[G½] Gothic DirectX 11 #1 617773 989

O temacie

Autor Splash

Zaczęty 4.09.2014 roku

Wyświetleń 617773

Odpowiedzi 989

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Nie wiem co ma znajomość komputerów do tego:
Chyba, że mogę powyłączać jakieś bajery pod F11, tak żeby mi to płynnie chodziło?

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

Necro59

Necro59

Użytkownicy
Nekromanta
posty1002
Propsy98
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Nekromanta
Chodzi mi np o SweetFX itd Splash, wiem chaotycznie napisałem :)

"Jestem NAJLEPSZYM Nekromantą na świecie, jedynym władcą podziemi, ożywieńców, i demonów... Dziwko!"

PC, na którym siedzę:

Karta Graficzna: GeForce GTX 550Ti
Procesor: Intel(R) Core(TM) Quad CPU Q9300 @ 2.50GHz
Pamięć: 3,00GB pamięci RAM (użyteczne 3,00 GB)
System Operacyjny: Windows 7 Ultimate.

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty188
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Ale ja o żadnym SweetFX, czy czymś bardziej "zaawansowanym" nie wspomniałem, więc z czym do ludzi. Skoro masz problem z odpaleniem opcji pod (ctrl +) F11, to po co zadajesz pytania o to, czy konfiguracja ustawień tobie pomoże? :hmmm: Pomijam już samą głupotę zadawania tego pytania, zwłaszcza, jak już się ma tego moda zainstalowanego.

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Śmieszne bugi sie zdarzaja gdy mam DX11. W Returningu nie moge wyjsc z pałacu opiekunów - jest czarny ekran choć sama gra dziala, bo slysze otwieranie ekwipunku itd. To samo jest w Dark Sadze - nie moge wyjsc z kopalni. Uciazliwe to jest bo o ile w Returnie wyjde raz i tam wroce dopiero w 7 rozdziale, to w Dark Sadze co chwila wlaze i wylaze do kopalni. No i musialem usunac DX11, szkoda, ale jesli mam wybor miedzy wyglądem a dzialaniem to wybieram dzialanie.

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

blabla_user

blabla_user

Użytkownicy
posty99
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Śmieszne bugi sie zdarzaja gdy mam DX11. W Returningu nie moge wyjsc z pałacu opiekunów - jest czarny ekran choć sama gra dziala, bo slysze otwieranie ekwipunku itd. To samo jest w Dark Sadze - nie moge wyjsc z kopalni. Uciazliwe to jest bo o ile w Returnie wyjde raz i tam wroce dopiero w 7 rozdziale, to w Dark Sadze co chwila wlaze i wylaze do kopalni. No i musialem usunac DX11, szkoda, ale jesli mam wybor miedzy wyglądem a dzialaniem to wybieram dzialanie.
Napisz o tym autorowi moda, na oficjalnym wątku forum. http://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1438917-D3D11-Renderer-f%C3%BCr-Gothic-2-%28alpha%29-14

Tadeusz

Tadeusz

Użytkownicy
posty1
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
Ktoś wie jak odbindować klawisz "O" albo w ogóle gdzie jest plik konfiguracyjny od tego moda (x17)? Doceniłbym wsparcie, bo pisać nie idzie, uruchamiam od razu jakieś okno do czegoś tam, chyba teselacji.

blabla_user

blabla_user

Użytkownicy
posty99
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Najlepiej zrób to co napisałem w poście powyżej:D

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6345
Propsy2478
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
Cytat: Werewolf w 2015-07-03, 08:56Śmieszne bugi sie zdarzaja gdy mam DX11. W Returningu nie moge wyjsc z pałacu opiekunów - jest czarny ekran choć sama gra dziala, bo slysze otwieranie ekwipunku itd. To samo jest w Dark Sadze - nie moge wyjsc z kopalni. Uciazliwe to jest bo o ile w Returnie wyjde raz i tam wroce dopiero w 7 rozdziale, to w Dark Sadze co chwila wlaze i wylaze do kopalni. No i musialem usunac DX11, szkoda, ale jesli mam wybor miedzy wyglądem a dzialaniem to wybieram dzialanie.Napisz o tym autorowi moda, na oficjalnym wątkuforum. http://forum.worldofplayers.de/forum/threads/1438917-D3D11-Renderer-f%C3%BCr-Gothic-2-%28alpha%29-14
Moje obce języki nie są na tyle dobre, abym mial to pisac w tamtych tematach :D

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

blabla_user

blabla_user

Użytkownicy
posty99
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Moje obce języki nie są na tyle dobre, abym mial to pisac w tamtych tematach
Użyj google translatora, tylko pisz prostymi, krótkimi zdaniami :D

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Moje obce języki nie są na tyle dobre, abym mial to pisac w tamtych tematach
Pocieszę cię. Już dawno ktoś to zgłaszał na ich forum :F

AxeFighter

AxeFighter

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Może to już było, ale mam problem. 

