Skill w jednostkach PLN 41484 175

O temacie

Autor przemek273

Zaczęty 21.08.2014 roku

Wyświetleń 41484

Odpowiedzi 175

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
CytujA co do kontroler vs mysz&klawa. Jeden filmik zamyka każdą rozmowę. Tego się na padzie po prostu nie da zrobić:
https://www.youtube.com/watch?v=wY3LZ6Wh0yM                                                                                                   
                                             To gra typowo pod myszke, w dodatku FPS, żaden argument.

CytujEsperanza nie jest stratą kasy. Znaczy nie wiem jak chodzi o myszki i klawiature, natomiast jesli chodzi o dzwiek to robią jedne z najlepszych słuchawek za naprawde niska cene (moje są za 20zł a działają juz tyyyle lat, przeżyły tyle upadków na ziemie, przypadkowych kopniec, uderzen... jezus, nawet zalania chyba) a do tego dzwiek jest taki sam jak w sluchawkach 
Pisałem to głównie patrząc na dźwięk, chyba nie miałeś w rękach wielu słuchawek, bo esperanza to prawdziwe gówno pod tym względem.

:lol2:

Nie. Esperanza jest bardzo dobra i kazdemu ją polecam, a ktos kto z niej korzystal zazwyczja ma dobre opinie.

(nawet z tego co pamietam kiedys Avallachowi polecilem i mial juz przygotowana oferte kupna)

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

kaczka

kaczka

RaveN Studio
Definitely not kaczka!
posty2281
Propsy2392
NagrodyV
ProfesjaLvl designer
  • RaveN Studio
  • Definitely not kaczka!
Kazdemu podpasuje inny sprzet. To myszka ma byc pod gracza a nie gracz pod myszke xD

Splash

Splash

Moderator
posty4208
Propsy3410
ProfesjaNierób
  • Moderator
Dostałem kiedyś od kolegi nieużywaną myszkę (jeszcze zapakowaną), której wartość wynosiła jakieś 150 zł. Kabel wytrzymał niewiele ponad pół roku. Obecnie jadę na myszce z laptopa, która ma kilka lat. Do dzisiaj działa bez problemów.

Nie zajmuję się multiplayerami do Gothica. Przestańcie zawracać mi tym głowę...
Ps. Siemekk ma downa i śpi w pufie

przemek273

przemek273

Użytkownicy
Dark Dragon, Kapłan Słowa
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
  • Dark Dragon, Kapłan Słowa
Ja nie mówiłem, że na innych się źle gra. W szybkich grach sensor dobry i DPI się przydaje. Większośc tu gra w rpg, gdzie nie robi się szybkich ruchów i nie muszą byc dokładne to im taka myszka nie potrzebna. Ja jestem do takiej przyzwyczajony i odczuwam ogromną różnicę gdy próbuję użyć starej myszki za 40 zł.

Po za tym to myszka do grania, w internecie nie zauważylibyście, to trzeba w jakiejś szybkiej grze testować.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany
I co takiego przemus osiagnales ta super myszka? Jestes PRO w jakas e-sportowa gre, hm?

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
Cytat: przemek
być najlepszym
https://www.youtube.com/watch?v=1TAzzM33uN0

Swoją drogą fajnie ten Wasz temat postępuje. Najpierw przemek uznał że w dark souls to za chuj nie idzie wygodnie grać bez dobrej myszki, potem stwierdził że nie uznajecie dobrych myszek bo gracie tylko w jakieś erpegi - potem Wy zaczęliście wątpić w sens istnienia drogich myszek a teraz nabijacie się z argumentu że jest fajna do hardkorowych fpsów bo to nerdyckie i nołlajfowe. Well.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy

przemek273

Skill w jednostkach PLN
#46 2014-08-24, 14:52(Ostatnia zmiana: 2014-08-24, 15:17)
W call of duty na multi dobrze się tak gra z myszką co podałem. Poza tym nie każda myszka jest dobra do takich multi. Oprócz razer taipana. jest jeszcze razer mamba(w tej samej cenie), która nadaje się do mmo, ze względu na masę przycisków, które przez przypadek bym wduszał krocie w multi przez co bym grac nie mógł.

I to nic śmiesznego, że ktoś próbuję być w rankingu  na samej górze. Lepiej się gra zabijając innych będąc w top 5 czy 10 niż będąc zabijanym i być w top 10 koniec.

Mac Dun jestem wyżej w rankingach. przyjemniej się gra, po prostu czasem nawet nie zdąża wycelować gdy ja strzelam do nich i padają, chodzi o ta reakcję. Na początku łapiesz taktykę, potem odruchowo ją  powtarzasz, tylko, że dzięki tej myszce szybciej i skuteczniej, bo pierwszy strzelasz, pierwszy się obracasz itp.

''To myszka ma byc pod gracza a nie gracz pod myszke xD''

Jak wygląda prawdziwe wybieranie myszki ?

Przychodzisz do sklepu z milionami pudełek  z myszkami i jeśli jesteś prawdziwym graczem myszka sama ciebie wybierze ! Tak jak w Harry Potterze.

Pamiętajcie nie pokonacie gracza z bliźniaczą myszką ! Co najwyżej zranicie ! xD

Myszki razer oferują świetny rdzeń bo włókno z sensora 4G

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
  • Marian "Menda" Pazdzioch
Poważnie kurwa, myszka daje skilla ale pieprzenie 3 po 5, jedyne co myszka daje to czas reakcje w gra fps sek w tym ze ten czas reakcji nie jesteś w stanie odczuć ludzkie oko nie potrafi zauważyć tak małej różnicy.

Jeśli strzelasz do typa w Bf za pomocą myszki za 10 zł czas reakcji od naciśnięcia a oddania strzału pocisk wyleciał z lufy to 8 mili sekund ludzkie oko tego nie widzi bo to nie możliwe, gamingowa myszka ma czas 1 ms w tym procesie oko tez tego nie widzi w obu przypadkach niema żadnej różnicy widzisz na ekranie to samo ponieważ wszystko dzieje się w mili sekundach czyli tysięcznych częściach sekund, gdzie nasze oczy nie ogarniają tak krótkiego odstępu czasu.

Jeszcze dochodzi czas reakcji człowieka to już każdy ma inny :P

Morał prosty, myszka nie daje zadnego skilla co innego dodatkowe klawisze ktory ułatwiaja szybsza akcje ze wzgledu na szybszy do nich dostęp, łatwiej w ogniu walki jebnac cos na myszce niż jakieś klawisz typu q czy e bądź 1,2,3,4 itp wiadomo o co chodzi jednak żeby mieć takie klawisze na myszce nie trzeba bulic więcej niż 100 zł

Ludzi pokonuje się skilem nie myszka myszka go nie daje o ile w ogóle wie sie czym jest skill i jak się go przejawia, obrazuje.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Przyjaciół miej blisko, ale wrogów jeszcze bliżej.
Nic nie jest prawdziwe, wszystko jest dozwolone.
I was dreaming, about gold.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.
Prawda objawiona: Umiesz liczyć ? licz na siebie, twoje szczęście innych jebie.

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Zauważ 8 razy szybciej daje myszka gamingowa, ty nie musisz tego widzieć, w grze jest to odczuwalne.(wróg też to poczuje) Liczy się jeszcze sensor i DPI. Sam czas reakcji nie. Sensor bo musi dobrze twoje ruchy odzwierciedlać. Jak jesteś bardzo dobry w "strzelanki" to jest na wagę złota.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
Sek w tym ze jeśli tego nie widzisz w grze to tego niema, nikt w to nie uwierzy, obczaj sobie filmik z gry z myszka za 10 zeta i gamingowa za poł kafla nawet oglądając klatka po klatce nie widać tej różnicy bo to wciąż klatka  na sec a tu mowa o tysięcznych częściach wszystko co widzę na ekranie dzieje się tak samo w obu przypadkach.

