Mój problem polega na tym, że mod nie ładuje się w pełni. Ostatnio musiałem zrobić format dysku, bo komputer zamulał niemiłosiernie, jednak z modami nie było żadnych problemów. Teraz, po formacie, mody wprowadzające zmiany do świata odmawiają współpracy.
W przypadku Edycji Rozszerzonej widzę zmiany tylko w modelach i teksturach przedmiotów, za to w świecie nie pojawiają się żadne nowe postacie, struktury, obiekty czy nawet menu główne nadal nie ulega zmianie. Próbując załadować zapis, który zbackupowałem przed formatem, gra wywala do pulpitu i wyświetla błąd:
Problem ten tyczy się również modów takich jak Czas Zapłaty, czy Mroczne Tajemnice.
Za to mod Diccuric włącza się poprawnie... szkoda tylko, że uruchamia się po wybraniu dowolnego moda z GothicStartera. Nie wspominając o tym, że jego spolszczenie w ogóle nie działa.
Z modami typu System Pack, G2MeshesAndTextures, Blue Sky czy Freddy Textures nie ma żadnych problemów, Dodam też, że zainstalowałem GMDK i Player Kit 1.08k. A, z modami do G2NK nie mam żadnych problemów, tylko G1 jest jakiś dziwny po formacie.