Dyskusja ogólna 389697 819

O temacie

Autor Sentarion

Zaczęty 3.10.2014 roku

Wyświetleń 389697

Odpowiedzi 819

Lethoo

Lethoo

Użytkownicy
posty14
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
@Lethoo kto ci powiedział, że bohater nie będzie miał imienia? :D Dajmy Beziemu spokój,  nowa intrygująca fabuła i nowe możliwości to i nowy bohater.

No na przykład weźmy pod uwagę Arcanie Gothic 4, tam masz nowego bohatera i fabułę.
I co z tego wyszło?  :hmmm: Nie grałem w to w ogóle jeśli patrząc na recenzje i ocenę. To jakiś niewypał  :lol2:

Przede wszystkim należy wiedzieć, że każda umiejętność czy zdolność posiada jakiś cel, a jest nim dobro.

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2280
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
@Lethoo kto ci powiedział, że bohater nie będzie miał imienia? :D Dajmy Beziemu spokój,  nowa intrygująca fabuła i nowe możliwości to i nowy bohater.

No na przykład weźmy pod uwagę Arcanie Gothic 4, tam masz nowego bohatera i fabułę.
I co z tego wyszło?  :hmmm: Nie grałem w to w ogóle jeśli patrząc na recenzje i ocenę. To jakiś niewypał  :lol2:
Stanowisko z deka w stylu "Między młotem a kowadłem".
Jeżeli stary bohater nołnejm miałby być kierowany przez gracza to trzeba by spiąć dupę i wymyślić coś na prawdę oryginalnego, ażeby ta rozgrywka nie była znowu tak strasznie monotonna (PPP i te sprawy).

Jeżeli natomiast bohater byłby nowy, trzeba by mu wymyślić jakąś sensowną (lub bezsensowną) przeszłość, powód przesiadywania na Elei i masę innych rzeczy w sposób, który przyciągnąłby gracza do ponownego odkrywania goticzka na nowo, w zupełnie innym świetle, może czasie.

Lethoo

Lethoo

Użytkownicy
posty14
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
No zobaczymy jak wam się uda zrobić ten mod.

Przede wszystkim należy wiedzieć, że każda umiejętność czy zdolność posiada jakiś cel, a jest nim dobro.

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Zacytuję Cię i proszę byś nie udzielał się dyskusji bez odpowiedniej wiedzy w temacie.
Nie grałem w to w ogóle jeśli patrząc na recenzje i ocenę

http://chomikuj.pl/gothicwarrior

https://www.youtube.com/watch?v=UCMTYnPVyFu

Lethoo

Lethoo

Użytkownicy
posty14
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Zacytuję Cię i proszę byś nie udzielał się dyskusji bez odpowiedniej wiedzy w temacie.
Nie grałem w to w ogóle jeśli patrząc na recenzje i ocenę

Nie grałem ale w co? może źle mnie zrozumiałeś?

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Nie grałeś w Arcanię, a starasz się mądrzyć w temacie. Do tego biję :)

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
To że arcania jest gównem, to nie zasługa nowego bohatera  :facepalm:

Lethoo

Lethoo

Użytkownicy
posty14
Propsy1
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Nie grałeś w Arcanię, a starasz się mądrzyć w temacie. Do tego biję :)

Od kumpla się dowiedziałem że ta gra to niewypał i dlatego po co mam w to grać?
Do tego jeszcze bardzo słaba ocena, chcesz to sobie poczytaj http://www.gry-online.pl/gra-ocena.asp?ID=2449

Simon Said

Simon Said

Moderator
Nilfgaard
posty6476
Propsy3037
ProfesjaTester
  • Moderator
  • Nilfgaard
Pomijając fakt, że ocena 6,5 nie jest zła to przede wszystkim się ufa własnej opinii, a nie różnych nołnejmów i "Twojego kolegi". Nie mówię Ci i nie każe w to grać, tylko mówię że masz nie wypowiadać się w temacie, w którym nie jesteś zaznajomiony.

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Aha, i kolejna spina 3....2.....1 start! :facepalm: 

Gepsiu

Gepsiu

Użytkownicy
chicken <3
posty233
Propsy51
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • chicken <3

Jeżeli natomiast bohater byłby nowy, trzeba by mu wymyślić jakąś sensowną (lub bezsensowną) przeszłość, powód przesiadywania na Elei i masę innych rzeczy w sposób, który przyciągnąłby gracza do ponownego odkrywania goticzka na nowo, w zupełnie innym świetle, może czasie.

Zróbcie mu humorystyczną przeszłość :D
Jak coś jest śmiesznego w Gothiczku to np. mi się bardziej chcę grać. ( ale bez przesady ).

Post połączony: 2015-02-27, 17:01

Zróbcie mu humorystyczną przeszłość :D
Jak coś jest śmiesznego w Gothiczku to np. mi się bardziej chcę grać. ( ale bez przesady ).

cip cip cip Kukuryku cip cip cip

karcio22

karcio22

Użytkownicy
posty15
Propsy2
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Ej a ja mam pytanko do administratorów. Czemu na forum soulfire ktoś pisał że ma dostęp do tajnych danych ZW i krytykuje wasze modele????

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Nie krytykuje. Rzekł, że jego zdaniem modele są gorsze niż DK i ma do tego prawo. Gizbor ma dostęp, i jeśli tak jest twoj cel, nie straci go raczej za wyrażanie swojego zdania. I przestań ciągle mieszać ZW w swoje hejty na DK, prosze.

Sawik

Sawik

Moderator działu
Rebel
posty4772
Propsy3197
ProfesjaNierób
  • Moderator działu
  • Rebel
To że arcania jest gównem, to nie zasługa nowego bohatera  :facepalm:
Być może gra rewelacyjna nie jest, ale bez przesady.

Pisałem to już raz na forum. Arcania nie jest gównianą grą. Arcania jest gównianym Gothiciem.

ażeby ta rozgrywka nie była znowu tak strasznie monotonna (PPP i te sprawy).
Co ma z tym wspólnego to czy bohater to Bezi czy Astos, czy Nołnejm2?
Jeżeli natomiast bohater byłby nowy, trzeba by mu wymyślić jakąś sensowną (lub bezsensowną) przeszłość, powód przesiadywania na Elei i masę innych rzeczy
Urodził się na Elei, banał. Ot, na poczekaniu, wystarczy że w swoim mieście i przez parę osób poza nim będzie znany, chociaż to wprowadza małe problemy odnośnie przedstawienia graczowi NPC'tów. Bohater ich już zna, także "Kim jesteś?" byłoby dziwne.
który przyciągnąłby gracza do ponownego odkrywania goticzka na nowo, w zupełnie innym świetle, może czasie.
Jakie ponownie odkrywanie Gothiczka? Przecież mamy tutaj nowy świat, nową fabułę, to nie jest odkrywanie Gothiczka na nowo, to jest odkrywanie Elei po raz pierwszy.

Życzę wam seksu analnego po stronie biernej.
Dropbox +500 mb na start
LowPoly
Wykonanie modelu niskopoligonowego to sztuka kompromisu. Nie jest to jedynie uproszczenie modelu wysokopoligonowego, ale głęboka modyfikacja oraz podejmowanie decyzji często zmieniających wygląd pierwotny obiektu, tak by przy najmniejszej ilości trójkątów uzyskać jak najwierniej odwzorowany kształt oryginału. Nie można też zapomnieć o tym iż musi nadal wyglądać przekonywająco i tak balansować by uzyskać efekt optymalny.

Podstawowym założeniem jest, że model nie powinien mieć zbędnych, niewidocznych dla gracza detali włączonych w geometrie. Większość obiektów jakie znajdują się w grze powinna prezentować się najlepiej z odległości około 3-5 metrów. Wszelkie detale, które zanikają, wydają się płaskie lub zlewają się z bryłą modelu należy uznać za zbędne i pozostawić je na normal mapie.

Fakt, iż gracz będzie w stanie podejść bliżej do obiektu i zobaczyć go z mniejszej niż 3m odległości nie powinno stanowić większego problemu, gdyż większą rolę odgrywają wtedy tekstury oraz dodatkowy detal zależny od materiału obiektu. To właśnie kompromis między wydajnością, a szczegółowością otoczenia.

Detal, którego nie widać z 3-5 metrów nie powinnien istnieć w geometrii modelu.
Krawędzie znajdujące się blisko siebie, które zlewają się z większej odległości należy uprościć do wspólnej płaszczyzny

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)

Glaca

Dyskusja ogólna
#174 2015-03-09, 16:00(Ostatnia zmiana: 2015-03-09, 16:05)
Trochę coś pokręciliście z nowym bohaterem... Kilka misji mieliśmy dokończyć w ZW2. Np. Pokonać Vareka... itp.
Ale jeśli ma być nowy bohater już to wolałbym  nowy skin stroju(tekstura tak zwana "Body") nie ten z poszarpany skin stroju z G2 czy G1, tylko nowy skin stroju, no i nowa twarz. A jak już fajnie by było jakbyście dali imię nowemu bohaterowi. :). No i nowy dubbinger i jak w ZW podmieńcie dźwięki "nie ma czego plądrować" itp.. No i jakieś nowe style walki jak z Ds lub CZ :).

Aha i jeszcze zapomniałbym dodajcie zatrucia jak w returning np by odbierało życie, no i by się wypiło odtrutke to był by wyleczony. Np. Krwiopijcy lub Bagienne trutenie.

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Returning ReBalance 2.1
G2 Kyrus
G2 Podróżnik za Liniami Wroga
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Kuba

Kuba

Złote Wrota
posty1137
Propsy464
ProfesjaScenarzysta
  • Złote Wrota
Bohater będzie mial inną twarz, imie, spokojnie. Z tymi zatruciami się zobaczy.

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
Ale nowa tekstura ciała dla bohatera bo te z g1 i g2 się nudzą.:)

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Kyrus
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
Ale nowa tekstura ciała dla bohatera bo te z g1 i g2 się nudzą.:)
Co to za problem podmienić na jakieś własne?  :ayfkm:

Glaca

Glaca

Użytkownicy
TheRouke (Роук)
posty540
Propsy49
ProfesjaNierób
  • Zbanowany
  • TheRouke (Роук)
No jak się podmieni i się nie zrobi backup to... Albo trzeba jednego VDF robić :/

PL|RU|EN

Ukończone mody:

G1 Mroczne Tajemnice
G1 Edycja Rozszerzona
G1 Orcades
G2 Kyrus
G2 Złote Wrota
G2 Dark Saga
G2 Z życia Złodzieja

Draks

Draks

Użytkownicy
Gothic 2 Nowy porządek
posty1715
Propsy766
ProfesjaGrafik 3D
  • Użytkownicy
  • Gothic 2 Nowy porządek
Weź facet o czym ty masz jakieś pojęcie? wystarczyło by jak by spakowali do pliku .mod i po problemie.

0 użytkowników
Do góry