Edycja GD 2330 5

O temacie

Autor

Zaczęty 30.06.2008 roku

Wyświetleń 2330

Odpowiedzi 5

rusek
  • Gość
Witam
Osobiście nie sprawia mi żadnych trudności bawienie się skryptami czy proste edycje na teksturach, ale mam spory problem z grafiką 3D. I jest to problem dwojakiego rodzaju. Po pierwsze to nie mam wogóle umiejętności w tym zakresie. Próbowałem, oglądałem i czytałem tutoriale ale poprostu nic mi nie idzie. Po drugie to mój komputer jest za słaby. Mam lapka z prockiem Celerom 1,7 ale strasznie się poci jak przychodzi co do czego. Wychodzi na to, że kedy chcę zaznaczyć jakieś polygony w 3D Maxie to trwa to "wieki".

Dlatego chciałem się dowiedzieć, czy w okresie wakacyjnym ktoś ma dosyć czasu, żeby pomóc w edytowaniu Górniczej Doliny z G1. Niestety w zamian nie mogę raczej zaproponować jakiegoś wynagrodzenia w formie materialnej. Można jedynie liczyć na umieszczenie w honorowym miejscu w creditsach, gdy skończę prace nad tym czym się obecnie zajmuję.

Rzeczy, które chciałbym osiągnąc nie jest wiele, ale ja sobie rady z nimi nei daję. A jest to:
-usunąć bramę i tamę z Nowego Obozu a w ich miejsce puścić rzeczkę (ewentualnie usunąć domek na jeziorze)
-'zasypać' kocioł, tzn. w jego miejsce walnąć poprostu ubitą ziemię
-usunąć miejsce Nowej Wieży Xardasa i walnąć ją na miejsce starej
-zlikwidować palisadę wokół Starego Obozu, ewentualnie usunąć kilka domów i 'naprawić' zawaloną wieżę (ale tylko z zewnątrz; od środka może zostać pusta).

To tyle... jak ktoś byłby chętny to proszę o kontakt. W razie wątpliwości mogę wyjaśnić więcej.
Pozdrawiam

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
Jakiego używasz Maxa? Max 9 robi wszystko kilka razy szybciej niż Max 8 i poprzednie. Przykładowo, zaznaczenie tysiąca poly z Soft Selection w Maxie 8 może trwać kilkanaście sekund, w Maxie 9 następuje to praktycznie automatycznie. I Celeron 1,7 absolutnie wystarczy.

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

rusek
  • Gość
Faktycznie, robię na razie wszystko na 3ds max 7. Przez noc ściągnę sobie demko 9-tki i jutro jak znajdę czas to wypróbuję. A pluginy od wersji 7 będą działać (te od gothic 3ds)?

SoMe

SoMe

Użytkownicy
posty267
Propsy93
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Cytat: rusek link=topic=2363.msg20614#msg20614 date=Jun 30 2008, 14:02\'
Można jedynie liczyć na umieszczenie w honorowym miejscu w creditsach, gdy skończę prace nad tym czym się obecnie zajmuję.
Ja po prostu tego nie rozumiem. Dlaczego ludzie zawsze piszą takie rzeczy? To raczej by było dziwne gdybyś mnie NIE umiejscowił w creditsach. A tak to brzmi jakbyś robił mi jakąś wielką przyjemność.

Oczywiście mnie w sensie osoby która zgodziłaby ci się pomóc.

Spoiler

WAH WAH WAH.

rusek
  • Gość
Ekhm... traktujesz to trochę wyrywając rzecz z kontekstu. Wiem, że jest to rzecz oczywista, ale stwierdzenie takie dopełniało zdanie, iż nie jestem w stanie zapewnić innego wynagrodzenia. Dlatego też jest słówko 'jedynie', które (zdaje mi się) pominąłeś.

orcwarrior

orcwarrior

The Modders
posty475
Propsy317
Profesjabrak
  • The Modders
http://forum.worldofplayers.de/forum/showt...mp;#post5572886 te pluginy znacznie przyspieszaja operacje na gothicowych 3DSach

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry