Problemy z zadaniami 548286 1433

O temacie

Autor

Zaczęty 2.02.2015 roku

Wyświetleń 548286

Odpowiedzi 1433

xardas33

xardas33

Użytkownicy
Łowca Smoków
posty423
Propsy81
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Łowca Smoków
Nie można mieć wszystkiego. Wersja 1.3.01 nie jest jeszcze przygotowana pod robienie questów od wszystkich gildii.
Wersja 1.3.01? Chyba nie grałem :D

Elrond

Elrond

Użytkownicy
posty6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie można mieć wszystkiego. Wersja 1.4.01 nie jest jeszcze przygotowana pod robienie questów od wszystkich gildii.

Trudno. Dołączyłem do SO tradycyjnie.

Gepsiu

Gepsiu

Użytkownicy
chicken <3
posty233
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • chicken <3
Misja: Ekwipunek Steve'a
Mam znaleźć 5 paczek z bronią oraz ciężkie torby z rudą.
O wiele wcześniej je zdobyłem z plaży i paczki bodajże oddałem komuś od Bandytów za exp, a torby chyba otworzyłem.
Mogę gdzieś je jeszcze znaleźć?

cip cip cip Kukuryku cip cip cip

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Wróciłem po dosc sporym czasie i mam problem z jednym miniquestem. To normalne, ze podczas ciecia drewna dla Jonasa ubywa nam HP? Musiałem ze 3 razy sie uzdrowić, żeby robotę skończyć.

gothic1210
  • Gość
Tak.

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
Jest to system symulujący zmęczenie. 

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Lukizzz

Lukizzz

Użytkownicy
posty573
Propsy140
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Jest to system symulujący zmęczenie.

A myslalem, ze bezi jest taki niezdarny i kaleczy sie gałęziami :|

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
Spamer, hejter, męczydupa
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Spamer, hejter, męczydupa
Gepsiu z paczkami z bronią będzie ciężko, najlepiej skoczyc do obozu bandytów i obić tego komu paczuszki dałeś - winny być do odzyskania. Sakwy z rudą są tu i tam acz dokładnych lokalizacji nie pamietam... pokręć się po kolonii (tylko nie przejdź do kolejnego rozdziału bo inaczej znajdziesz trupy piratów i nici z zadania :/
   Lukizzz:
A myslalem, ze bezi jest taki niezdarny i kaleczy sie gałęziami
Dobre xD

Swoją drogą spory ten ubytek hp jak na zmeczenie, cięcie drewna było jedyną chwilą podczas G1/G2 gdy zatęskniłem za czymś co wprowadził G3 - wytrzymałością.
Dobrze że przynajmniej odpowiednio jest ustawiona granica i nigdy nie skończymy mając mniej niż 3hp więc i śmierć z przemęczenia nam nie grozi.

Orsimer

Orsimer

Użytkownicy
Eksplorator światów
posty89
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Eksplorator światów
Hej, mam kilka pytań:

1. Jaką miksturę muszę uwarzyć, żeby zostać guru?
2. Do czego można wykorzystać świetlisty grzyb? To składnik alchemiczny, ale nie natrafiłem na recepturę, która by go uwzględniała. A może można go komuś oddać?
3. Znaleźliście wszystkie skrytki dla Willa? Ja znalazłem 3: pod wodą, blisko mostu do SO, w wieży k. chaty Cavalorna i w jaskini nieopodal kamiennego kręgu. Wciąż nie mogę ukończyć zadania, gdzie znajdują się pozostałe skrytki?
4. Da się ukończyć zadanie "Nowe, mocne ziele"? Podmieniłem skręty w skrzyni Baala Kagana, ale nie mogę ukończyć zadania.

Będę wdzięczny za wszelką pomoc, chętnie nagrodzę propsem. :)

The night is dark and full of terrors.

Abaddon

Abaddon

Moderator działu
posty2147
Propsy1623
ProfesjaScenarzysta
  • Moderator działu
1. Miksturę ze świetlistego grzyba.
2. Odpowiedź wyżej.
3. To zadanie o ile wiem poprawiać będzie nadchodzący patch. 

Orsimer

Orsimer

Użytkownicy
Eksplorator światów
posty89
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Eksplorator światów
1. Miksturę ze świetlistego grzyba.
2. Odpowiedź wyżej.

A gdzie zdobędę odpowiednią recepturę?

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Od Baal Cadara - zaproponuje Ci kupno księgi z recepturą w momencie gdy będziesz mógł na guru awansować.

W przypadku gdybyś należał do innego obozu zawsze mozesz 'gulnąć' ją dla 200xp

Elrond

Elrond

Użytkownicy
posty6
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Blizna na sumieniu. Jestem już w 3 rozdziale. Kosa nie ma żadnej opcji dialogowej. W pierwszym rozdziale zlał mnie mówiąc że jeszcze jest za spokojnie. Jak rozwiązać te zadanie?

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie rozwiażesz - ma być poprawione w najblizszym patchu :)

Orsimer

Orsimer

Użytkownicy
Eksplorator światów
posty89
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Eksplorator światów
Od Baal Cadara - zaproponuje Ci kupno księgi z recepturą w momencie gdy będziesz mógł na guru awansować.

W przypadku gdybyś należał do innego obozu zawsze mozesz 'gulnąć' ją dla 200xp

Mi tam Baal Cadar nic nie proponuje. xD W momencie, kiedy będę mógł na guru awansować? Mam 20 lvl i jestem w trzecim rozdziale. Może miksturę będę mógł uwarzyć dopiero w czwartym?

tuldor88

tuldor88

Użytkownicy
posty187
Propsy41
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Si, możliwe jest to w 4 rozdziale.

Orsimer

Orsimer

Użytkownicy
Eksplorator światów
posty89
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Eksplorator światów

Orsimer

Problemy z zadaniami
#256 2015-03-20, 11:11(Ostatnia zmiana: 2015-03-20, 13:44)
Czy w V rozdziale dochodzą jeszcze jakieś zadania poboczne, oprócz "Polowanie z Alexem" i "Zastępstwo dla Gorna"? Pytam, bo jestem tuż przed pierwszymi odwiedzinami w Świątyni Śniącego i nie chcę niczego przegapić. :) Gram guru.

EDIT: Nieaktualne, jestem już w VI rozdziale. :) Jestem guru V kręgu, mam 36 poziom. To normalne, że nie mogę awansować na nekromantę? Jeśli tak, to szkoda. Miałem nadzieję, że będę używał runy z Uriziela.

gothic1210
  • Gość
Eee a grasz na nowym patchu i nowej grze? 

Orsimer

Orsimer

Użytkownicy
Eksplorator światów
posty89
Propsy28
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Eksplorator światów
Gram w wersję 1.4. Od początku gram w tę wersję.

gothic1210
  • Gość
Aha. No to skoro tak, to jest to bug, poprawiony dopiero we wczorajszym patchu. 

0 użytkowników
Do góry