Jeśli twierdzisz ze jest inaczej proszę udowodnij to, wiem ze nie jesteś wstanie bo tego udowodnić się nie da mowa tu o tysięcznych częściach sekund czyli odstęp czasu nie wykrywalny i nieodczuwalny dla człowiek.

Jeśli ktoś wystrzelił w tej samej sekundzie ale ja padłem pierwszy, mimo ze tez oddałem strzał to wina ludzkiego czasu reakcji, niczego innego.

Każdy mój post to moje własne zdanie na dany temat, i każdy ma prawo się z nim nie zgodzić.
Jeśli czegoś nie rozumiesz to zaneguj to, tak najłatwiej nie wyjść na idiotę, ale tylko idiota neguje dwa razy to samo.

Maciej

Maciej

Użytkownicy
posty3689
Propsy1006
ProfesjaGracz
  • Zbanowany

Maciej

Skill w jednostkach PLN
#50 2014-08-24, 16:46(Ostatnia zmiana: 2014-08-24, 16:51)
Mac Dun jestem wyżej w rankingach.

Wow, też mi osiągnięcie  :ok:

Zauważ 8 razy szybciej daje myszka gamingowa,

Ja pierdole  :lol2: Na najwyższym poziomie, tzw graczy gamingowych myszka może mieć znaczenie, ale dla takiego Janusza który strzela od czasu, do czasu nie  :ok: Znam ludzi którzy mimo gównianej myszki bardzo dobrze graja, i takich którzy mają wyjebany sprzęt i grają jak gówno, ty pewnie do tych drugich się zaliczasz :>

Albo po prostu szpanujesz jaki to masz wyjebany sprzęt i myślisz że każdy ci zazdrości, hehe  :ok: :trollface:

Nieintrygujący

Nieintrygujący

Użytkownicy
posty21
Propsy14
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak to dobrze, że preferuje gry typu Civilization czy też Football Manager. Nie muszę się zastanawiać jaki sensor w myszce mi potrzebny :P

Przypomniało mi się przy okazji jak w akademiku były turnieje w cs-a i był taki jeden gracz co w zasadzie kosił wszystkich a nie miał jakiegoś super sprzętu więc sądzę że tutaj bardziej chodzi o czas reakcji samego gracza i jego spostrzegawczość .

Werewolf

Werewolf

Użytkownicy
Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca
posty6343
Propsy2477
ProfesjaGracz
  • Użytkownicy
  • Zielony goblin - za dnia biznesmen, w nocy złoczyńca

Werewolf

Skill w jednostkach PLN
#52 2014-08-24, 17:00(Ostatnia zmiana: 2014-08-24, 17:11)
Jak to dobrze, że preferuje gry typu Civilization czy też Football Manager. Nie muszę się zastanawiać jaki sensor w myszce mi potrzebny

Przypomniało mi się przy okazji jak w akademiku były turnieje w csa i był taki jeden gracz co w zasadzie kosił wszystkich a nie miał jakiegoś super sprzętu więc sądzę że tutaj bardziej chodzi o czas reakcji samego gracza i jego spostrzegawczość .

Ale, że przemek jest casualem i slabym miekkim chujem w kazdej grze to potrzebuje kosiarskiego sprzetu :ok:

Down: Mowie o fps cymbale :facepalm:

EDIT: Poza tym z tego co pamietam to nie przeszedles tego z palcem w dupie tylko narzekales, ze sie za to za wczesnie wzialem, ze mam za slaba postac i że sie z tym meczyles cwaniaku ^^

http://chomikuj.pl/Thorus12/ = Mody do Gothica - Przeznaczenie, Ludzie z Górniczej Doliny i inne! Mody do RimWorlda!

KOMPUTER:
Spoiler
Windows 7 Professional 64-bit SP1
-Intel Core i7 @ 4.00GHz   Technologia Haswell 22nm
-8,00GB 2-Kanałowy DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Gigabyte Technology Co., Ltd. Z97X-Gaming 3 (SOCKET 0)   28 °C
-X220W D-sub (1680x1050@60Hz)
-4095MBNVIDIA GeForce GTX 980 (Gigabyte)
-931GB Western Digital WDC WD10EZEX-08M2NA0 SCSI Disk Device (SATA)
-ASUS DRW-24F1ST a SCSI CdRom Device
-Realtek High Definition Audio

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy

przemek273

Skill w jednostkach PLN
#53 2014-08-24, 17:08(Ostatnia zmiana: 2014-08-24, 17:21)
Potrzebuje sprzętu, bo mam do niego umiejętności. Tizgar już ci mówiłem, ty tego nie widzisz, gra tak. Zdarzały ci się sytuacje, np przecież pierwszy zacząłem strzelać, mieliśmy taką samą broń, i tu gra zauważyła te milisekundy, a ty myślałeś, że ty pierwszy strzeliłeś, ale tak nie było. Nie byłeś wstanie tego zauważyć, gra już tak.

Werewolf przypomniało mi się jak pomogłem ci w save w darksadze, bo sam za cienki byłeś, by pokonać 2 mierne szkielety. Spójrz na swoje umiejętności, bo ja pokonałem je z palcem w dupie, ty mimo wielu prób nie miałeś szans.

Nieintrygujący, przede wszystkim tak, ale jak byś dał  temu graczu pro sprzęt, to byłby jeszcze lepszy.

Up
Werewolf po pierwsze zacytuj. Właściwie to nic takiego sobie nie przypominam, napisałem, że w 1-2 minuty to zrobiłem.

Up2 właśnie przykładowo w cod to widać.

UP3 Własnie sprawdziłem, nic takiego nie pisałem, i co ściemniaczu ? Jaki teraz argument podasz, bo nadal wychodzisz na frajera co nie ogarnia.

Jak już mówiłem ja nie miałem z tym problemu, nie to co ty. :)

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
no weźcie się wreszcie postrzelajcie w q3a.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To czas reakcji każdy człowiek ma inny czas reakcji, niema tu myszka nic do rzeczy, poza tym nawet w przypadku czasu w milisekundach w rzeczywistości gdy oda się strzały równo obie osoby są martw,e myszka nie daje skilla ponieważ skilla wyrabia się w inny sposób i chuja ma to wspólnego ze sprzętem jaki posiadamy.

Meat wole postrzelać się w Ut, ale to było by epickie w tej grze myszka za pol kafla więcej przeszkadza niż pomaga :P

Zkirtaem

Zkirtaem

Moderator
Mięso
posty2171
Propsy1689
ProfesjaGracz
  • Moderator
  • Mięso
no to postrzelajcie się w ut

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Tizgar ale zauważ, że liczy się czas obrotu przy skręcie przy strzale. To już ma znaczenie. Bo może nawet on nie zdąży strzelić. Liczy się też waga myszki, kształt. Bo dzięki tym dwóm ty lepiej reagujesz.

Cóż w sprawie czasu reakcji jest ciekawa dyskusja.

Tizgar

Tizgar

Użytkownicy
Marian "Menda" Pazdzioch
posty4623
Propsy1116
ProfesjaTester
  • Użytkownicy
To ja i tak odpadam ze względna na staż w grze było by nie fair :P

przemek273

przemek273

Użytkownicy
posty1073
Propsy217
Profesjabrak
  • Użytkownicy
Jak w cod 4 jak przyzwyczaiłem, się do jednej broni to innymi grało się gorzej, więc to też robi swoje.

Tak jak znajomość mapy.

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
0 użytkowników
Do góry