Nie widać otwartego w Spacerze świata 3978 8

O temacie

Autor matekacp

Zaczęty 25.12.2014 roku

Wyświetleń 3978

Odpowiedzi 8

matekacp

matekacp

Użytkownicy
posty136
Propsy81
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Wypakowałem moda za pomocą GothicVdfs, no i mam te zeny. Odpalam Spacer File>Open Zen wybieram dowolnego zena i pojawia mi się okienko compile. W nim zaznaczam outdoor resztę odznaczam no i pojawia mi się niebo i nic poza tym na każdym zenie. Strzałkami mogę obracać, a gdy biorę w dół i w góre za pomocą a i y to niby nic nie widać ale zauwazylem w tool>position ze po nacisnieciu pozycja się zmienia. Także proszę o drobną pomoc dla nieogara w świecie moddingu  :F

//Nie nazywa się tak tematów. O.

chicken

chicken

RaveN Studio
posty1230
Propsy559
ProfesjaNierób
  • RaveN Studio
Nie posiadasz level-meshu zena. (3DS)

matekacp

matekacp

Użytkownicy
posty136
Propsy81
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Czyli że w Spacerze nie ma sposobu na to by obejrzeć świat z jakiejś modyfikacji ? Jak ten lvl mesh zena zdobyc ?

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Wypakuj te zeny do Gothic II\_Work\Data\Worlds i stamtąd otwieraj je spacerem. Poza tym jeśli otwierasz zeny z modyfikacji to jest spore prawdopodobieństwo, że będziesz potrzebować także reszty elementów moda by wszystko wyświetlało się poprawnie, to jest: meshy i animacji (ewentualnie także tekstur i skryptów). Więc masz dwa wyjścia: albo wypakujesz wszystko z pliku .mod bądź .vdf do gothicowego folderu albo umieścisz plik z modem w formacie .vdf do folderu Gothic II\Data i spacer automatycznie wczyta wszystkie elementy moda przy załadowaniu (przydatne jeśli nie chcesz robić sobie burdelu w plikach Gothica).

matekacp

matekacp

Użytkownicy
posty136
Propsy81
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Yeah dzięki za pomoc wkońcu sobie poradziłem. Męczyłem się długo bo nie wiedziałem jak przemienić na ten format vdf mimo tego ze korzystalem z poradnika na tm bo zle robilem kilka rzeczy ale wkoncu sie udalo. Wszystko dziala dzięki.

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czyżbyś rozpakowywał .mod i pakował do .vdf ? Wystarczy zmienić nazwę rozszerzenia ręcznie :P

matekacp

matekacp

Użytkownicy
posty136
Propsy81
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
A no nie wiedziałem :F

Jakos to dziala, tylko napotkalem na kolejny problem. Podczas loadingu zenu Vengarda wyskakuje mi błąd, wszystkie oprocz niego wczytuja sie prawidolowo.

Spoiler

bgb

bgb

Użytkownicy
posty848
Propsy593
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Być może przy tym przepakowywaniu pliku .mod do .vdf pominąłeś jakiś ważny folder. Wywal ten plik .vdf który przepakowałeś i w jego miejsce wstaw oryginalny plik odyssey.mod po czym zmień mu rozszerzenie na .vdf

matekacp

matekacp

Użytkownicy
posty136
Propsy81
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
No ja to już zrobiłem wcześniej na tym mi właśnie nie działa.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry