmiana: 2016-04-02, 00:01)
Mam problem z questem w opuszczonej kopalni. Próbowałem przywoływać bułę (insert non_2233_bula), rozmawiałem z kopaczem z opuszczonej kopalni; próbowałem też w ogóle wejść do kopalni dopiero, kiedy dostanę wszystkie wcześniejsze questy od Lee i Corristo, rozmawiając uprzednio z Xardasem; znalazłem doświadczonego kopacza dla Quentina, żeby mógł rozpocząć wydobycie. Nic nie pomogło, Xardas dalej trąbi w kółko o oczyszczeniu zła w kopalni, cokolwiek bym nie zrobił i nie pozwala mi to ruszyć dalej.
W dzienniku ostatnim wpisem z kopalnią jest to, że "muszę wejść sam do kopalni, bo najemnicy będą pilnować wejścia". Zadanie wchodzi do ukończonych, kiedy zabiję nekromantę i rozmawiam z bodajże Cordem, ale to ostatni wpis, który w nim zostaje i wygląda to tak, jakby to nie był koniec. Dodatkowo, po wyjściu z kopalni, kiedy zagaduje mnie Rocky, dostaję od niego 300 bryłek rudy w nagrodę, ale nie dostaję żadnego wpisu w dzienniku. Nie wiem czy tak powinno być.

Gdyby mógł ktoś napisać w jakiej dokładnie kolejności trzeba wykonać dialogi i questy, od momentu kiedy Saturas każe znaleźć Xardasa, żeby Xardas się nie czepiał, to byłbym wdzięczny.

Dla jasności nie należę do bandytów, a do bractwa, a jednak ten błąd występuje.

PS: O co chodzi z demonami mścicielami w opuszczonej kopalni? Są podświetlone na zielono i mnie nie atakują, a dodatkowo są cholernie twarde, bo maksymalnie naładowana burza ognia nie robi im żadnej krzywdy.

EDIT: Kiedy zaprowadziłem Corristo w bezpieczne miejsce, to Xardas się ruszył z dialogiem. Może komuś pomoże.

Kurgan

Kurgan

Użytkownicy
posty85
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Kurgan

Problemy z zadaniami
#870 2016-04-01, 18:53(Ostatnia zmiana: 2016-04-01, 19:08)
Witam, można bez jakichkolwiek konsekwencji nie oddać amuletu Lukorowi i oddać go w późniejszym czasie?
I jeszcze jedno, grając magiem ile trzeba nabić siły żeby wykonać jakieś misje wymagające obicia przeciwnika bez zabijania go?

Łeb jest mój, no i chuj.

urza

urza

Użytkownicy
posty4
Propsy1
Profesjabrak
  • Użytkownicy
@Kurgan żeby zabić kamiennego golema na drodze do Xardasa potrzebowałem chyba 56 pkt siły, używając młota orków, co było absolutnym minimum żeby zadawać mu jakiekolwiek obrażenia. Dopakowałem się wywarem siły, wiec bazowo miałem 36 pkt.

Kurgan

Kurgan

Użytkownicy
posty85
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Kurgan

Problemy z zadaniami
#872 2016-04-01, 22:55(Ostatnia zmiana: 2016-04-02, 16:56)
@urza Dzięki, pozżeram te jagódki dodające siły + bonus od Horacego i jakoś to będzie.

Post połączony: 2016-04-02, 16:56
Kolejne pytanie, da się ukończyć zadanie "Test myśliwski" gdy Ryżowy Książe gryzie ziemie?

Łeb jest mój, no i chuj.

Zohrokey

Zohrokey

Użytkownicy
Buggerfall
posty138
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Buggerfall
Kolejne pytanie, da się ukończyć zadanie "Test myśliwski" gdy Ryżowy Książe gryzie ziemie?

Raczej nie, ale jak masz zapis przed rozmową z Aidanem to go wczytaj i poprowadź rozmowę tak, aby radził ci pójść do Swineya w Wolnej Kopalni, a jeśli nie to przywołaj go na kodach.
Kod na niego:
Spoiler
BAU_900_RICELORD

Steam

GeForce GT 740M
8GB RAM

Kurgan

Kurgan

Użytkownicy
posty85
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Jednak się udało, poszedłem do Cronosa a potem do Swineya i zadanie mi zaliczyło, teraz mam kolejny problem  :lol2: kto jest tym informatorem w zadaniu "Przesyłka dla magów ognia"?

Łeb jest mój, no i chuj.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
Nie jestem w 100% pewny, ale chyba Snaf. Oj, ciężko pogadać ze wszystkimi i sprawdzić, kto ma opcję dialogową?

You didn't grow.
You didn't improve.

Kurgan

Kurgan

Użytkownicy
posty85
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy

Kurgan

Problemy z zadaniami
#876 2016-04-03, 10:42(Ostatnia zmiana: 2016-04-03, 13:52)
Sprawdziłem Snafa, Karczmarza i Gravo innych informatorów sobie nie przypominam.
I kolejne pytanie  :D, gdzie jest Dexter, muszę z nim porozmawiać o tej roślinie potrzebnej do przywołania posłańca śniącego a ten akurat podczas wykonywania tej misji gdzieś sobie poszedł.  :pokerface:

Łeb jest mój, no i chuj.

Arthas19

Arthas19

Użytkownicy
posty31
Propsy4
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Witam.
Gram jako Bandyta i mam problem z zadaniem Sytuacja w Starej Kopalni. Mianowicie po tym jak Skorpion powiedział strażnikom o zdradzie obozu przed kopalnią idę do Quentina i on każe mi się rozeznać w sytuacji. Idę po tym do Starej Kopalni i tu nie wiem co robić dalej. Być może zadanie się zbugowało przez to że zabiłem wcześnie wszystkich w tym obozie.

Jao

Jao

Użytkownicy
Jedyny w swoim rodzaju
posty4088
Propsy844
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Jedyny w swoim rodzaju
gdzie jest Dexter, muszę z nim porozmawiać o tej roślinie potrzebnej do przywołania posłańca śniącego a ten akurat podczas wykonywania tej misji gdzieś sobie poszedł.  :pokerface:
Grasz jako Cień, więc Dexter powinien stać przed chatą Rączki. Diego chyba do ciebie zagadał o tym queście.
Witam.
Gram jako Bandyta i mam problem z zadaniem Sytuacja w Starej Kopalni. Mianowicie po tym jak Skorpion powiedział strażnikom o zdradzie obozu przed kopalnią idę do Quentina i on każe mi się rozeznać w sytuacji. Idę po tym do Starej Kopalni i tu nie wiem co robić dalej. Być może zadanie się zbugowało przez to że zabiłem wcześnie wszystkich w tym obozie.
Ano. Powinieneś pogadać z Artegorem, ale go zabiłeś... Zostaje wcześniejszy save, jeśli posiadasz takowy.

You didn't grow.
You didn't improve.

Kurgan

Kurgan

Użytkownicy
posty85
Propsy7
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
@Jao Dzięki.
Są jakieś zadania do których wykonania potrzebni są ludzie znajdujący się w wolnej kopalni?
Warto nadmienić że gram Magiem Ognia i jestem już w 3 rozdziale a jak wiadomo w 4 rozdziale wszyscy NPC z NO gryzą ziemie i trochę mi expa szkoda :D.

Łeb jest mój, no i chuj.

0 użytkowników
Do góry