Sprzęt:
Laptop DELL
Windows 8.1 64bit
Intel Core i5-4210U 1.7 GHz
8 GB RAM
Karta Graficzna GeForce 820M 2GB
Dodatkowo zintegrowana karta graficzna Intela

Zainstalowałem sobie wszystko tak:
1. Czysty G2
2. Noc Kruka
3. Gothic2_fix-2.6.0.0-rev2.exe
4. Gothic2_PlayerKit-2.6f.exe
5. G2NoTR-SystemPack-1.1.exe
6. Dx11 mod + normalmapy
7. Service Pack 1.4
8. NoBorderFix

W ustawieniach karty graficznej mam domyślnie ustawioną kartę NVidii dla Gothica i tam wszystkie opcje na max. Bez DX11 gra śmiga w 60 FPS, choć potrzebuje NoBorderFixa, zaś z modem mam ledwo ich 20. Co jest nie tak z moim systemem? Może coś źle zainstalowałem?

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Karta Graficzna GeForce 820M 2GB
Poza samą obsługą DX11, ta karta nie oferuje nic więcej. Nie oczekuj od biurowej karty dobrej wydajności w grach.

Bal-Sagoth

Bal-Sagoth

Użytkownicy
Kosmicyzm
posty89
Propsy24
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Kosmicyzm
U mnie jest podobnie, otóż skyrim(który jest względnie nową grą) na maksymalnych ustawieniach działa bez zarzutów, natomiast Gothic na Dx11 laguje i mogę liczyć okazjonalnie na 30 fps-ów. Przypuszczam zatem, że Dx11 nie jest narazie dobrze "zoptymalizowany" lub potrzeba do niego ultra dobrej karty.

J. R. R. Tolkien
C. S. Lewis
Owen Barfield
Robert E. Howard

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty188
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Przecież Skyrim wygląda jak kupa, a w 1080p chodzi płynnie na 8800gt (tylko cienie na prawie najwyższe - i tak zawsze wyglądają jak gówno). Nie zmienia to faktu, że Skyrim sam w sobie ma ziebaną optymalizację, bo z modami graficznymi framerate potrafi spadać niemiłosiernie po zmianie lokacji, aby po ponownym włączeniu gry było grubo ponad 60FPS.
Mody graficzne nigdy nie słynęły z dobrej optymalizacji, więc o co chodzi? Jak wam nie chodzi płynnie, to skonfigurujcie ustawienia, kupcie lepszą grafikę, a przede wszystkich zachowajcie to dla siebie.

AxeFighter

AxeFighter

Użytkownicy
posty3
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czyli więc chodzi o kartę graficzną? Ja sobie myślałem, że tylko ilość pamięci w niej się liczy, a tutaj klops. No cóż, za tego lapka dałem aż 2300 zł, a jak wiadomo nie da się chyba go rozbudować. :(

PS: Czy Vurt's texture pack chociaż mi pójdzie?

blabla_user

blabla_user

Użytkownicy
posty99
Propsy8
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Czyli więc chodzi o kartę graficzną? Ja sobie myślałem, że tylko ilość pamięci w niej się liczy, a tutaj klops. No cóż, za tego lapka dałem aż 2300 zł, a jak wiadomo nie da się chyba go rozbudować. :(

PS: Czy Vurt's texture pack chociaż mi pójdzie?
Mod nie jest jeszcze zoptymalizowany, więc nie trać nadziej :) Ps. za 2300 zł lepiej kupić jakiegoś używanego polisingowego laptopa ze sprawdzonej firmy niż nowego :D

TadekKanalarz

TadekKanalarz

Użytkownicy
Łakamakafą
posty258
Propsy44
ProfesjaNierób
  • Użytkownicy
  • Łakamakafą
A widzisz, wejdź w ustawienia gry bez DX11 - zobaczysz tam kartę Intela, a nie GeForce.
DX11 chyba nie pomaga na technologię nvidia optimus i mimo wszystko gra się odpala na karcie intela, a nie geforce(mimo wymuszenia w strownikach).

Jurigag

Jurigag

Użytkownicy
posty869
Propsy285
ProfesjaSkrypter
  • Użytkownicy
Ta, na intelowej chyba chodzi :P Co do vurtsa samego - pójdzie bez problemu bo on akurat fps żadnego nie je, lhiver tam lepsze efekty ma cząsteczkowe i troche je ale tęż powinien luźno pójść

Skrypter/Tester - Szukasz testera/skryptera - Pisz !

kubsztal

kubsztal

Użytkownicy
posty2
ProfesjaAktor głosowy
  • Użytkownicy

kubsztal

Gothic DirectX 11
#898 2015-07-13, 17:51(Ostatnia zmiana: 2015-07-13, 18:11)
hmm.. wyjaśni mi ktoś może (46 stron poszukiwania mnie przesrasta i nie mam do tego cierpliwości) jak wgrać dx11 x17 do gothica 1 ? próbowałem różnych sposobów ale na necie wszystko dotyczy tylko g2... Jak odpalam najnowszą wersję na gothicu 1 to w błędzie pisze, że te pliki .dll są przeznaczone do g2nk 2.6. A ludzie jakoś odpalają go na g1..

Gwynbleidd

Gwynbleidd

Użytkownicy
posty188
Propsy77
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
Albo kłamiesz, albo jesteś leniwy, albo jesteś nieudacznikiem. Wybieraj.
Wchodzisz na temat na WoGu. Ctrl+f "Gothic 1".

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry