więc tak Kerraxa trza było i teraz już spacer widzi nawet z texturą i nie musze w nim texturować ALE
mój miecz w blenderze wyglada tak:

a w spacerze jak wkleje to wygląda tak :

czyli jakby zupełnie różne wartosci rozciągniecia na każdej osi np za dóżo na Z oraz Y a na Z za mało
czy to ma coś wspólnego z tym? :

btw.
w gothicu dalej się nie wyświetla. 
przy eksportowaniu dałem Scale:1 czyli że jeden unit w blenderze to 1m ? bo
jak dałem domyślne 100 to był tak samo brzydki ale wielki jak wierza Xardasa
2. jak jeszcze dodać taką broń do paczki
3.nigdziue nie znalazlem tuta jak dodać SWOJE .vaw z dialogami do swoich postaci w modzie
4 a tutorial jak zrobic instalke z moda jest nieaktywny :(
Post połączony: 2014-10-10, 19:31
chciałbym jeszcze wiedizieć czy istnieje możliwość zainstalowania tego Kerraxa plugina do najnowszej wersji blendera bo tu używam 2.66
Post połączony: 2014-10-10, 20:17
OK już wiem. miecz się zdeformował ponieważ trzeba było dać
"Apply/Transformation and scale" (domyślnie Ctrl + A) w blenderze. teraz
już ładnie wygląda w Spacerze ładuje się
już z texturą (czy teraz tez muszę zaznaczać w spacerze i texturowac?) (czy istnieje jakiś inny sposób na zaznaczenie wszystkich poly zamiast F3 i LPM?) tak czy siak texturowany w spacerze czy nie DALEJ SIĘ NIE WYŚWIETLA W GRZE ;/ może to ma coś wspulnego z gomanem? (bo w gomanie tylko chodzi o to by exportowac do 2 folderów .tga i .tex? czy jeszcze jakiś wpis do paczki tekstur czy cos takiego bo widzialem tam niektórzy dawali coś na vdf (u mnie są.disabled) tego nieogarnełem ale textury wyexportowane) choć i tak myślę że wtedy byłby ale bez textur a tu niema nic prócz napisu nazwy broni
Post połączony: 2014-10-11, 15:58
POMOCY! chyba nie zbyt wielu ludzi tu zagląda :(
Post połączony: 2014-10-11, 18:31
tak sobie myślę że może trzeba dodać MODEL 3ds mojego miecza do paczki z modem bo gre odpalam zaznaczajac moda w gothicstarter a w tutku pokazane było jak dodac tylko skrypty i dialogi do pacczki