Turniej szachowy na koniec 2014? 74946 233

O temacie

Autor Żelazko

Zaczęty 18.12.2014 roku

Wyświetleń 74946

Odpowiedzi 233

Sculler

Sculler

Użytkownicy
posty339
Propsy273
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
Kyro, napisz termin meczu, ja się dostosuje.

some things are meant to be

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Mniejszość Żydowska na HMS Stuleja

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Sculler

Sculler

Użytkownicy
posty339
Propsy273
ProfesjaProducent
  • Użytkownicy
Można.

Post połączony: 2015-01-28, 00:18
Po długiej batalii trwającej ponad 1.5h poległem, ale broniłem się do ostatniej minuty(mata dostałem w ostatniej minucie). No cóż, co mogę powiedzieć? Gratulacje Kyro, mam nadzieję, że przegrałem z najlepszym dlatego życzę Ci wygranej w turnieju.

Specjalnie dla Ciebie:
https://www.youtube.com/watch?v=Ev4pwFMaZQc

Niech głos Freddiego prowadzi Cię przez życie.

some things are meant to be

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Piątek masz wolny? Jak tak to może o 20 polskiego czasu? Chociaż piątek dla mnie to nie wypał, bo mogą zadzwonić z pracy żebym pracował. Sobota, niedziela też odpada bo pracuje.

Ja dzisiaj mogę grać  ale tylko po 23 polskiego czasu do 2.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Po długiej batalii trwającej ponad 1.5h poległem, ale broniłem się do ostatniej minuty(mata dostałem w ostatniej minucie).
Gratuluję Ci przede wszystkim tego poświęcenia wieży pod koniec, nie spodziewałem się, że w tej sytuacji da się jeszcze coś zrobić :)

Często odkrywa się, jak naprawdę piękną jest rzeczywiście piękna kobieta dopiero po długim z nią obcowaniu. Reguła ta stosuje się również do Niagary, majestatycznych gór i meczetów, szczególnie do meczetów.
Mark Twain

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Piątek masz wolny? Jak tak to może o 20 polskiego czasu? Chociaż piątek dla mnie to nie wypał, bo mogą zadzwonić z pracy żebym pracował. Sobota, niedziela też odpada bo pracuje.

Ja dzisiaj mogę grać  ale tylko po 23 polskiego czasu do 2.
Maszyna na robocie się rozjebała i mam dziś wolne, także będę czekał :ok:

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Żelazko

Żelazko

Użytkownicy
Alt Mac Dupy
posty1102
Propsy1209
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Alt Mac Dupy
Okej Sawik jezdem gotowy. A jaka to maszyna?

Siedzę na stole 'Zapieka'.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Mark Twain

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Fe triumfuje, poczułem się zbyt pewnie po tanim zdobyciu hetmana. 

Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Gratuluję półfinalistom. :D Możecie już rozgrywać półfinały.
Rozgrywki półfinałowe:
1. ŻGS vs Jorji Costava
2. Żelazko vs mathsicist

Gerry Rafferty

Gerry Rafferty

O.D.A.L.
posty478
Propsy839
Profesjabrak
  • O.D.A.L.
Kyro, jak się z tobą skontaktować?

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Autobus 301 na Podgórze i potem tramwaj 3 albo 24 na Pocztę Główną

Mark Twain

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
Będzie fotka szachownicy? : D

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Podejrzewam, że będzie można się spodziewać co najwyżej takiej:

Spoiler

:D

Post połączony: 2015-01-30, 01:02
Krótki komentarz do meczu z Hwepem:
W pierwszej partii Hwep zaczął bardzo ostro (białymi) i zmusił mnie do gry wbrew mojemu stylowi, przez co bardzo łatwo zdobył przewagę w środku pola. Grał bardzo agresywnie, więc nie pozostało mi nic innego, jak ukrócić jego ofensywę wymianą hetmanów (nie pierwszy raz w tym turnieju to robię). W rezultacie wymian był jednak na minus o jednego gońca. Ostatecznie doszło do sytuacji, kiedy w polu zostały jedynie wieże i skoczki. Wieżami też się zamieniliśmy. Jego ofensywnie wysuniętą drugą wieżę wygoniłem grożąc mu kolejną zamianą (która byłaby raczej nieopłacalna). Wycofał się, a chwilę później dał mojej wieży możliwość niezauważonego wjazdu na mata.
W drugiej partii to mi udało się lepiej rozstawić piony na początku gry. Gra skupiła się w dużej mierze na mojej ofensywie po stronie hetmańskiej. W pewnym momencie Hwep popełnił błąd, podstawiając hetmana, ale wydaje mi się, że i tak sytuacja była już wtedy przesądzona - miałem przewagę skoczka i wieży i byłem w natarciu. Ostatecznie króla trzeba było trochę poganiać po polu (co najmniej 5 ruchów), co w końcu zakończyło się matem.

Mark Twain

Anonymized

Anonymized

Użytkownicy
posty2957
Propsy6115
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Agressive Hwep is agressive.

Adanos

Adanos

Administrator
Szara eminencja
posty5204
Propsy3870
ProfesjaProgramista
  • Administrator
  • Szara eminencja
Agresja jak widać nie zawsze popłaca. Też byłem agresywny i przegrałem z Hwepem. :(

Gratulacje dla finalistów i czekamy na rozegranie finału. :D Dobrze by było, gdybyście poinformowali o terminie, wtedy myślę, że nie zabraknie widowni. :D

Finał:
ŻGS vs mathsicist

Mecz o 3. miejsce:
Jorji Costava vs Żelazko

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tradycyjnie napiszę: dostosuję się. Napisz o której masz czas.

Żadna Głupia Spółgłoska

Żadna Głupia Spółgłoska

Użytkownicy
posty2557
Propsy3534
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy

Mark Twain

mathsicist

mathsicist

Użytkownicy
posty209
Propsy269
NagrodyV
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jutro wieczór, po 22 pasuje?

Jutro: czyli dzisiaj czy jutro: czyli niedziela? Pytam, bo wiadomość nadesłałeś nad ranem, a nie jestem pewien czy liczysz czas tak jak w Polsce liczą. Tak czy inaczej mi pasuje.

Sawik

Sawik

Użytkownicy
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Rebel
On już z polski. 

Dropbox +500 mb na start
LowPoly

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry