Czy ta karta graficzna pójdzie na tym komputerze. 10043 20

O temacie

Autor wrzod2002

Zaczęty 15.11.2014 roku

Wyświetleń 10043

Odpowiedzi 20

wrzod2002

wrzod2002

Użytkownicy
posty99
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Witam!
Powiedzcie mi czy ta karta graficzna http://www.arest.pl/produkt/37838/PCIex-EVGA-GF-GT-620-1024-MB-DDR3-64-bit-DSUB-DVI-HDMI-01G-P3-2625-KR/dodatkowe zadziała na moim komputerze, oto parametry kompa:
procek: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU     E8400  @ 3.00GHz  3.00GHz
płyta główna:Hewlett-Packard 3647h
RAM: 6GB
WINDOWS 7 64bit

Z góry dzięki :P :P :P

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Zadziała. Każda karta na pci-e zadziała na Twoim komputerze tak długo, jak uciągnie ją zasilacz - ale ta biurówka którą sobie obrałeś to gówno.

http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GT-8800-vs-GeForce-GT-620
Żebyś miał wyobrażenie jak bardzo to gówno: proszę, tu na przykład przegrywa w benchmarku z 8800gt, kartą z 2007(?) roku która kosztuje teraz około 80 złotych.

wrzod2002

wrzod2002

Użytkownicy
posty99
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Mógł byś mi poradzić jakąś karte graficzna do 250 zł.
PS:Co sądzisz o płycie głównej.:huh:

Post połączony: 2014-11-15, 13:46
I mam takie pytanie czy to ma znaczenie jeżeli pisze ze karta pasuje do złącza PCI express 0.2 a ja na karcie głównej mam PCI express.

Post połączony: 2014-11-15, 13:50
Znalazłem dwie karty powiedzcie czy są dobra?
To jest mój limit pieniężny .
[LINK]
[LINK]

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Jeśli masz pci-e, to masz pci-e. Tyle, każda karta zadziała.

Około 250 złotych* chodzi na allegro gtx560, który jest i tak aż za mocny na Twój procek. Ale z faktu że masz płytę główną hp (wat) wnioskuję, że reszta komputera (czyli Twój zasilacz) to gówno i takiego 560 zwyczajnie nie wytrzyma.
*270. http://allegro.pl/gigabyte-gtx-560-oc-1gb-gddr5-windforce-i4801187389.html

@linki do kart
przestań szukać gówna: nowe karty nvidii z modelem kończącym się na cyfrę niższą niż 50 to biurówki i do grania sie nie nadają.

wrzod2002

wrzod2002

Użytkownicy
posty99
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
a jaki zasilacz do tych kart które wymieniłem był by dobry (chodzi o Waty)

Post połączony: 2014-11-15, 14:13
a gdybym zainstalował sobie GTA4 to by chodziło?

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Nie, nie chodzi o waty. Chodzi o markę. 750w chińszczyzny nie da Ci więcej niż 550w corsaira.

gta VI by chodziło (nawet na 8800gt za sto złotych, do dopiero na 560), oczywiście w pełni połatane i te sprawy - w momencie wydania działało w miarę sprawnie chyba tylko na czterordzeniowcach.

wrzod2002

wrzod2002

Użytkownicy
posty99
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
podał byś mi jakis zasilacz do tych wyzej wymienionych karty, taki do 100zł

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Nie.

Nie znam zasilacza który uciągnąłby gtxa560, kosztowałby sto złotych i którego nie bałbym się polecić.

Kup po prostu 8800gt, w ten Twój pecet nie ma sensu wsadzać więcej pieniędzy. Chyba że koniecznie chcesz już wywalić tę forsę, to jakiegoś 550ti czy coś (200).
(Naturalnie dalej nie wiem jaki masz zasilacz, więc może to jakieś gówno i padnie nawet na 8800)

@down wiem, bottlenecking. Ale uznałem że skoro gość chce wywalić te dwie stówy to proszę uprzejmie, 560/550ti.
Jednak myślę, że e8400 wyciągnąłby nieco więcej niż 8800gt (naturalnie nie pełną moc 560). Tak, w nowych grach to nie zrobi żadnej różnicy, ale w nieco starszych będzie sobie mógł dać wyższe detale.

Splash

Splash

Moderator
posty4212
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
Około 250 złotych* chodzi na allegro gtx560, który jest i tak aż za mocny na Twój procek.
Bez przesady. Po prostu na Core 2 Duo, GTX 560 nie pokaże swojego pełnego potencjału. Gra oczywiście będzie działać, lecz nie wyciągnie się z niej tylu FPSów ile powinna. Mój znajomy sam miał GTX 650 i Core 2 Duo E7500 i w Battlefielda 3 bez problemu grał na wysokich ustawieniach, ale ilość FPSów to było jakieś maks. 60. Gdy zmienił płytę i procesor na Core i5, ilość FPSów była wyższa o ponad 20.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

wrzod2002

wrzod2002

Użytkownicy
posty99
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Bardzo prosze podeślij mi jakaś karte graficzna (chodzi mi o taka żeby gry typu gothci3,mount&blade itp. chodziły bez żadnych ścinek) i zasilacz do tego, i żeby to wszysko kosztowało max 300-400zł.
Pomóż mi bo rodzice nigdy mi nie kupili i nie kupią zadnego pozadnego sprzętu, a w końcu udało mi się cos ogarnać coś lepszego ale bez karty graficznej, w zapasie mam tylko 400zł.
Nie chodzi mi o jakąś zajebista karte graficzną, tylko o jakąś zwyczjną do tych starszych gierek.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
stad właśnie stwierdzenie ze dobieramy wszystko tak aby było na tym samym poziomie przez co z każdego podzespołu uwalniamy maksymalny potencjał ( jaki ofc dana gra bądź program może wykorzystać )

W jego przypadku to serio opcja kupienia 8800 to dobre rozwiązanie, bo jak jest sens pakowania kasy w taki archaizm

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

wrzod2002

wrzod2002

Użytkownicy
posty99
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
czyli co powiedzcie mi tylko jaka karta i zasilacz ?

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Podaj model zasilacza, a nuż zdarzy się cud i nie będzie tragiczny.
Wtedy tylko 8800gt/550ti/gts250 (kosztuje stówkę, jest wydajniejszy od 8800)/cokolwiek sobie tam wybierzesz. Jeszcze gtx260 jest godzien uwagi, 150 złotych i dwukrotnie? lepszy od 8800.

Ogólnie, jak tizgar napisał, Twój pecet nie jest w tym momencie bardzo słaby, nawet nie masz co marzyć o najnowszych grach. Ale do takiego GTA IV, STALKERów, innych gier z tego przedziału czasowego - czemu nie. I myślę,że ten e8400 wykorzysta dodatkową moc gtxie260 i warto dorzucić do niego 50 złotych. Tylko że do 260 już prawie na pewno będziesz musiał zmieniać zasilacz, a do 8800 kto wie? Może wytrzyma?

wrzod2002

wrzod2002

Użytkownicy
posty99
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
Dziękuje ci bardzo, ale napisz mi jeszcze jak sprawdzic model zasilacza bo jak patrze na zasilacz to nic mi nie mówi

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Naklejka na bocznej ściance.

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Ten komputer to normalny desktop? Stojąca wieżyczka? Czy taki płaski, stojący pod monitorem? Ten zasilacz wygląda jak każdy inny? Zaczynam się obawiać, że masz tam jakieś debilne rozwiązania typowe dla pre-buildowych komputerów i karta nie wejdzie/zasilacz ma inny rozmiar/cokolwiek innego. Masz może model tego komputera?

wrzod2002

wrzod2002

Użytkownicy
posty99
ProfesjaProgramista
  • Użytkownicy
komputer jest normalny deskopt a model to hp compaq 8000 elite convertible minitower

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Kurde, naprawdę pakowanie forsy w ten złomek nie ma zbyt wiele sensu. Nie wiem czy opłaca się kupować dobrego Anteca/Corsaira (seria vs, 450 albo 550) za ~150 złotych, nie wiem czy opłaca się kupować typowego modecoma premium i nieco jednak ryzykować. W dodatku nie wiem nic o tym zasilaczu który masz, obstawiam że to złom ale zawsze może wydarzyć się jakiś cud.

http://allegro.pl/zasilacz-komputerowy-antec-vp-pc-500w-18-miast-i4773224579.html

i
http://allegro.pl/gainward-gtx-260-896-mb-gddr-3-oc-real-foto-i4794415803.html
albo po prostu
http://allegro.pl/nvidia-geforce-8800gt-gigabyte-zalman-edition-i4779889277.html

Ale naprawdę, nie wiem czy to najlepsza możliwa opcja i czy ta porada jest dobra. Może tańszy zasilacz też by to wytrzymał? To trochę loteria, ale ładowanie w ten złomek rasowego anteca brzmi jak overkill.

Splash

Splash

Moderator
posty4212
Propsy3414
ProfesjaNierób
  • Moderator
W dodatku nie wiem nic o tym zasilaczu który masz, obstawiam że to złom ale zawsze może wydarzyć się jakiś cud.
HP PS-4321-9HA 320W - na necie nie ma żadnych przydatnych informacji na jego temat, czyli jak nietrudno się domyślić, wymiana tego no-name'a jest konieczna.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry